• Jouw webwinkel voor smart home in NederlandJouw webwinkel voor smart home in Nederland
  • Meer dan 1.000.000 tevreden klantenMeer dan 1.000.000 tevreden klanten
  • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getestAlle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Categorie

Ecosystemen

Prijs (€)

Min
Max

Merken

Compatibiliteit

Verbinding

Functies

Smart speakers

Slimme speakers voor muziek en spraakbediening

Creëer je eigen individuele muzieksysteem voor thuis met smart speakers. Eenvoudig aan te sluiten en ze kunnen vaak met spraakopdrachten worden bediend. Via spraakbediening met behulp van een smart home spraakassistent wordt handsfree bediening van andere smart home producten ook mogelijk.

Filter

Wat is een smart speaker?

Smart speakers zijn luidsprekers met een geïntegreerde spraakassistent. Je kunt niet alleen het afspelen van muziek bedienen met een spraakcommando, maar ook andere compatibele smart home apparaten bedienen met je stem. Daarnaast ondersteunt de spraakassistent je in het dagelijks leven met afspraakherinneringen, het weerbericht of een samenvatting van het nieuws van 20.00 uur.

Toepassingsgebieden van smart speakers

Speaker: Het belangrijkste gebruik van een speaker is het afspelen van audiomateriaal. Je streamt bijvoorbeeld muziek, luisterboeken en podcasts. Sluit je de speaker aan op een beeldscherm, dan kun je het geluid van films en series via de speaker afspelen. De antwoorden van de spraakasistent op jouw vragen komen uiteraard ook uit de luidspreker.

Ondersteuning in het dagelijks leven: gebruik de geïntegreerde spraakassistent om je dagelijks leven te organiseren. Je kunt afspraken in je agenda controleren en wijzigen met een spraakopdracht en de assistent vragen om je een afspraakherinnering te sturen. Voordat je 's morgens het huis verlaat, vraag je de spraakassistent naar het verkeer en het weer. Zeg, bijvoorbeeld, "Hé Google, wat is de temperatuur?" En de assistent antwoordt met: "Het is 15 graden in Amsterdam op dit moment".

Smart home bediening: Verbind je compatibele smart home apparaten, zoals lampen, stopcontacten of andere luidsprekers, met je spraakassistent. Op deze manier kunt je de apparaten gemakkelijk bedienen met een spraakcommando. Zeg bijvoorbeeld: "Alexa, blauw licht in de gang", of "Hé Siri, zet de koffiemachine aan".

Google Nest Hub

Dit maakt smart speakers bijzonder

  • Gemakkelijk in te stellen: Smart speakers zijn snel geïnstalleerd en gemakkelijk in te stellen via een smartphone app.
  • Spraakcommando's: Bedien het afspelen van muziek eenvoudig met je stem.
  • Smart home bediening: Met een geïntegreerde spraakassistent kun jij je smart home apparaten bedienen met een spraakopdracht.
  • Muziekstreaming: Je hoeft geen cd-speler of iPod op de luidspreker aan te sluiten, kies gewoon je favoriete muziekstreamingdienst via een app of spraakbesturing.
  • Flexibel uitbreidbaar: Voeg op elk gewenst moment meer speakers of andere smart home apparaten toe aan je systeem.

Spraakassistenten in vergelijking

Google Assistant

Je kunt de Google Assistant activeren met een simpele "Oké Google" of "Hé Google". De slimme spraakassistent ondersteunt je in het dagelijks leven en fungeert ook als het controlecentrum voor je smart home. Organiseer je Google-agenda of speel je favoriete muziek af met een spraakopdracht.

Google Nest Mini

Amazon Alexa

Er zijn meer dan 100.000 skills beschikbaar voor Alexa om de spraakassistent aan te passen aan je persoonlijke behoeften. Skills zijn programma's die je eenvoudig met een spraakcommando kunt starten, bijvoorbeeld een virtueel receptenboek of een samenvatting van het dagelijkse nieuws. Je kunt kiezen uit vier activeringswoorden waarop Alexa moet reageren: "Alexa", "Echo", "Computer" of "Amazon".

Amazon Alexa slimme speaker

Apple HomeKit

Apple HomeKit is de juiste keuze voor elke toegewijde Apple fan. Apple's eigen slimme speaker, de HomePod mini, kan dienen als bedieningscentrum voor je Apple HomeKit-systeem. Omdat het systeem uitsluitend is ontworpen voor gebruik met Apple-apparaten, werkt de bediening naadloos op je iPhone, iPad, Mac en zelfs je Apple Watch. Door een HomePod mini als hub te gebruiken, heb je onderweg toegang tot je smart home-apparaten.

Apple HomePod slimme speaker

Welke muziekstreamingdiensten worden ondersteund?

 Google AssistantAmazon AlexaApple HomeKit
Apple MusicNeeNeeJa
SpotifyJaJaJa
Google Play MusicJaNeeNee
Amazon MusicNeeJaNee
DeezerJaJaJa
YouTube MusicJaNeeNee

Voor iedereen de juiste speaker

Wifi speaker

Slimme wifi speakers zijn de ideale keuze voor het luisteren naar muziek in je huis. In de meeste gevallen zijn spraakassistenten al in de speaker geïntegreerd. Daardoor kun je niet alleen handig spraakgestuurd muziek afspelen via je favoriete muziekstreamingdienst, maar ook je smart home apparaten bedienen. Aangezien wifi speakers ontworpen zijn voor gebruik thuis, zijn ze meestal bedraad en kunnen ze onderweg niet worden gebruikt zonder stroomaansluiting.

tink Tipp

Wifi speakers in gebruik

Zet een wifi speaker in je keuken om het koken wat leuker te maken. Je hoeft niet meer in een kookboek te bladeren of met vette vingers op je smartphone te scrollen, maar de recepten kun je gewoon door de spraakassistent laten voorlezen. En terwijl de pasta kookt, kun je een kleine danspauze nemen vergezeld met je favoriete muziek.

Geselecteerde speakers in vergelijking

 Apple HomePod miniGoogle Nest MiniSonos One
SpraakassistentApple SiriGoogle AssstantAmazon Alexa, Google Assistant
Afspelen via BluetoothNeeJaNee
360° SoundJaNeeSurround-sound feeling met Trueplay (alleen iOS)

Bluetooth speaker

Met een Bluetooth speaker hoef je niet bang te zijn dat je muziek hapert omdat het internet weer eens traag is. De meeste speakers met Bluetooth-ondersteuning hebben een ingebouwde oplaadbare batterij, zodat je ze mee kunt nemen om onderweg naar muziek te luisteren.

tink Tipp

Bluetooth speakers in gebruik

Voor een dagje aan het strand mag precies één ding niet ontbreken: de juiste muziek. Bluetooth speakers zijn hiervoor zeer geschikt omdat ze geen constante stroomvoorziening nodig hebben danzkij een geïntegreerde oplaadbare batterij. Bovendien is het niet erg als de speaker tijdens het gebruik op de roeiboot een paar druppels water binnenkrijgt. De meeste slimme speakers met Bluetooth zijn (spat)waterdicht.

Geselecteerde speakers in vergelijking

 Sonos RoamSonos MoveBelkin Soundform Elite
BatterijJaJaJa
WaterbestendigJaJaNee
Stereo-pairingAlleen op wifiAlleen op wifiJa
SpraakassistentGoogle Assistant, Amazon AlexaGoogle Assistant, Amazon AlexaGoogle Assistant

Soundbar

Voeg adembenemend bioscoopgeluid toe aan je televisie. Soundbars zijn hiervoor zeer geschikt omdat zij in het bijzonder zijn ontwikkeld voor home cinema gebruik. De slanke, langwerpige speakers worden gewoonlijk direct onder het scherm geplaatst. Met surround sound beleef je de gebeurtenissen in de film op een ruimtelijk niveau. De geïntegreerde speakers verspreiden het geluid zodanig om je heen dat je het gevoel hebt midden in de actie te zitten.

Geselecteerde speakers in vergelijking

 Sonos Beam (Gen. 2)Sonos ArcSonos Ray
Lengte65,1 cm114,17 cm55,9 cm
ConnectiviteitWifiWifiWifi
Dolby AtmosJaJaNee
SpraakassistentGoogle Assistant, Amazon AlexaGoogle Assistant, Amazon AlexaSonos Voice Control

Subwoofer

Voor jou hoort bij een goed geluid een doordringende, krachtige bas? Subwoofers zijn uitsluitend ontworpen voor het afspelen van lage frequenties. Rust je thuisbioscoop uit met een subwoofer en beleef je favoriete films met een intenser geluid. Je kunt slimme subwoofers zonder kabels op je speakers aansluiten, gewoon via wifi.

Slimme display

Slimme displays voegen een scherm toe aan de functies van een spraakassistent. Met een slim display heb je altijd je afspraken, het weerbericht en nog veel meer in beeld. Je kunt zelfs video's en films afspelen en al je slimme apparaten bedienen met een tikje op het scherm.

tink tip

Slimme display in gebruik

Zeg "Oké Google of Hé Google, wat voor weer wordt het morgen?" en Google Assistant geeft je de weersvoorspelling via de speakers. Bovendien toont je smart display je alle belangrijke informatie over het weer direct op het scherm.

De toonaangevende merken

Apple

Apple biedt je een goed afgeronde slimme speaker met een krachtige luidspreker en Siri als geïntegreerde spraakassistent. Zo kun je niet alleen je muziek, maar je hele smart home ecosysteem met gemak bedienen.

Apple Smartphone

Google Nest

De Google Nest speakers zijn het ideale startpunt voor je smart home systeem. Met de ingebouwde Google Assistant en een krachtige luidspreker kun je niet alleen muziek afspelen door middel van spraakopdrachten, maar ook je afspraken organiseren of de voetbaluitslagen van de vorige dag beluisteren. Integreer je nieuwe smart speaker eenvoudig in systemen voor meerdere kamers, routines en automatiseringen in je hele huis.

Google Nest Hub

Sonos

Sonos speakers staan bekend om hun hoge kwaliteit. Of het nu een draadloze speaker, Bluetooth speaker of subwoofer is, je krijgt ongelooflijk goed geluid. Dankzij de compatibiliteit met alle gangbare smart home ecosystemen kunnen je nieuwe Sonos-speakers handig en flexibel worden geïntegreerd.

Sonos slimme speaker