Schijnwerpers

Meer veiligheid en licht rondom je huis

Met slimme schijnwerpers kun je gebieden zoals de tuin, het terras en de oprit in het donker helder en op een slimme manier verlichten. De felle en krachtige ledverlichting schrikt ongewenste gasten af en zorgt ervoor dat je oprit of je voordeur van voldoende licht is voorzien. Dit zorgt voor een veiliger gevoel thuis en stelt je in staat om ook de verlichting buitenshuis precies aan te passen aan je wensen en behoeften.

Waarom kiezen voor slimme schijnwerpers?

Slimme schijnwerpers hebben veel voordelen ten opzichte van conventionele schijnwerpers. Ze onderscheiden zich niet alleen door hun talrijke aanpassingsmogelijkheden, maar ook door hun efficiëntie en verhoogde veiligheid. Je kunt je schijnwerper eenvoudig integreren in je bestaande smart home en genieten van een breed scala aan functies, zoals het maken van tijdschema's, het aanpassen van helderheidsniveaus en kleuren en het koppelen aan bewegingssensoren. Je kunt ze ook bedienen met de app als je niet thuis bent, en met een spraakassistent kun je zelfs alle functies bedienen met een spraakopdracht.

Hoe werken slimme schijnwerpers?

De slimme schijnwerpers worden via een bridge geïntegreerd in je bestaande smart home systeem. Op die manier kun je je schijnwerper bedienen via je smartphone, tablet of spraakassistent en heb je overal toegang tot je verlichting. Als je je schijnwerper ook koppelt aan een bewegingssensor, bespaar je nog meer energie en kosten. Als iemand je terrein betreedt, wordt een signaal naar de schijnwerper gestuurd en wordt hij vervolgens ingeschakeld. Je zult geen last meer hebben van de weg niet kunnen vinden in het donker.

Wat zijn de voordelen van slimme schijnwerpers?

Als je schijnwerpers in je smart home zijn geïntegreerd thuis, heb je tal van functies die je individueel kunt aanpassen. Je kunt werken met handige tijdschema's en je slimme schijnwerpers combineren met andere beveiligingscomponenten zoals bewegingssensoren, alarmsirenes en beveiligingscamera's. In tegenstelling tot conventionele schijnwerpers, die vaak erg fel en verblindend zijn, kun je met slimme schijnwerpers ook instellingen als helderheid, warmte en kleur aanpassen. Zo kun je voor elke situatie de juiste lichtsfeer creëren. Omdat de slimme ledlampen alleen ingeschakeld worden als het echt nodig is, verbruiken slimme schijnwerpers ook veel minder energie dan conventionele schijnwerpers. Je kunt je verlichting eenvoudig bedienen met een spraakopdracht of via je smartphone en tablet. Dankzij de app kun je je verlichting overal vandaan bedienen, zodat je ook op vakantie volledige controle hebt over je verlichting.

De voordelen van slimme schijnwerpers:

 • Hoge lichtsterkte voor meer veiligheid
 • Ook buitenshuis bedienen
 • Energie besparen
 • Tijdschema's
 • Eenvoudig dimbaar
 • Werkt samen met andere smart home apparaten
 • Voor iedere gelegenheid de juiste kleur

Slimme schijnwerpers in één overzicht

Je weet al dat je je huis wilt uitrusten met slimme schijnwerpers, maar je weet niet zeker welke schijnwerper het beste bij je past? We hebben een overzicht voor je samengesteld van de verschillende producten:

 Philips Hue WelcomePhilips Hue Discover
Draadloze verbindingZigBeeZigBee
Bridge nodig
Max. lampen in systeem5050
Productafmetingen153 x 220 x 160 mm153 x 220 x 160 mm
Spanning/voltage220 - 240 Volt220 - 240 Volt
Vermogen30 W30 W
Lichtstroom2.300 lumen2.300 lumen
Kleuren
Kleurtemperatuur2.700 K2.000 - 6.500 K
FittingIngebouwde ledIngebouwde led
Tijdschema's/scènes/automatiseringen
Bewegingsmelder
Spraakassistenten
 • Google Assistant
 • Siri
 • Amazon Alexa
 • Google Assistant
 • Siri
 • Amazon Alexa

Waar moet ik over nadenken met slimme schijnwerpers?

Hoe installeer ik slimme schijnwerpers?

Je kunt je slimme schijnwerper zonder problemen overal in huis installeren. De meegeleverde muur- en hoekbeugel maken het mogelijk dat je ze eenvoudig aan de muur kunt bevestigen. Bevestig eerst de steunplaat van de schijnwerper aan de muur en verbind dan de kabels met elkaar. We raden je aan om dit met z'n tweeën te doen, maar met een beetje handigheid kun je het ook in je eentje doen. Schakel dan de lichtschakelaar in en verbindt de slimme lamp via de bijbehorende smart home app.

Hoe gebruik ik de schijnwerpers in mijn bestaande smart home systeem?

Om de slimme functies van je wandlampen voor buitengebruik volledig te kunnen gebruiken, moet je ze eerst via de app in je verlichtingssysteem integreren. Dan kun je je schijnwerpers koppelen aan extra functies zoals slimme bewegingssensoren. De verlichting gaat automatisch aan als je 's avonds in je tuin of naar de afvalcontainer loopt. De bewegingssensor detecteert ook of het buiten licht of donker is. Zo gaat het licht overdag niet onnodig aan en bespaar je elektriciteit.

tink tip

Stel een schema in de app in dat automatisch je schijnwerpers op een gewenst tijdstip inschakelt. Zo creëer je het gevoel dat je huis nog steeds bewoond is, ook als je op vakantie bent, en maak je je huis veiliger.

Waar moet ik op letten bij de aankoop?

Voor de slimme bediening van je lampen heb je een bijbehorende bridge nodig om je ledlampen te integreren in je smart home systeem. Als je bijvoorbeeld een Philips Hue schijnwerper wilt gebruiken, moet je er rekening mee houden dat je ook een Philips Hue Bridge nodig hebt om je verlichting te bedienen via smartphone, tablet of stem.

Welke slimme schijnwerper is de juiste voor mij?

De keuze van je schijnwerper hangt volledig af van je persoonlijke wensen. Ben je meer geïnteresseerd in veiligheid en in het verlichten van een grote oppervlakte? Dan kun je het beste kiezen voor een heldere schijnwerper met wit licht. Is gezelligheid en het creëren van sfeer belangrijk voor jou? Dan kun je het beste een schijnwerper kiezen die over verschillende wittinten en kleuren beschikt. Zo creëer je de perfecte sfeer voor iedere gelegenheid en maak je je volgende barbecuefeestje nog gezelliger.

Resultaten weergeven