• Jouw webwinkel voor smart home in NederlandJouw webwinkel voor smart home in Nederland
  • Meer dan 1.000.000 tevreden klantenMeer dan 1.000.000 tevreden klanten
  • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getestAlle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Categorie

Ecosystemen

Prijs (€)

Min
Max

Merken

Compatibiliteit

Verbinding

Functies

Levensduur batterij (h)

Gewicht (g)

Smartwatches

Altijd en overal verbonden

Smartwatches zijn veelzijdige gadgets die je leven op verschillende manieren kunnen verrijken, zowel voor gezondheidsdoeleinden als een verlengstuk van je smartphone. Ze bieden steeds meer mogelijkheden en kunnen diverse functies van je smartphone overnemen. Blijf altijd verbonden en geniet van functies zoals het beluisteren van muziek, het bekijken van inkomende berichten, het aannemen van telefoongesprekken, en het volgen van je slaap en hartslag. Neem de tijd om verschillende opties te vergelijken en te overwegen welke het beste bij jouw behoeften past.

Filter

Een smartwatch brengt dagelijks gemak

Comfort

Een smartwatch zit niet alleen comfortabel, maar brengt je ook meer comfort in het dagelijks leven. Neem bijvoorbeeld je telefoon op met je pols, of maak gebruik van een geïntegreerde betaalfunctie die contant geld en pinpassen overbodig maakt.

Gezondheid

Een belangrijke functie van smartwatches is het registreren en analyseren van je gezondheid. Denk hierbij aan slaapanalyse, stappentelling, bloeddruk- of hartslagmeting. Iedere smartwatch meet verschillende gegevens, dus maak een bewuste keuze.

Communicatie

Je draagbare dagelijkse assistent geeft al je normale meldingen weer op je pols. Dit zijn onder andere oproepen, WhatsApp- en sms-berichten, meldingen van sociale media, e-mails, maar ook agenda-items. Afhankelijk van het model, is het zelfs mogelijk om op berichten reageren.

smartwatches wandelend koppel

Naast smartwatches hebben we ook fitnesstrackers

Bekijk ze hier!

De verschillende smartwatch varianten

Niet alle smartwatches zijn hetzelfde. De slimme polsbandjes verschillen sterk van elkaar op het gebied van ontwerp, toepassingsgebieden en het aantal functies. Het is belangrijk om de verschillen te kennen. Dit zijn de drie meest voorkomende varianten.

Klassiek, Fitness & Hybrid

Klassiek

Klassieke smartwatches fungeren als een uitbreiding van je smartphone, met diverse slimme functies en een eigen app store. Je kunt veel van de functies van je smartphone rechtstreeks vanaf je pols bedienen, zonder dat je je smartphone uit je zak hoeft te halen. High-end modellen bieden meer fitness tracking functies dan hybride smartwatches, maar minder dan fitness smartwatches. Door de verscheidenheid aan functies hebben klassieke smartwatches doorgaans de kortste batterijduur.ch meet verschillende gegevens, dus maak een bewuste keuze.

Fitness

Fitness smartwatches maken gebruik van nauwkeurige sensoren om gezondheids- en trainingsgegevens te meten. Ze zijn speciaal ontworpen om je aan te moedigen een actiever leven te leiden en je trainingsdoelen te bereiken. In vergelijking met andere smartwatches richten ze zich meer op het verzamelen van gegevens en het evalueren van activiteiten. Hoogwaardige fitness smartwatches herkennen automatisch verschillende soorten sporten en bieden realtime statistieken over je activiteit en voortgang. Naast hun geavanceerde fitnessfuncties, hebben ze ook eenvoudige slimme functies, zoals het bedienen van je muziek. Wat betreft de batterijduur bevinden ze zich ergens tussen een klassieke smartwatch en een hybride smartwatch.

Hybrid

Hybride smartwatches vormen een combinatie van gewone polshorloges, smartwatches en fitnesstrackers. Ze bieden een elegant design zoals klassieke polshorloges, gecombineerd met enkele slimme functies en het verzamelen van basisgezondheidsgegevens. Met een hybride smartwatch kun je berichtmeldingen voelen door trillingen, je muziek bedienen via fysieke knoppen en toegang krijgen tot functies zoals hartslagmeting en een dagelijkse stappenteller. Een groot voordeel van hybride smartwatches is hun langdurige batterijduur, die kan oplopen tot wel 6 maanden bij continu gebruik.

smartwatch varianten
Alexa gekoppeld aan Ring Doorbell

Welke smartwatch past bij mij?

Besturingssysteem

Bij het kiezen van een smartwatch is het belangrijk om te letten op het besturingssysteem, omdat veel smartwatches zijn geoptimaliseerd voor gebruik met smartphones van Apple of Android. Je kunt kiezen tussen een Android smartwatch, die compatibel is met zowel Android- als iPhones, of een iOS smartwatch, die alleen werkt in combinatie met een iPhone. Zorg ervoor dat je goed let op de compatibiliteit met je verbonden telefoon om de juiste keuze te maken.

Toepassingsgebied

Het gebruik van je smartwatch speelt ook een belangrijke rol bij het kiezen van het meest geschikte model voor jou. Als je een ambitieuze sporter bent die vooruitgang wilt boeken in je training, is de fitness smartwatch waarschijnlijk de beste optie. Als je daarentegen graag de vele slimme functies direct vanaf je pols wilt bedienen om je sociale leven gemakkelijk te managen, dan is de klassieke smartwatch waarschijnlijk meer geschikt voor jou. Voor diegenen die een horloge willen met een lange batterijlevensduur, basis slimme functies en mogelijkheden om gegevens te verzamelen, raden we aan om te kiezen voor de hybride smartwatch. Denk goed na over hoe je je smartwatch wilt gebruiken en wat je belangrijk vindt, zodat je de juiste keuze kunt maken die perfect past bij jouw behoeften en levensstijl.