tado

Slim verwarmen en energie besparen met tado°

tado° is Europa's toonaangevende fabrikant van intelligente verwarmingstechnologie. Het bedrijf richt zich op slimme thermostaten die onnodige energieverspilling beperken. De koeling en verwarming van gebouwen is een enorme factor in termen van energieverbruik. Met tado° producten kan tot 31% worden bespaard op de jaarlijkse verwarmingskosten. Het bedrijf biedt ook een energiebesparingsgarantie: bespaar in de eerste 12 maanden of krijg je geld terug.

Filter

Wat maken de producten van tado° bijzonder?

De producten van tado° kunnen in verschillende ecosystemen worden geïntegreerd, zoals Apple HomeKit, Amazon Alexa, IFTTT en Google Assistant. waardoor individuele bediening mogelijk is. Door de geofencing-functie wordt er automatisch geregistreerd wanneer het huis wordt verlaten of wordt bereikt. Hiermee kun je de temperatuur instellen om ervoor te zorgen dat de verwarming automatisch wordt uitgeschakeld of verwarmt op basis van je locatie. In de app kan dit echter ook handmatig ongedaan worden gemaakt en kan de besturing op basis van je locatie worden uitgeschakeld. Om nog meer uit je verwarmingssysteem te halen kunnen de producten de verwarmingseigenschappen van je woning analyseren en passen ze je verwarming aan op de weersvoorspellingen. Zo kun je je verwarmingsgedrag optimaliseren en met tado° kun je dan je verwarmingskosten tot 31% verlagen. Een huishouden van 1-2 personen met een huis van 150 m² met verwarming op gas kan bijvoorbeeld 499-735 € per jaar besparen. Je kunt ook je warmwaterverbruik controleren om bacteriën en legionella te voorkomen.

App voor automatisering en handmatig besturen

De tado° app heeft een opvallende oranje interface en past daarom perfect bij tado°. Het geeft je altijd en overal toegang tot je apparaten die aan de app zijn toegevoegd. De locatie van je smartphone kan continu naar de bridge worden verzonden. Dus, afhankelijk van de eerder ingestelde instellingen, zal je verwarming of airconditioning automatisch inschakelen zodra je je huis nadert. Wanneer je het huis verlaat, schakelt het zichzelf uit ("geofencing"). Bovendien kunnen thuis- of on-the-go-instellingen handmatig worden aangepast. Het tado° systeem kan ook via de browser worden bereikt en bediend. Hiervoor hoef je alleen in te loggen met je tado° inloggegevens. Een rapport over de temperatuur en de verwarmingstijden kun je zowel in de app als via de web-app in de browser ontvangen. Via de app kunnen ook verschillende ruimtes en verwarmingscircuits afzonderlijk worden aangestuurd. Als er problemen zijn met de verwarming, reageert tado° op je smartphone en bied je tips en hulp. Je gegevens zijn veilig op de tado° app omdat deze volgens dezelfde standaarden zijn versleuteld als bij online bankieren.

Hoe werkt tado°?

De tado° producten communiceren draadloos via een bridge. Deze bridge is aangesloten op de router. De apparaten verbinden zich via een radioverbinding met de bridge en dan ook met je wifi netwerk. De verbinding tussen de bridge en de toegevoegde apparaten is draadloos via 6LoWPAN (mesh) en is bijzonder energiezuinig. Omdat alle apparaten zijn verbonden met het draadloze netwerk, ontvangt je regelmatig updates voor de apps.

Welke producten biedt tado°?

tado° legt de nadruk vooral op de thermostaten en het efficiënte energieverbruik hiervan, om ervoor te zorgen dat onnodig gebruik van energie tegen wordt gegaan.

Thermostaat

tado Slimme Thermostaattado° Slimme Thermostaat
 • Bedienen van verschillende zones
 • Automatische en handmatige besturing mogelijk
 • Schakel schema's
 • Geofencing
 • Weervoorspellingen en ruimte analyse
 • Berichten en meldingen op je smartphone
 • Compatibel met ketels, boilers, vloerverwaming
 • Compatibel met verschillende fabrikanten
 • Met Google Assistant, Apple HomeKit, Amazon Alexa en IFTTT compatibel
tado° Slimme Radiatorknop tado° Slimme Radiatorknop
 • Thermostaat voor radiatoren
 • Automatische en handmatige besturing mogelijk
 • Geofencing
 • Ideaal voor centrale verwarming
 • Compatibel met verschillende fabrikanten
 • Met Google Assistant, Apple HomeKit, Amazon Alexa en IFTTT compatibel

De "tado° slimme radiatorthermostaat" is slechts met een paar handelingen op de radiator gemonteerd en in de app geïnstalleerd. Dankzij geofencing kun je nu niet alleen je verwarming handmatig regelen, maar ook automatisch. Met behulp van gps herkent de radiatorthermostaat wanneer je het huis verlaat en schakelt de verwarming uit. Zo optimaliseer je je verwarming eenvoudig en bespaart je tot 31% op de verwarmingskosten door het effectieve gebruik van het tado° systeem.

Elke radiatorthermostaat kan via de tado° bridge aan de app worden toegevoegd. Als je handmatig veranderingen doorvoert en je verlaat het huis dan zal het systeem nog steeds de spaarstand inschakelen, waardoor je stookkosten ook dan worden verlaagd.

De slimme thermostaat voor radiatoren en vloerverwarming van tado° werkt met 95% van alle verwarmingssystemen. Gebruik het bijvoorbeeld voor ketels, boilers en vloerverwarming. Net als bij de radiatorthermostaat, heb je de mogelijkheid om de slimme thermostaat van tado° te gebruiken om je verwarming automatisch, maar ook handmatig te regelen en te profiteren van geofencing. Zelfs slimme schema's zijn geen probleem. Om altijd overzicht te hebben, worden rapporten en foutmeldingen rechtstreeks naar je smartphone verzonden. Je kunt dus indien nodig altijd nog ingrijpen.

Beide thermostaten zijn compatibel met de slimme spraakassistenten Google Assistant en Amazon Alexa, evenals Apple HomeKit en IFTTT.

Bridge

tado° Bridgetado° Bridge
 • Centraal punt voor het bedienen van je smart home producten
 • Werkt alleen in combinatie met Starter kit

De bridge is noodzakelijk voor de verbinding tussen de tado° producten en is ook noodzakelijk bij het gebruik van het tado° systeem. Het maakt verbinding met de router via een standaard ethernet kabel en communiceert draadloos met de slimme producten van tado°.

Auto-Assist

Wanneer je tado° systeem herkent dat niemand thuis is of dat een venster wordt geopend, verstuurt de tado° app een melding zodat je altijd op hoogte bent van de dingen die gebeuren in je huis. Je kunt dus op die manier met je smartphone het verwarmingsgedrag van je slimme verwarmingssysteem aanpassen.

Of nog handiger: tado° regelt alles voor je automatisch. Het enige wat je nodig hebt, is de tado° Auto-Assist functie. Voor slechts 2,99 euro per maand hoef je je nergens meer zorgen over te maken.

Resultaten weergeven