Beveiliging

Slimme beveiliging voor thuis

Smart home heeft als doel de kwaliteit van leven te verbeteren te zorgen voor meer efficiëntie. Veiligheid thuis speelt daarbij ook een grote rol. Ondanks dat huizen steeds veiliger worden, zorgt een beveiligingssyteem voor een prettiger en veiliger gevoel thuis. Slimme beveiligingsapparaten gaan verder dan alleen inbraakbescherming. Voor een complete beveiligingsinstallatie zijn er ook producten voor brand- en waterpreventie.

Wat is slimme beveiliging?

Beveiligingssystemen tegen inbraak of brand zijn niets nieuws. Maar videobewakingscamera's, sirenes, rookmelders en wateralarmen kunnen nu op een slimme manier worden bediend via je smartphone of tablet. Maar niet alleen de afstandsbediening is slim, zelfs de installatie van het apparaat is heel eenvoudig. Zo krijg je meer veiligheid en comfort in slechts een paar stappen. Bovendien kunnen de slimme beveiligingsapparaten worden gecombineerd om een individueel systeem te vormen, afgestemd op jouw behoeften.

Welke slimme beveiliging producten zijn er eigenlijk?

Er zijn enorm veel verschillende beveiligingsproducten te verkrijgen. Naast producten voor inbraakbeveiliging, zijn er ook producten om brand en overstromingen te voorkomen.

Smart home producten als beveiliging tegen inbraken

Bescherming tegen inbraak is een belangrijk issue bij het beveiligen van woningen. Daarom is het niet verrassend dat er een breed scala aan producten is:

Videobewaking

Een van de klassieke apparaten voor het beveiligen van je huis zijn bewakingscamera's. Met een bewakingscamera heb je altijd zicht op je huis - of het nu binnen of buiten is. Je kunt dus ook bijhouden wat er thuis gebeurt en wie er het huis betreedt of verlaat. Als de camera iets ongewoons ziet, word je onmiddellijk op de hoogte gesteld.

Deursystemen

Ooit de sleutel van je deur vergeten? Een ontgrendelde deur is niet langer een obstakel voor inbrekers. De oplossing hiervoor zijn slimme deursloten. Hiermee kun je het huis automatisch afsluiten als je het huis verlaat. Bovendien kun je verschillende mensen toegang tot je huis geven zonder hen een sleutel te hoeven geven.

Deur- en raamsensoren

Het raam of de balkon deur open voor frisse lucht, maar vergeten om deze weer te sluiten: dat is bijna een uitnodiging voor inbrekers. Slimme deur- en raamsensoren beschermen je door je eraan te herinneren dat je raam of deur te lang open staat of niet goed is gesloten.

Slimme sirenes

Geluidssignalen zijn ook een goede bescherming tegen inbraak. Aan de ene kant dienen ze als afschrikking en het verjagen van inbrekers, maar ze trekken ook de aandacht van de buren. Zo kan potentiële inbraak eenvoudig en effectief worden voorkomen.

Beweging sensoren

Beweging sensoren vormen een belangrijk onderdeel van een beveiligingssysteem. Ze registreren bewegingen en sturen vervolgens meldingen naar je telefoon of een verbonden apparaat zoals een sirene. Zo weet je altijd of iemand bij je in de buurt is.

Een veiliger huis dankzij slimme waterdetectors

Een overstroming in het huis kan snel ontstaan: een lekkende wasmachine, een gebarsten waterpijp of noodweer en de kelder kan onder water staan. De schade daarvan kan enorm zijn, vooral als je het niet onmiddellijk opmerkt. Naast het feit dat de kwaliteit van de vloer achteruit gaat door het water kan er ook schimmel ontstaan, wat ook slecht is voor je gezondheid.

Hoewel een slimme waterdetector niet beschermt tegen overstromingen en water in huis, helpt het om in een vroeg stadium water in huis te detecteren. Zo kunnen gepaste maatregelen worden genomen en kan grotere schade worden voorkomen.

Hoe creëer ik een optimaal beveiligingssysteem voor mijn huis?

Een volledig huisbeveiligingssysteem geeft je een veilig en prettig gevoel, zelfs als je niet thuis bent. Een optimaal veiligheidssysteem dekt op een efficiënte manier alle gevaren af en is eenvoudig te installeren en te bedienen. Het beschermt je huis tegen inbraak, brand en waterschade. De volgende apparatuur zorgt voor het ideale beveiligingssysteem:

  • Beveiligingscamera's bij entreegebieden (binnen- en buitenshuis)
  • Bewegingsdetectoren in de entreegebieden (binnen en buiten))
  • Raam- en deursensoren op ramen en deuren die makkelijk bereikbaar zijn
  • Rookmelder in de slaapkamer en woonkamer
  • Watermelder in de kelder

Als je vergeet om de deuren te sluiten bij het verlaten van het huis, wordt een smart lock ook aanbevolen. Dit heeft de functie "Lock and Go" en doet de deur op slot op het moment dat je het huis verlaat.

Resultaten weergeven