Toegangscontrole

Je huis op een veilige manier betreden en verlaten

Heb je je pakket gemist omdat je niet thuis was, of zijn je planten niet van water voorzien toen je op vakantie was. Met slimme toegangscontrole zal dit nooit meer gebeuren. Je communiceert met je bezoekers via je smartphone en geeft je buren of familieleden op afstand toegang tot je woning.

Videodeurbellen

Met slimme videobellen heb je haarscherp in beeld wie er voor je deur staat. Ze hebben een geïntegreerde camera en worden aan je voordeur of brievenbus bevestigd. Via de app ontvang je een melding als iemand aanbelt of als de videodeurbel een onverwachte beweging registreert. Je kunt dan de live feed bekijken en de geïntegreerde intercomfunctie gebruiken om te communiceren met de mensen voor je deur. Je kunt bijvoorbeeld aan de postbode laten weten waar hij je pakketje het beste kan laten of tegen je familie zeggen dat je er bijna bent.

Soorten videodeurbellen

Bij de installatie wordt een onderscheid gemaakt tussen twee soorten videodeurbellen. Draadloze videobellen worden door batterijen gevoed en hoeven niet op je bedrading te worden aangesloten. Je moet ze alleen even met je wifi verbinden. Bekabelde videodeurbellen daarentegen worden via de bedradingen van je oude deurbel in het bestaande systeem geïntegreerd, waardoor ze ook gevoed worden. Hybride modellen hebben zowel een batterij als aansluitingen voor de bestaande bedrading. Je bent vrij om te kiezen hoe je ze wilt installeren.

Slimme deursloten

Via de app van een slim deurslot kun je altijd zien of je de deur wel goed op slot hebt gedaan. Een simpele tik of swipe ontgrendelt of vergrendelt vervolgens je slimme slot, ook al ben je aan de andere kant van de wereld. Via dezelfde app kun je je vrienden en familie toegang verlenen. Je kunt zelf bepalen of dit voor altijd of maar voor een paar minuten is. Als je wilt krijg je een overzicht van welke gebruikers op welk moment je slot hebben ontgrendelt. Een nog slimmere manier is Geofencing. Hiermee wordt je slot automatisch ontgrendelt als je dichtbij bent, wanneer je het huis verlaat wordt het slot vervolgens weer vergrendeld. Je kunt je slimme sloten ook via spraakbesturing bedienen met Google Assistant, Amazon Alexa of Siri.

Voordeur systemen

Slimme deursloten worden gebruikt om de toegang tot je woning makkelijker en tegelijkertijd veiliger te maken. Plaats een slim deurslot over een sleutel die al in het slot zit of over een knopcilinder, zodat de batterijmotor de deur opent of sluit. Of vervang je gebruikelijke slot van de deur met een slim deurslot zodat je ook zelf je deur kunt opendraaien vanaf de buitenkant wanneer je de deur opent via de app.

Voor huurwoningen zijn er ook systemen die je kunt aansluiten op je bestaande intercomsysteem. Hiermee kun je de deur naar de trap openen voor bezoekers of jezelf, zowel zonder sleutel en zonder dat iemand de klassieke zoemer hoeft in te drukken. Voor deze installatie maak je geen gebruik van het elektriciteitsnet van de gemeenschappelijke ruimte maar kun je via een batterij het intercom systeem toch besturen via de app op je smartphone. Erg handig in een appartementencomplex dus.

Als je dat wilt kun je je smart home systeem ook uitbreiden met keypads voor het handmatig invoeren van een deurcode. Hiermee verdeel je verschillende codes aan meerdere gebruikers, die je op elk moment ook weer kunt blokkeren. Zo heb je dus geen sleutels en geen smartphone nodig om toch je woning binnen te gaan. Handig als je bijvoorbeeld wilt gaan hardlopen en geen smartphone wilt meenemen. De verbinding verloopt vaak draadloos dus hoef je ook geen extra kabels te trekken om ze te laten samenwerken.

Systemen voor je garagedeur of poort

Systemen voor je garagedeur of poort worden rechtstreeks op de motor van je garagedeur of poort aangesloten en met het wifi netwerk verbonden. Zo kun je je smartphone gebruiken als een opener. Als je vergeet de poort te sluiten, kun je dat op afstand doen of geofencing gebruiken om de poort automatisch te sluiten als je weggaat.

Resultaten weergeven