• Jouw webwinkel voor smart home in NederlandJouw webwinkel voor smart home in Nederland
  • Meer dan 1.000.000 tevreden klantenMeer dan 1.000.000 tevreden klanten
  • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getestAlle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Categorie

Ecosystemen

Prijs (€)

Min
Max

Merken

Compatibiliteit

Functies

Soort batterij

Bereik (m)

Verbinding

Deur - en raamsensoren

Houd alles in de gaten met slimme deur- en raamsensoren

Ben je onderweg en weet je niet meer zeker of je de achterdeur of het kiepraam in de keuken hebt dichtgedaan? Bekijk dan heel eenvoudig in de app of deze gesloten zijn in combinatie met de slimme deur- en raamsensoren zodat je met een gerust hart op stap kunt gaan. Met slimme deur- en raamsensoren weet je altijd en overal of je deur of raam open of dicht is. Op die manier kun je je huis veiliger maken en tegelijkertijd energie besparen.

Filter

Doeleinden van Deur - en Raamsensoren

Automatiseringen

Een deur-/raamsensor kan worden gebruikt om automatiseringen in gang te zetten via smart home integratie. Bijvoorbeeld op het moment dat je een deur opent, kan er door jou ingestelde verlichting inschakelen. Maar ook het afspelen van muziek of het triggeren van complete scenario’s behoren tot de mogelijkheden.

Beveiliging

Voor het beveiligen van je huis kunnen deze sensoren goed worden gebruikt. Ontvang direct een melding op je smartphone wanneer er een deur of raam wordt geopend. Ook kun je ze koppelen aan een alarm, zodat er een luide sirene zal luiden op het moment dat er een deur of raam wordt geopend.

Verwarming

Sommige deur-/raamsensoren zijn speciaal ontwikkeld voor, of compatibel met een smart home verwarming. Deze kunnen op het moment dat een open deur of raam wordt gedetecteerd de verwarming hierop aanpassen. Zo wordt er geen energie verspild en gericht bespaard.

Herinneringen

Of het nu voor het besparen van energie, of voor het bewaken van je veiligheid is: de slimme sensoren melden je direct wanneer er een raam of deur open staat. Ook kun je in de app altijd de status inzien en is het niet meer nodig om je continu af te vragen: heb ik de deur of het raam wel echt dicht gedaan?

Beveiliging

Voorkom dat een indringer je huis binnenkomt

De slimme deur- en raamsensoren waarschuwen je voor een probleem nog voor er ingebroken wordt. Ze worden geïnstalleerd op de deuren en ramen naar keuze en kunnen opmerken of iemand probeert binnen te dringen. Ze detecteren wanneer een deur of raam plotseling geopend wordt en sturen een onmiddellijke melding naar je smartphone. Dit bespaart je kostbare tijd bij een inbraak. Ook kun je ze aansluiten op een slim alarm, zodat de omgeving op de hoogte is en een potentiële indringer wordt afgeschrokken.

Bekijk of je een raam of deur bent vergeten te sluiten

Je kunt de instellingen in je app aanpassen om je huis steeds in de gaten te houden door je slimme deur-en raamsensoren zo in te stellen dat ze je een smartphone melding sturen als een deur of raam te lang open blijft staan. Ben je op weg naar het vliegveld en bezorgd over het open laten staan van een deur of raam? Kijk direct in de app of je deuren en ramen die met een sensor zijn uitgerust open of dicht zijn.

Deur-/raamsensoren voor beveiliging

Ring Alarm

Ring Alarm Deur-/ Raamsensor 2.0

De Slimme Deur-/ Raamsensor van Ring stuurt je realtime meldingen en ku je bedienen via Amazon Alexa.

Naar product

Nuki

Nuki Door Sensor

De ideale toevoeging aan je Nuki Smart Lock, compatibel met Amazon Alexa, Apple HomeKit en Google Assistant.

Naar product

Somfy

Somfy Protect IntelliTAG

Geschikt voor ieder deur en raam en werkt op basis van trillingen. Compatibel met Amazon Alexa.

Naar product

Verwarming

Moeiteloos energie besparen

Slimme verwarming bespaart over het algemeen al veel energie met behulp van slimme functies en geautomatiseerde schema’s. In combinatie met slimme deur- en raamsensoren kun je nóg meer besparen. Als je compatibele sensoren aansluit op je slimme verwarming, kunnen deze de verwarming uitschakelen op het moment dat je een deur of raam open laat staan. Onnodig energie verspillen is hierdoor verleden tijd.

Smartphone notificaties

Wanneer je een keer vergeten bent een deur of raam te sluiten, op het moment dat je aan het verwarmen bent, kun je direct een melding ontvangen op je telefoon. De verwarming stopzetten is één ding, maar warmte verloren laten gaan is op zich al een vorm van verspilling. Dankzij notificaties kun je snel een onbedoeld open deur of raam weer sluiten om de binnenwarmte te behouden.

Deur-/Raamsensoren voor verwarming

Eve

Eve Door & Window (2020) - Draadloze contactsensor

Breidt je verwarmingssysteem van Eve uit met handige raam-open-detectie van de Eve Door & Window.

Naar product

Bosch Smart Home

Bosch Smart Home Deur-/Raamcontact

Je slimme verwarming van Bosch Smart Home kun je samen laten werken met deze slimme deur-/raamcontacten.

Naar product

Smart home integratie

Een deur-/raamsensor ondersteunt je beveiligings - en verwarmingssysteem in je slimme huis. Het werkt bijvoorbeeld samen met sirenes die alarm slaan als een deur of raam open staat, of stuurt je een bericht als je dakraam nog open staat als het regent.

Een deur-/raamcontact activeert ook eerder bepaalde slimme automatiseringen en geeft je belangrijke informatie. Je kunt bijvoorbeeld een deur/raamsensor op je babyhekje voor de steile trap installeren en een bericht ontvangen als het hekje per ongeluk niet gesloten is. Integreer je slimme sensoren ook in ecosystemen zoals Google Assistant, Amazon Alexa of Apple HomeKit. Op deze manier kun je nog meer producten met elkaar laten samenwerken.

Automower Installation und Service

Het plaatsen van Deur- Raamsensoren

Installatiestappen

1. Kies je montageplaats

Monteren van je deur-/raamsensor kan op verschillende plekken. Afhankelijk van hoe de sensor werkt, kun je een beslissing nemen waar je deze plaatst. In de rechterkolom zijn de mogelijke plekken voor je opgenoemd en toegelicht.

Montageplaatsen

Externe deuren en ramen

Sensoren op buitendeuren zijn een uitstekend idee, zodat je gewaarschuwd kunt worden als je schuurdeur, tuindeur of garagedeur geopend wordt terwijl je niet thuis bent. Hetzelfde geldt voor eventuele ramen die je niet direct in het zicht hebt, zoals een raam in je tuinhuis. Je hoeft niet meer je hele eigendom rond te lopen om te controleren of alles goed gesloten is, of dat de wind een raam geopend heeft zonder dat je het weet.

2. Bevestig met kleefstrips of schroefgaten

Het bevestigen gaat over het algemeen met behulp van een kleefstrip, of met schroeven in schroefgaten. Als je de juiste plek hebt gevonden monteer je de sensor daar.

Interne deuren en ramen

Je kunt je slimme deur- en raamsensoren ook installeren op binnendeuren en -ramen, zoals een badkamerdeur, een raam in de kelder, of een deur naar een kamer waar je misschien je waardevolle spullen bewaart. Dit biedt je dubbele bescherming. Niet alleen zal niemand je huis kunnen binnendringen, ook kan niemand in de buurt van je waardevolle spullen komen zonder dat je een melding ontvangt.

3. Monteer beide componenten op exact dezelfde hoogte

Als het een sensor betreft die bestaat uit twee componenten is het van belang deze op exact dezelfde hoogte te installeren. De sensor wordt namelijk getriggerd als beide componenten van elkaar af bewegen of elkaar aanraken.

Dakramen

Dakramen zijn een van de ramen die we allemaal vaak vergeten te sluiten, waardoor onze vloeren, tapijten, bedden, en andere meubels vochtig kunnen worden. En dat kan heel vervelend zijn. Vooral op zolder, waar velen van ons oude spullen bewaren met emotionele waarde. Natuurlijk wil je niet dat dat allemaal doorweekt raakt. Met slimme deur- en raamsensoren is dit verleden tijd en zal niks meer nat worden.

Welke merken bieden slimme deur- en raamsensoren aan?

Merk

Verbinding

Bridge

Spraakassistenten

Bosch Smart Home

Wifi

ZigBee

Bosch Smart Home Controller

Amazon Alexa

Siri

Google Assistant

Eve

Bluetooth

-

Siri

Ezviz

ZigBee

Ezviz Home Gateway A3

Siri

Hombli

Bluetooth

Wifi

Hombli Bluetooth Bridge

Amazon Alexa

Siri

Google Assistant

Marmitek

Wifi

-

Amazon Alexa

Google Assistant

Netatmo

Wifi

-

Amazon Alexa

Siri

Google Assistant

Nuki

Bluetooth

Nuki Smart Lock

Amazon Alexa

Siri

Google Assistant

Opus

Wifi

EnOcean

OPUS Smart Home Gateway

Amazon Alexa

Siri

Ring

Z-Wave

Ring Alarm Basissysteem

Amazon Alexa

Somfy

Somfy TaHoma

-

Amazon Alexa