• Jouw webwinkel voor smart home in NederlandJouw webwinkel voor smart home in Nederland
  • Meer dan 1.000.000 tevreden klantenMeer dan 1.000.000 tevreden klanten
  • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getestAlle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Categorie

Ecosystemen

Prijs (€)

Min
Max

Merken

Compatibiliteit

Verbinding

Functies

Aantal radiatorknoppen

Vloerverwarmingthermostaten

Comfort met slimme thermostaten voor vloerverwarming

Er is niets zo heerlijk als het gevoel van warme vloeren onder je voeten. Met vloerverwarming geniet je altijd van comfortabele warmte zonder de noodzaak van radiatoren. Maar wist je dat je met slimme vloerverwarmingsthermostaten nog meer mogelijkheden hebt? Deze slimme thermostaten bieden geavanceerde automatiseringsfuncties waarmee je je huis op een efficiënte en kosteneffectieve manier kunt verwarmen, terwijl je tegelijkertijd het comfortniveau optimaliseert en bewust omgaat met energieverbruik.

Filter

Hoe werkt vloerverwarming?

Sensoren en metingen

Vloerverwarming maakt gebruik van sensoren om de temperatuur en vochtigheid van de vloer te meten. Deze sensoren zorgen voor nauwkeurige metingen die de warmteafgifte regelen. Op basis daarvan wordt exact vastgesteld hoeveel warmte er af moet worden gegeven om de temperatuur te bereiken die jij wilt.

Bediening op afstand

Door middel van een smart home hub, zoals een spraakgestuurde assistent of een mobiele app, kun je de slimme thermostaat en vloerverwarming op afstand bedienen en programmeren. Dit biedt gemak en flexibiliteit bij het beheren van de verwarming.

Leert op basis van gebruik

Het slimme systeem leert van het gedrag en de voorkeuren van de gebruiker. Met behulp van algoritmen en machine learning kan de vloerverwarming automatisch worden aangepast aan individuele behoeften, waardoor het comfort en de energie-efficiëntie worden geoptimaliseerd.

Integratie met andere slimme apparatuur

Smart home vloerverwarming kan worden geïntegreerd met andere slimme apparaten in huis, zoals thermostaten, zonnesensoren of bewegingssensoren. Hierdoor kan het systeem efficiënter worden aangestuurd en kunnen energiebesparingen worden gerealiseerd.

Slimme vloerverwarming voor je smart home in vergelijking

Bekijk hier

Vloerverwarming instellen

Installatie

Zorg ervoor dat het slimme vloerverwarmingssysteem correct is geïnstalleerd volgens de instructies van de fabrikant. Zoals het correct plaatsen van sensoren, thermostaten en andere benodigde apparatuur .

Instelling per zone

Als je vloerverwarming meerdere zones heeft, zoals verschillende kamers of verdiepingen, bekijk dan of je de temperatuur individueel per zone kunt instellen. Zo kun je voor iedere kamer een ander programma instellen.

Smart home integratie

Maak gebruik van de slimme functies van het systeem, zoals geofencing (waarbij het systeem automatisch wordt aangepast op basis van je locatie), spraakbesturing met een compatibele slimme assistent of integratie met andere slimme apparaten in huis. Zo kun je het maximale uit je vloerverwarming thermostaat halen.

Internetverbinding & app

Ook is het belangrijk dat je slimme thermostaat en vloerverwarming zijn verbonden met een betrouwbaar internetnetwerk. Download vervolgens de app en koppel de slimme producten.

Algemene instellingen

Binnen de app kun je verschillende instellingen aanpassen, zoals de gewenste temperatuur, tijdschema's, zones en andere functies die het systeem biedt. Doorloop de instellingen en pas ze aan naar jouw voorkeur.

Tijd om te testen!

Nadat je de instellingen hebt aangepast, test je het systeem om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt. Controleer of de vloerverwarming reageert op de instellingen en aanpassingen die je hebt gemaakt. De exacte instructies verschillen per fabrikant, dus het is aan te raden deze nauwkeurig door te nemen.

tink tip

Een van de allerbelangrijkste aanbieders van slimme thermostaten voor vloerverwarming is tado°. Bij tink hebben we een assortiment van verschillende vloerverwarmingssets van hen beschikbaar. Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat je met deze systemen tot wel 28% energie kunt besparen. Wil je meer weten over hoe je energie kunt besparen met tado°? Bekijk dan hier onze blog met 5 handige tips!

Veelgestelde vragen over slimme vloerverwarming

Smart home vloerverwarming biedt verschillende voordelen. Het optimaliseert het energiegebruik door nauwkeurige metingen en geautomatiseerde aanpassingen, wat kan leiden tot kostenbesparingen. Het biedt daarnaast gepersonaliseerd comfort, omdat je alles naar jouw wens kan instellen. Een ander groot voordeel is dat het kan worden geïntegreerd met andere slimme apparaten voor efficiëntere aansturing en energiebesparing. Denk bijvoorbeeld aan integratie met een deur-/raamsensor, zodat de verwarming nooit aanstaat op het moment dat er koude lucht naar binnen komt.

Door het gebruik van sensoren, machine learning-algoritmen en geautomatiseerde aanpassingen kan het systeem het energieverbruik optimaliseren. Het kan de warmteafgifte verminderen wanneer er niemand thuis is, detecteren wanneer ramen en deuren openstaan en de verwarming aanpassen op basis van individuele behoeften. Dit helpt energiekosten te verlagen en de verwarming van je omgeving efficiënter te maken.

Ja, smart home vloerverwarming kan op afstand worden bediend. Door middel van een smart home hub, zoals een spraakgestuurde assistent of een mobiele app, kun je de vloerverwarming aanpassen en programmeren, waar je ook bent. Dit biedt flexibiliteit en gemak bij het beheer van de verwarming in huis.

Met de juiste integratie en instellingen kun je de smart home thermostaat en de pompschakelaar samen laten werken. Bijvoorbeeld, wanneer de smart home thermostaat de verwarming inschakelt omdat de temperatuur te laag is, kan het signaal worden doorgegeven aan de pompschakelaar om de circulatiepomp te activeren. Op deze manier wordt de pomp alleen ingeschakeld wanneer het nodig is om de warmte door de vloer te laten circuleren.