• Jouw webwinkel voor smart home in NederlandJouw webwinkel voor smart home in Nederland
  • Meer dan 1.000.000 tevreden klantenMeer dan 1.000.000 tevreden klanten
  • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getestAlle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Categorie

Ecosystemen

Prijs (€)

Min
Max

Merken

Compatibiliteit

Functies

Kijkhoek

Soort batterij

Verbinding

Deursloten

Volledige toegangscontrole met slimme deursloten

Heb je jezelf ooit uit je eigen woning buitengesloten? Met een slim deurslot was dat hoogstwaarschijnlijk niet gebeurd. Hiermee ontgrendel je de deur heel makkelijk met je smartphone en als je die niet bij je hebt via een door jou ingesteld codeslot.

Filter

Open je deur op verschillende manieren

Ontgrendeling via smartphone

Open de bijbehorende app en ontgrendel de deur door op een knop te drukken of te swipen. Je kunt nieuwe gebruikers toevoegen door ze een uitnodiging te sturen. Zo kun je dus je familie, vrienden of buren toegang geven als je dat wilt. Je kunt de toegangstijden van elke gebruiker bepalen. Bovendien krijg je een overzicht van wie er op welk moment het slot heeft geopend.

Bluetooth afstandsbediening of keyfob

Sommige slimme deursloten kunnen samenwerken met een keyfob of bluetooth afstandsbediening. Met een bluetooth afstandsbediening heb je een fysieke knop om de deur te openen, net zoals je dat misschien al met je garagedeur doet. Een keyfob werkt volgens hetzelfde principe maar hang je aan je sleutelbos en is zeer compact.

Cijferslot

Met een cijferslot, ook wel keypad genoemd, kan iedereen die een werkende code heeft toegang krijgen. Verschillende codes kunnen aan verschillende gebruikers worden toegewezen en kunnen weer gedeactiveerd worden. Je kunt een code ook maar een paar uur of tot een bepaalde datum laten gelden. Deze functie is bjvoorbeeld erg handig voor verhuurders van vakantiehuisjes.

Vingerafdrukscanner

Om een gebruiker te registreren wordt zijn of haar vingerafdruk eenmalig ingesteld en opgeslagen. Vervolgens kan het slot met één beweging van de vinger worden ontgrendeld wanneer de gebruiker het huis binnen wilt treden. Het werkt eigenlijk hetzelfde als de vingerafdrukscanner die we kennen van het gebruik voor het ontgrendelen van een smartphone.

Geofencing

Voor bepaalde deursloten is het mogelijk om gebruik te maken van de functie geofencing. De hub of bridge bepaalt via GPS de afstand van je smartphone tot het slot en ontgrendelt hem wanneer je dichtbij genoeg bent. Op dezelfde manier gaat de deur ook automatisch weer op slot wanneer je het huis verlaat. Zo wordt het slot volledig geautomatiseerd.

Spraakbediening

Vele smart home deursloten zijn compatibel met slimme spraakassistenten, wat het mogelijk maakt om via Google Assistant, Amazon Alexa of Siri (Apple HomeKit) je deur te openen. Een simpele spraakopdracht is daarvoor genoeg. Uiteraard geldt dat alleen voor degene die toegang hebben tot jouw smart home systeem en kan niet zomaar iedereen het slot openenen.

Sets met spraakbediening

Wist je dat spraakbediening van je smart home deurslot niet per se via je smartphone hoeft? Via een slimme speaker of display kun je volledig handsfree je deurslot bedienen, zonder dat je daarvoor je smartphone nodig hebt. Bekijk via onderstaande button onze beveiligingssets met spraakbediening!

Sets met
spraakbediening
Yale Connect Wifi Bridge

Stroomvoorziening

Alle smart locks zijn draadloos en werken op batterijen. De batterijen gaan minstens een paar maanden mee. Om te voorkomen dat je ineens voor een gesloten deur staat omdat de batterijen leeg zijn, krijg je op tijd een waarschuwing via de app. Dit geldt overigens niet voor de kleine keyfobs en afstandsbedieningen. Het is daarom raadzaam om altijd meer dan één manier te hebben om het slot te openen.

Connectiviteit

Terwijl alle smart locks via Bluetooth kunnen worden bestuurd, kunnen sommige ook via een bridge met het internet verbinden. De bridge wordt simpelweg in een nabijgelegen stopcontact gestoken. Zo kun je ook als je onderweg bent meldingen ontvangen over wie het slot heeft ontgrendeld en bijvoorbeeld voor de bezorger of de buurman de deur openen.

Het installeren van een slim deurslot

Installatie Nuki slim deurslot

Montage op bestaand deurslot

Als je je deurslot snel en eenvoudig slim wilt maken, kun je het beste een smart lock kiezen die gewoon op het bestaande cilinderslot wordt geklemd. Een montageplaat met een uitsparing voor het cilinderslot wordt aan de binnenkant van de deur gelijmd of geklemd en de sleutel wordt erin gestoken. De smart lock zelf wordt dan gewoon over de sleutel heen geschoven en aan de montageplaat bevestigd. Deze draait bij het ontgrendelen de sleutel in het slot met de geïntegreerde motor. Omdat deze slimme sloten op elk moment kunnen worden verwijderd, zijn ze bijzonder geschikt voor huurwoningen, aangezien je daar meestal niet zomaar het cilinderslot kan vervangen.

Cilinderslot vervangen

Het complete cilinderslot in de deur wordt vervangen door een speciale smart lock cilinder. De lengte van de cilinder kan worden aangepast zodat hij perfect op elke deur past en hierna het slimme slot binnen een mum van tijd is bevestigd.