Bluetooth speakers

Geniet buiten van muziek met bluetooth speakers

Je kunt nu buiten in het park naar muziek luisteren met draadloze bluetooth luidsprekers. Zelfs bij het zwembad zijn de draadloze speakers met hun meestal spatwaterdichte behuizing een echte toevoeging. Zo heb je dus waar je ook bent de beschikking over geweldige muziek. Maak eenvoudigweg verbinding met je smartphone of tablet via bluetooth en het genieten kan beginnen.

Wat is een bluetooth speaker?

Een bluetooth speaker is een speaker die je zonder draad kunt koppelen aan een audiobron via bluetooth, bijvoorbeeld een smartphone, tablet of laptop. Als de audiobron verbonden is met de speaker streamt de audiobron automatisch al het geluid van muziek en video’s naar de speaker zonder dat je bezig moet met het aansluiten van een draad.

Hoe werkt een bluetooth speaker?

Bluetooth is een techniek die voor draadloze communicatie zorgt tussen 2 apparaten. In dit geval dus een audiobron en een speaker. De audio wordt via een radioverbinding verzonden van het ene apparaat naar het andere apparaat. Een bluetooth verbinding gebruikt relatief weinig stroom waardoor bluetooth speakers ideaal zijn voor het gebruik zonder vaste stroombron. Met bluetooth is het ook heel makkelijk om draadloos van nummer te verwisselen. Alles gaat eenvoudig via de smartphone.

Bluetooth speakers verschillen van gewone traditionele speakers doordat je je smartphone in je broekzak kunt laten zitten op het moment dat je naar muziek luistert, terwijl je bij speakers zonder bluetooth altijd de telefoon dichtbij de luidspreker moet koppelen aan een draad.

Wat zijn de voordelen van een bluetooth speaker?

Met een bluetooth speaker speel je overal en altijd eenvoudig je favoriete muziek af. Muziek nodig in je tuin voor het sporten, op het strand of aan het zwembad voor de perfecte sfeer? Een bluetooth speaker is vaak ook draadloos en beschikt dan over een accu zodat je altijd voorzien bent van het juiste geluid. Hierdoor zijn ze overal te gebruiken. Bij sommige modellen kun je de bluetooth speaker zelfs gebruiken als het regent, zoals de Sonos Move.

Wat is het verschil tussen bluetooth speakers en traditionele speakers?

Bluetooth speakers verschillen van gewone traditionele speakers doordat je je smartphone in je broekzak kunt laten zitten op het moment dat je naar muziek luistert, terwijl je bij speakers zonder bluetooth altijd de telefoon dichtbij de luidspreker moet koppelen aan een draad.

Daarnaast kunnen bluetooth speakers ook vaak eenvoudig worden meegenomen als je onderweg bent. Traditionele speakers zijn voorzien van een stroomkabel waardoor je ze niet kunt meenemen naar de tuin om te genieten van je favoriete muziek.

De verschillende bluetooth speakers in één oogopslag

 Sonos MoveMarshall Acton IILibratone ZIPP 2
Gewicht3 kg2,85 kg1,5 kg
WaterbestendigSpatwater bestendig
VerbindingBluetooth, wifiBluetoothBluetooth, wifi
App beschikbaar
Accu levensduur10 uurGeen accu12 uur
Multiroom

De bluetooth speakers komen in verschillende kleuren en maten. Zo heb je grote bluetooth luidsprekers die zorgen voor geweldig geluid met een duidelijke bass, of je kunt kiezen uit lichte compacte speakers die je makkelijk kunt meenemen met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Op welke apparaten kan een bluetooth speaker worden aangesloten?

Op dit moment zijn veel draagbare apparaten bluetooth compatibel. De meest voorkomende zijn:

  • Smartphone
  • Tablet
  • Laptop
  • Televisies
  • Afstandsbedieningen

Je kunt bijvoorbeeld ook telefoneren met je bluetooth speaker. Zodra iemand belt, kun je ervoor kiezen om het geluid te laten afspelen via de interne luidsprekers van je smartphone, of via de bluetooth speakers.

Hoe sluit je een smartphone aan op een bluetooth speaker?

Om een verbinding tussen de speaker en een smartphone tot stand te brengen, moet de bluetooth-functie op beide apparaten worden ingeschakeld. Na het indrukken van de betreffende knop kunnen alle actieve bluetooth-apparaten in de omgeving worden vastgesteld. Selecteer met de mobiele telefoon de gewenste luidspreker en de twee apparaten worden met elkaar verbonden (ook wel "pairing" genoemd). Zodra dit gedaan is, wordt de verbinding tot stand gebracht en kun je muziek of andere soorten geluiden (gesprekken, geluid van video's en spelletjes, enz.) afspelen via de bluetooth speaker.

Resultaten weergeven