Home cinema

Thuis het bioscoopgevoel ervaren

Het installeren van een geluidsinstallatie dat overeenkomt met dat van het geluid in de bioscoop is over het algemeen een ingewikkelde operatie. Tenminste, als je het over conventionele systemen hebt. Gelukkig bieden we je verschillende home cinema installaties aan die volledig draadloos functioneren; zonder wirwar aan kabels dus en gemakkelijk in te stellen!

Traditionele surround-sound opstellingen

2.1 Set-up

De kleinst mogelijke opstelling dat gezien kan worden als surround-sound is de 2.1 opstelling. Deze bestaat over het algemeen uit twee front speakers en een subwoofer. Hoewel er geen speakers aan de achterkant zijn geplaatst, kan met speciale technologie geluid worden weerkaatst zodat het lijkt van alle kanten te komen.

5.1 Set-up

De meest populaire variant is de 5.1 surround-sound. In deze opstelling worden twee front speakers naast beide kanten van de televisie en twee surround speakers schuin achter de zitplaats geplaatst. Daarnaast is een centre speaker (meestal in de vorm van een soundbar) en een subwoofer opgenomen in de set.

7.1 Set-up

Bij de 7.1 opstelling worden de surround speakers verplaatst naar de zijkant van de zitplaats en worden er nog twee extra ‘back’ surround speakers toegevoegd die zich achter de zitplaats bevinden. Op deze manier wordt de 360° geluidservaring nog een stukje completer.

7.2 Set-up

Het is ook mogelijk om een surround-sound te creëren met twee subwoofers; zoals de 7.2 opstelling. In zo’n opstelling leveren beide subwoofers en andere frequentie geluid waardoor, vooral in grote ruimtes, de lage tonen helderder zullen klinken.

Dolby Atmos

Bijna eindeloos uitbreiden

Dolby Atmos is de meest gebruikte home cinema geluidssoftware en biedt je de mogelijkheid om bijna eindeloos uit te breiden. Beschik je over een grote kamer waarin je een thuisbioscoop wilt opzetten, dan is het heel interessant een systeem met deze software te overwegen.

De ultieme bioscoopbeleving

Het creëren van de perfecte thuisbioscoop is met behulp van Dolby Atmos een stukje makkelijker. De slimme software is uit te breiden tot een set-up van zelfs 9.1 of 9.4, waarin er speakers in het plafond kunnen worden geplaatst om de bioscoopbeleving compleet te maken.

Sonos Arc

De Sonos Arc soundbar heeft ingebouwde Dolby Atmos software en kan met minder speakers een surround-sound nabootsen.

Naar Product

Sonos Beam (Gen. 2)

De Sonos Arc soundbar heeft ingebouwde Dolby Atmos software en kan met minder speakers een surround-sound nabootsen.

Naar Product

Tips voor het creëren van je home cinema

Omvang van de kamer

Veel mensen zullen misschien denken: hoe meer speakers ik plaats in mijn surround-sound systeem, hoe beter de geluidservaring zal zijn. Dat is zeker niet het geval. Het is heel belangrijk om de grootte van de kamer waarin je een home cinema gaat opzetten mee te nemen in je overweging. Dit heeft een grote invloed op de manier waarop het geluid zal klinken.

Positionering van de zitplaats

In veel huishoudens is het normaal om de bank waarop je televisie kijkt, tegen de muur aan te plaatsen. Als je écht wilt genieten van een surround-sound thuisbioscoop effect, dan is dit niet aan te raden. Het is namelijk de bedoeling dat er ook speakers (schuin) achter de zitplaats worden geplaatst voor de ultieme 360° geluidservaring.

Resultaten weergeven