Gemakkelijk thuis opladen met een complete oplossing

Gratis expert advies

Voor extra advies kun je een gratis videogesprek plannen met één van onze experts of simpelweg de tink voltooien.

Beste-prijsgarantie voor installatie

Als je je laadstation goedkoper kunt laten installeren dan bij onze installatiepartner Nerds, beloven wij je een cashback van €200 op je aankoop.

Installatie binnen 10 werkdagen

Onze installatiepartner kan je laadstation binnen 10 dagen installeren na het aanbieden van jouw prijsofferte. Je krijgt tevens een vaste prijs, zonder extra kosten achteraf.

Gratis retourneren binnen 14 dagen

Van gedachten veranderd? Je kunt je oplaadstation tot 14 dagen na aankoop gratis retourneren.

Onze producten en services

Hoe werkt het precies?

Hieronder vind je een duidelijk overzicht van ons proces. Heb je nog vragen, neem dan zeker contact met ons op.

 • Krijg advies op maat

  We bieden 2 services aan om je zo goed mogelijk te ondersteunen in het kiezen van jouw laadstation.
  Boek een gratis videogesprek met een van onze experts voor gedetailleerd advies, of doe de tink om in 1 minuut advies op maat te ontvangen.

 • Koop je laadstation

  Nadat je hebt uitgezocht welk station het beste voor je is, bestel je een van onze laadstations. Hierna ontvang je een bevestigingsmail om je te registreren voor installatie bij onze partner Nerds.

 • Ontvang je prijsopgave

  Wanneer je je hebt aangemeld voor installatie, neemt Nerds contact met je op om een gratis online inventarisatiegesprek te plannen. Op basis van dit gesprek ontvang je een definitieve prijsopgave, zonder extra kosten achteraf. Indien je elders een betere prijs vindt, ontvang je €200* cashback op je aankoop!

 • Installatie binnen 10 werkdagen

  Tevreden met je prijsofferte? Bevestig de prijsopgave en laat je installatie binnen de 10 werkdagen uitvoeren. We zijn pas tevreden als jij dat ook bent!

 • Klaar om te laden!

  Je laadstation is geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Heb je alsnog vragen? Boek dan een videogesprek met een van onze experts of neem contact met ons op via het contactformulier. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

De voordelen van het hebben van een laadstation thuis

Met een laadstation bij je huis ben je altijd verzekerd van een volle batterij. Je hoeft dus niet in het donker naar een openbare oplaadpaal te rijden en je hebt de auto altijd op je terrein staan.

Ook heb je de keuze om een laadstation uit te zoeken die perfect past bij je elektrische auto en voorkeuren wat betreft functies en verbruik. Dynamic load balancing zorgt er bijvoorbeeld voor dat je auto altijd op de meest efficiënte manier wordt opgeladen.

Meer veiligheid en minder kosten

Wanneer je laadstation op de juiste manier is geïnstalleerd thuis door onze experts weet je zeker dat je elektrische auto veilig wordt opgeladen. Het is ook duurzamer om thuis op te laden in plaats van te rijden naar een extern oplaadpunt.

Je bespaart op je oplaadkosten als je thuis oplaadt (thuis: 21-35 cent per kWh; openbare paal: 30-59 cent per kWh). Via onze gratis videoconsult helpen we je om de best mogelijke oplossing te vinden die past bij jouw wensen.

Een oplossing die past bij jouw situatie thuis

Doe de laadstationtest en ontvang een prijsindicatie die gebasseerd is op jouw voorkeuren en de situatie bij jou thuis. Het is veiliger en daardoor uiteindelijk vaak goedkoper om de installatie te laten doen door een team van experts die dagelijks meerdere laadstations plaatsen en er alles vanaf weten.

Je kunt zelf bepalen wanneer de installatie binnen 10 werkdagen wordt gedaan zodat je snel kunt beginnen met het opladen van je elektrische auto.

FAQ

Waarom is opladen met mijn eigen laadpaal goedkoper?

Je betaalt het standaardtarief van de energieleverancier, dat vaak lager is dan het tarief bij een openbare laadpaal. Afhankelijk van de locatie betaal je al snel 2 tot zelfs 4 keer meer dan wanneer je de auto thuis aansluit op een laadstation.

Hoe kan ik gebruik maken van de beste-prijsgarantie?

In het geval dat je de installatie goedkoper hebt kunnen laten uitvoeren dan bij onze partner Nerds, kom je in aanmerking voor een cashback. Om je cashback te ontvangen, hebben wij het volgende nodig:

 • Je installatiefactuur van Nerds.nl
 • Je installatiefactuur van de partij die je laadpaal heeft geïnstalleerd. Uit deze factuur moet blijken dat hetzelfde serviceniveau en dezelfde voorwaarden van toepassing zijn als bij je factuur van Nerds.nl
 • Een bankafschrift met je betaling van de installatiefactuur

Stuur al deze informatie door via ons contactformulier, waarna ons serviceteam je cashback verzoek graag in behandeling neemt!

Kan ik mijn auto bij elk laadstation opladen?

Dat hangt af van het type stekker dat in je auto past en het oplaadpunt. Wij verkopen laadstations voor type 2 stekkers, omdat bijna alle nieuwe auto's een type 2 aansluiting hebben. Heeft u een auto met type 1 aansluiting? Geen paniek. Dan kun je nog steeds overal opladen met een adapter van tink.

Wat als ik mijn product na installatie wil terugsturen?

Wanneer een klant het product laat installeren, vervalt het herroepingsrecht niet. Wel is de klant zelf verantwoordelijk om het product te laten de-installeren en ervoor te zorgen dat het in perfecte staat is, anders zijn er kosten van toepassing om de schade te vergoeden.

Waarom zou ik een laadstation kopen met meer vermogen dan nodig?

Wij adviseren je om te kijken naar je huidige elektrische auto, maar ook naar de toekomst. Een laadpaal met 22kW kan een Tesla Model S opladen met het maximale vermogen maar je kunt ook een BMW i3 aansluiten en deze opladen met het maximale vermogen (11kW)

Zijn er extra maandelijkse kosten voor het gebruiken van een laadstation?

Er zijn soms maandelijkse kosten verbonden om het verbruik van je laadstation op te volgen en slimme functionaliteiten te gebruiken. Afhankelijk van de software die je kiest, kunnen de kosten verschillen. Wallbox heeft bijvoorbeeld een basis plan dat gratis is, en rekent enkel extra maandelijkse kosten aan wanneer je speciale functionaliteiten nodig hebt zoals vlootbeheer of automatische verslaggeving.

Werkt elk oplaadstation met elke elektrische auto?

Al onze laadstations, of ze nu van wallbox, alfen of webasto zijn, zijn geschikt voor elke elektrische auto. Je moet er enkel op letten dat het type kabel van jouw auto overeenstemt met die van je laadstation. Met onze tink laadstation test vind je het optimale oplaadstation voor je auto en je wensen.