Categorie

Ecosystemen

Prijs (€)

Merken

Compatibiliteit

Kleur licht

Functies

Fitting

Lichtsterkte (€)

Energielabel

Materiaal behuizing

Tuinverlichting

Altijd de juiste verlichting voor iedere situatie in je tuin

Maak van je tuin een plek die er niet alleen overdag netjes uitziet, maar ook als het donker wordt kun je met slimme verlichting voor je tuin de perfecte sfeer creëren. Met slimme instellingen zoals tijdschema's kun je eenvoudig energie besparen en 's avonds toch genieten van je buitenverblijf in een geweldige lichtsfeer. Wil je niet altijd de verlichting buiten aan hebben? Met een druk op de knop kun je met de app je tuinverlichting uitschakelen. Zo heb je altijd en overal volledige controle over je buitenverlichting.

Filter

Waarom slimme tuinverlichting?

Met tuinverlichting kun je met je tuin pronken zodra het donker wordt. Voeg kleurrijke accenten toe aan je terras of bloemperken, creëer de perfecte sfeer op je tuinfeest of zorg voor de nodige veiligheid: met slimme tuinverlichting is dit alles geen enkel probleem. Dankzij de handige app-bediening blijf je altijd in controle en bedien je je tuinverlichting met slechts één klik. Slimme schema's zetten de tuinverlichting alleen aan en uit als je dat echt wilt.

Hoe werken slimme tuinlampen?

Slimme tuinverlichting geeft je tuin net dat beetje extra sfeer. Tuinlampen zijn speciaal ontworpen voor gebruik buitenshuis, zodat ze zelfs de laagste temperaturen kunnen weerstaan. De buitenverlichting is meestal aangesloten op een basisstation. Is het te koud in de winter, maar wil je toch dat je tuin goed verlicht is? Met je smartphone en de bijbehorende app kunnen de slimme tuinlampen ook van binnenshuis worden ingeschakeld. Je kunt schema's maken die zich aanpassen aan je dagelijks leven. Bijzonder slim: schakel ze in en uit afhankelijk van de zonsopgang en -ondergang. Dit bespaart je niet alleen energie en geld, maar zorgt er ook voor dat je tuinverlichting ingeschakeld is wanneer je dat wilt.

Wat zijn de voordelen van slimme tuinverlichting?

Met slimme tuinverlichting heb je volledige controle over het licht in je tuin. Wil je een tuinfeestje geven? Met slimme tuinverlichting kun je het licht voor elke gelegenheid met een druk op de knop instellen en naar wens aanpassen. In combinatie met een bewegingsmelder draagt de slimme tuinverlichting zelfs bij aan de veiligheid. Als er iets in de tuin of buiten de voordeur beweegt, wordt de verlichting geactiveerd.

De voordelen van slimme tuinverlichting in één oogopslag:

 • Handige tijdschema's instellen
 • Het juiste licht voor elke gelegenheid
 • Flexibel uit te breiden
 • Meer veiligheid en sfeer tegelijkertijd
 • Pushmeldingen door bewegingsmelder
 • Light strips voor meer sfeeer

Welke soorten tuinverlichting zijn er?

Tuinverlichting is speciaal ontworpen voor gebruik buitenshuis. Ze zijn niet alleen bestand tegen temperaturen onder nul, maar ook tegen contact met water. De toepassingsgebieden kunnen in principe worden onderverdeeld in drie gebieden: Huis & terras, paden en vijver & zwembad.

Sokkellampen en verlichting voor paden

Om ervoor te zorgen dat de weg naar je voordeur of schuur in het donker in de tuin niet gevaarlijk is, zijn vooral sokkellampen en slimme verlichting voor paden aan te bevelen. In combinatie met bewegingsmelders of buitencamera's gaan ze aan als er bijvoorbeeld iemand in de tuin is. Erg handig: schakel ze in gebaseerd op de zonsopgang en -ondergang. Dit bespaart je niet alleen energie en dus geld, maar zorgt er ook voor dat je tuinverlichting alleen ingeschakeld wordt wanneer het nodig is.

Schijnwerpers

Schijnwerpers zorgen voor meer veiligheid door een groot gebied helder te verlichten. Zo kun je zelfs in het donker veilig van je auto naar de voordeur lopen. Bovendien kunnen de schijnwerpers worden gecombineerd met een bewegingsmelder om onbevoegden wanneer je niet thuis bent af te schrikken. De schijnwerpers zijn robuust, helder en slim. Ze zorgen dus voor veiligheid en comfort rondom je huis, op een betrouwbare manier.

Wandlampen voor buiten

Met goed geplaatste wandlampen voor buiten kun je je tuin op de juiste manier verlichten. Ze creëren de perfecte sfeer in het donker en zijn ideaal voor slimme terrasverlichting. Je hebt de keuze tussen lampen die alleen naar boven schijnen of lampen die zowel naar boven als naar beneden schijnen. Bedien de lampen via de app, een bewegingsmelder of via een spraakassistent.

Spots voor buiten

Met de flexibel te plaatsen buitenspots kun je objecten in je tuin een extra accent geven. Zet de olijfboom of een mooie bloemenbak in de schijnwerpers voor meer sfeer buiten. Plaats de slimme spot precies waar je ze nodig hebt en bedien ze met de handige app. Je hoeft nooit meer door de tuin te lopen om het licht aan te doen.

 Philips HueEve
Bridge noodzakelijk
SpraakassitentGoogle Assistant, Amazon Alexa, Apple HomeKitApple HomeKit
ConnectiviteitZigBeeBluetooth
App bediening
Verschillende kleuren
Lampen combineren
StroomvoorzieningStopcontactAccu

Waar moet je op letten voordat je slimme buitenverlichting installeert?

Belangrijk: let bij grote tuinen op het bereik van de betreffende slimme lampen. Als een lamp zich buiten het bereik van de bridge bevindt, kan deze niet volledig worden bediend. Zorg er bovendien voor dat alle gebruikte lampen een beschermingsklasse van IP44 of hoger hebben. Afhankelijk van de beschermingsklasse garandeert dit de volledige functionaliteit van het product, zelfs onder extreme weersomstandigheden.

 • IP44 - spatwaterdicht
 • IP65 - straalwaterdicht
 • IP67 - waterdicht

Hoe wordt slimme tuinverlichting geïnstalleerd?

Een goede planning is vereist voordat je gaat beginnen met je slimme verlichting voor buiten. Stel jezelf de volgende vragen:

 1. Wat wil ik verlichten?
 2. Hoe ver is de verlichting van mijn woning verwijdert?
 3. Is er stroom aanwezig in de tuin?

De vragen helpen je om na te denken over mogelijke oplossingen bij het kiezen van de juiste verlichting voor je tuin, maar helpen je ook om gedoe te voorkomen wanneer je gaat beginnen met het aansluiten van je slimme lampen.

Een voorbeeld: vijver verlichting

 1. Je wilt je vijver van meer sfeer voorzien. De verlichting moet spatwaterdicht zijn (beschermingsklasse IP 44).
 2. De vijver is slechts enkele meters verwijderd van je terras. Daarom zouden er geen problemen moeten zijn met het bereik.
 3. De stroomvoorziening kun je regelen via het terras.

In principe zijn er drie belangrijke aspecten voor de tuinverlichting: de locatie, het bereik van het verlichtingssysteem en de stroomvoorziening.

 • De plaats van gebruik bepaalt welk beschermingsniveau de producten moeten hebben om veilig en betrouwbaar te kunnen functioneren.
 • Het bereik in je tuin moet goed genoeg zijn zodat je je slimme tuinverlichting onder controle hebt. Philips Hue heeft een oplossing voor dit probleem met de repeaterfunctie via de ZigBee standaard. Deze mesh technologie vergroot automatisch het bereik bij elke nieuwe lamp die je toevoegt in je smart home.
 • Natuurlijk is er geen tuinverlichting zonder stroom. Sommige tuinlampen hebben een eigen stopcontact nodig, andere kunnen in serie worden aangesloten of werken op oplaadbare batterijen.

Heb je al slimme verlichting thuis? Bekijk dan welke tuinverlichting compatibel is met je systeem voor een perfecte integratie in je slimme woning.

Welke verlichting past het beste bij mij?

Iedereen die een tuin heeft en deze naar smaak wilt verlichten, kan deze uitrusten met slimme verlichting. Een aankoop van slimme tuinverlichting is vooral geschikt als je al een bepaald smart home systeem thuis hebt. Welk merk slimme verlichting voor je tuin het beste bij je past moet gebaseerd zijn op je bestaande smart home systeem, zodat je lampen kunnen samenwerken met je andere apparaten thuis.

Welke verbinding wordt gebruikt voor slimme buitenverlichting?

ZigBee

De standaard verbindingen via ZigBee zijn met name geschikt voor grotere tuinen of als je van plan bent om verlichting verder weg van het huis te installeren. Met een bereik tot 100 meter is een stabiele verbinding gegarandeerd, zelfs in een grote tuin.

Bluetooth

Slimme verlichting die via bluetooth met je smartphone zijn verbonden, zijn vooral geschikt voor montage op de muren van het huis of op het terras. Aangezien het bereik slechts ongeveer 10 meter is, moeten ze niet op een te grote afstand worden gemonteerd.