Slimme stekkers

Je conventionele apparaten als onderdeel van je smart home

Met slimme stopcontacten kun je je huis slim en energiezuinig maken zonder veel moeite. Je transformeert je conventionele producten met stroomaansluiting tot producten met smart home functies . Zo kun je ze vervolgens zelfs laten samenwerken binnen een smart home ecosysteem. Gebruik je smartphone of een spraakopdracht om het stroomverbruik van je apparaten te regelen en geld te besparen.

Slimme stekkers

Slimme stekkers kunnen eigenlijk niet ontbreken in je smart home. De compacte apparaten helpen gemakkelijk en flexibel je smart home uit te breiden. Voordat je besluit één of meerdere slimme stekkers aan te schaffen, is het verstandig rekening te houden met de volgende factoren.

Aansluiting

Bedenk vooraf waar je de slimme stekkers wilt plaatsen. Afmetingen kunnen verschillen en soms neemt een slimme stekker meerdere stopcontacten in beslag.

Connectiviteit

Slimme stekkers maken gebruik van verschillende soorten verbinding met ieder zijn eigen voordelen. Communicatie kan verlopen via wifi, Bluetooth, ZigBee of Thread verbinding.

Compatibiliteit

Het verbinden van slimme stekkers met andere producten in je smart home kan vele voordelen opleveren. Dit werkt echter alleen als beide communiceren via hetzelfde smart home systeem.

slimme stekker koffiezetapparaat

Moeilijk kiezen hè? Bekijk hier onze vergelijking van de topmodellen!

Bekijk hier

De functies van een slimme stekker

Smart home transformatie

Apparaten die op elektriciteit werken kun je aansluiten op een slimme stekker. Omdat je de slimme stekker kan bedienen waarop het apparaat is aangesloten, wordt deze omgetoverd tot een smart home product.

Aanwezigheidssimulatie

Wanneer je er niet bent kun je met behulp van aanwezigheidssimulaties het laten lijken alsof het huis bewoond is. Bijvoorbeeld door het inschakelen van verlichting. Zo verklein je de kans op inbraak en verhoog je dus de veiligheid van je woning. Dit geldt alleen voor modellen die op afstand te bedienen zijn.

Geofencing

Via geofencing kun je instellen dat de locatie van je smartphone continu wordt gemeten, zodat wanneer je in de buurt van je woning komt apparatuur kan inschakelen. Hetzelfde geldt voor uitschakeling wanneer je het huis verlaat. Ook deze functie geldt alleen voor modellen die op afstand te bedienen zijn.

Energie besparen

Via de app kan bij sommige modellen het stroomverbruik worden bijgehouden en kun je gericht besparen. Bijvoorbeeld door het automatisch laten in- en uitschakelen van apparatuur.

Slimme bediening via app of voice control

Met je smartphone kun je via de app de producten gemakkelijk bedienen. Ook is het mogelijk gebruik te maken van spraakbediening via een compatibele spraakassistent. Tip: via een slimme speaker kun je handsfree gebruik maken van spraakbediening.

Tijdschema’s en scenario’s

Functies die gemak bieden en kunnen resulteren in energiebesparing zijn het instellen van tijdschema’s en scenario’s. Zo kun je exact instellen op welk tijdstip je apparatuur wilt laten in- of uitschakelen. Via scenario’s wordt in- of uitschakeling getriggerd door andere smart home producten.

Resultaten weergeven