• De webwinkel voor smart home in Nederland
 • Meer dan 1.000.000 tevreden klanten
 • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Alle producten zijn zorgvuldig door tink getest

8.2
Authorized reseller of Meer van Webasto

Webasto Pure II Laadstation 11kW + Kabel

Grootte

Aanbevolen verkoopprijs € 599,00

Korting € 0,00

tink volumekorting
Exclusieve kortingen op productsets en speciale deals alleen bij tink 
€ 0,00

- € 559,00 Incl. btw

 • Levertermijn: 6-9 werkdagen
 • Gratis verzending en retour
Special

De voordelen bij laadstations van tink:

 • Beste prijs garantie met €200 cashback
 • Gratis videogesprek met een expert
 • Vaste prijsopgave voor installatie
 • 2 jaar garantie op jouw laadstation

Meer informatie vind je op onze E-mobility pagina.

Belangrijkste functies

Voordelen Webasto Pure II Laadstation 11kW + Kabel in één oogopslag:

 • Plug & Play principe
 • Geïntegreerde DC-lekstroombeveiliging
 • Geïntegreerde 3-fase kabel
 • Laadstation en kabelhouder in één
 • Toegangscontrole via sleutelschakelaar
 • Led lichtstrip voor laadstatus
 • Aanpasbaar laadvermogen tot 11kW

Expert review
8.2
Getest door tink expert
Sonik

Het perfecte laadstation voor wie een functioneel en snel laadstation zoekt dat eenvoudig te bedienen is zonder poespas. Led statusindicatie laat jou zien wanneer je auto is opgeladen en dankzij de universele sleutelschakelaar vergrendel jij je laadstation wanneer je dat wilt. 3-fase laden met een maximaal vermogen van 11kW en inclusief geïntegreerde 4,5 of 7 m kabel. Opvallend laag in prijs en Webasto biedt maar liefst 5 jaar garantie!

Productinformatie

 • Eenvoudig in gebruik dankzij Plug & Play: Het Webasto Pure II Laadstation 11kW is zeer makkelijk in gebruik en laadt je auto op de meest eenvoudige manier op. Plug de Type 2 kabel in je elektrische auto en het opladen begint direct. Op het moment dat je elektrische auto is opgeladen hang je de kabel weer terug aan het laadstation en zal het opladen stoppen. Het laadstation is functioneel zonder app of back-office abonnement.
 • DC-lekstroombeveiliging inbegrepen: Omdat in het Webasto Pure II Laadstation 11kW DC-lekdetectie zit geïntegreerd, kunnen er kosten worden bespaard. Een type B aardlekbeveiliging is dankzij deze lekdetectie niet nodig. Extra voordelig en bovendien veilig.
 • Inclusief 7 meter lange 3-fase kabel: 3-fase laden maakt het mogelijk om jouw elektrische auto sneller op te laden. De naam zegt het eigenlijk al, maar 3-fase laden gaat 3 keer sneller dan 1-fase laden en in combinatie met het vermogen van 16A resulteert dat in een maximaal laadvermogen van 11kW. Voor 3-fase opladen, heb je krachtstroom nodig. Om gebruik te kunnen maken van krachtstroom zal je netbeheerder je stroomnetwerk hiervoor geschikt moeten maken, wat extra kosten met zich meebrengt.
 • Naast laadstation ook een kabelhouder: Het Webasto Pure II Laadstation 11kW is naast een laadstation ook een kabelhouder. Op het moment dat je de kabel niet gebruikt kun je deze eenvoudig terug in het station pluggen. Zo oogt je oplaadstation georganiseerd zonder dat je een aparte kabelhouder hoeft aan te schaffen. De Webasto Pure is geschikt voor wandmontage, of voor montage aan een paal. Bij aanschaf van dit product is geen paal inbegrepen.
 • Universele sleutelschakelaar voor toegangscontrole: De sleutelschakelaar van het Webasto Pure II Laadstation 11kW zorgt ervoor dat niet iedereen zomaar toegang heeft tot jouw laadpaal. Op het moment dat jij er niet bent en je niet wilt dat anderen gebruik kunnen maken van jouw laadstation kun je de sleutelschakelaar bedienen en ervoor zorgen dat het laadstation niet toegankelijk is.
 • Ingebouwd ledlicht voor laadstatus: Het ingebouwde ledlicht geeft aan wanneer jouw elektrische auto volledig is opgeladen. Daarnaast zal het ledlicht gaan knipperen wanneer door de sleutelschakelaar het laden is vergrendeld. Zo wordt voorkomen dat je niet vergeet de lader te ontgrendelen voor je deze wilt gebruiken.
 • Stapsgewijs aanpasbaar laadvermogen: Het maximale laadvermogen van je elektrische auto kan nog wel eens verschillen. Om het laadvermogen van het laadstation hierop aan te passen is het laadvermogen stapsgewijs aan te passen tussen 3,7 en 11kW.

Expert review
8.2
Getest door tink expert
Sonik
Installatie 8

Het installeren van een laadstation is niet eenvoudig en zal door een gecertificeerde elektricien moeten worden uitgevoerd. In vergelijking met andere laadstations is de installatie echter vrij eenvoudig en van korte duur.

Productkwaliteit 8

Simpel laadstation, van prima kwaliteit.

Functionaliteit 7

Een elektrisch laadstation dat simpelweg doet wat het moet doen. Geen slimme functies, maar wel erg functioneel en veilig. Handige sleutelschakelaar en geïntegreerde kabelhouder.

Betrouwbaarheid 9

Hij laadt erg betrouwbaar en veilig. Lekdetectie en ledlamp statusindicatie maken dit product betrouwbaar en functioneel.

Ontwerp 9

Opvallend modern design, compact laadstation en geïntegreerde kabelhouder.

Prijs-kwaliteit 8

Voor een laadstation bijzonder goedkoop, niet veel functies maar zeker van goede kwaliteit.

Het installeren van een laadstation is niet eenvoudig en zal door een gecertificeerde elektricien moeten worden uitgevoerd. In vergelijking met andere laadstations is de installatie echter vrij eenvoudig en van korte duur.

Klantenrecensies
App Download
Technische details

Technische details

Afmetingen (B × H × D)225 x 447 x 116 mm
Gewicht (kg) 5,3 kg
Nominale stroom (A)8A, 10A, 13A, 16A gesplitste fase (L1+L2, zonder N) 1-fasig of 3-fasig
Netspanning (V AC) 230/400
Netfrequentie (Hz) 50
IP-beschermingsklasseIP54
BeschermingsklasseI
Benodigde beveiligingsinrichtingen Lekstroombeveiligingsschakelaar RCD type A & miniatuurbeveiligingsschakelaar te verstrekken aan de installatiezijde
Geïntegreerde beveiligingsinrichting≥6mA DC-lekstroombeveiliging
Kabel Type 2
Bedrijfstemperatuur (°C) Opslag: -30 tot +80, bediening: -30 tot +55
Inhoud leveringLaadstation 1x
Laadkabel met laadkoppeling 1x
Installatieset voor de wandbevestiging:
Plug (8 x 50 mm, Fischer UX R 8) 4x
Schroef (6 x 70, T25) 2x
Schroef (6 x 90, T25) 2x
Sluitring (12 x 6,4 mm, DIN 125-A2) 4x
Schroef (3 x 20 mm, T10)
(2 reserveschroeven) 2+2x
Wandbevestigingshouder 1x
Kabelopening, (1 stuk als reserveonderdeel) 2x
Installatiekit laadkabel:
Spiraalknikbescherming 1x
Kabelbinder 1x
Kabelklem 1x
Schroef (6,5 x 25 mm, T25) voor de bevestiging van de kabelklem 2x
Bedienings- en installatiehandleiding 1x
Sleutel 2x
Installatie
FAQs
Kan ik het Webasto Pure II Laadstation 11kW + Kabel buiten installeren?

Het Webasto Pure II Laadstation 11kW + Kabel beschikt over beschermingsklasse IP54 en is bestand tegen regen. Het is dus mogelijk het laadstation buiten te installeren.

Hoe kan ik het Webasto Pure II Laadstation 11kW + Kabel schoonmaken?

Het wordt afgeraden om met schoonmaakmiddelen te reinigen en in het bijzonder agressieve schoonmaakmiddelen. Reinigen kan het beste met een droge schoonmaakdoek en als dit niet voldoende is, wordt het gebruik van een natte handdoek aangeraden.

Is het Webasto Pure II Laadstation 11kW + Kabel geschikt voor slim laden?

Het Webasto Pure II Laadstation 11kW + Kabel beschikt niet over slimme software en er is ook geen app beschikbaar. De status van het laden kun je zien dankzij het ledlicht op het laadstation. Slimme functies zoals Dynamic Load Balancing zijn voor dit laadstation niet beschikbaar.

Gratis expertadvies

Onze Smart Home experts adviseren je graag over individuele Smart Home oplossingen

Expertadvies
Gratis verzending en retour

Je betaalt geen verzendkosten. De bedenktijd bedraagt 14 dagen na ontvangst.

Kwaliteitsgarantie

Bij tink staat klantentevredenheid hoog in het vaandel. Wij verzekeren dat alle tink-producten naar behoren functioneren.

Zo maak je gebruik van de kwaliteitsgarantie