Eén app voor thuis: Apple HomeKit

Met Apple HomeKit kun je al je slimme apparaten van verschillende fabrikanten koppelen en gemakkelijk bedienen met een app. Creëer thema’s zoals 'thuis' of 'welterusten' en ervaar het gemak van geautomatiseerde routines. Dankzij Siri heb je ook de mogelijkheid om apparaten handsfree met behulp van spraakopdrachten te bedienen.

Filter
Pagina:
  1. 2
  2. 3
Pagina:
  1. 2
  2. 3

Waarom Apple HomeKit?

Met Apple HomeKit heb je de mogelijkheid om verschillende slimme producten voor thuis van verschillende fabrikanten met één app te bedienen. Hierdoor heb je meer ruimte op je smartphone en tegelijkertijd een slimmer huis. Op deze manier combineer je apparaten in een ecosysteem: je kunt thema’s creëren door routine processen te automatiseren van verschillende producten die allemaal op elkaar aangesloten zijn. Apple HomeKit heeft een sterk beveiligde beveiligingsstructuur voor je gegevens en je privacy. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over de beveiliging van je gegevens. Met de Apple HomeKit zorg je voor een slimmer en comfortabeler thuis.

Eén app voor alle apparaten?

Of het nu de thermostaat, de beveiligingscamera of het licht is, met de Apple HomeKit app kun je met slechts een paar klikken alle compatibele producten instellen en met je smartphone bedienen. Voor meer dan 50 merken bestaat al de mogelijkheid om ze te verbinden met Apple HomeKit en je Apple-apparaten. Nieuwe merken en producten worden elke dag toegevoegd. Met de eenvoudige interface van het Home Control Center kun je al je aangesloten apparaten bedienen, thema’s instellen en wijzigen; en automatiseringen doorvoeren. In de app kunnen apparaten ook worden toegewezen aan specifieke ruimtes om het gebruik ervan nog efficiënter te maken.

Alle compatibele slimme producten voor thuis zijn getest en gecertificeerd door Apple. Hierdoor wordt het hoogste niveau van veiligheid gegarandeerd tijdens het gebruik van Apple HomeKit. De eenvoudige gebruikersinterface zorgt ervoor dat het gebruik van de app simpel en makkelijk verloopt. Zo kun je in een paar stappen je Apple-ecosysteem aanpassen aan jouw wensen.

Wat kan Apple HomeKit?

Creëer thema’s

Verbind je apparaten met de app en maak verschillende thema’s waarin de apparaten kunnen worden bediend met slechts één opdracht. Je kunt bijvoorbeeld het licht uitschakelen, de thermostaat uitschakelen en de deuren met één klik tegelijk vergrendelen zonder elk product afzonderlijk te bedienen.

Onderweg bedienen

Samen met de Apple TV of een iPad in hetzelfde wifi-netwerk en de Apple HomeKit app, kun je je slimme producten ook onderweg bedienen. De Apple TV werkt dan als het centrale punt. Zo kun je de status van je apparaten overal vandaan opvragen.

Met je stem bedienen

Met Siri kun je ook jouw Apple Homekit compatibele producten bedienen met je stem. De Apple-assistent verbindt de juiste apparaten en stuurt ze vervolgens aan. Je kunt dus eenvoudig het licht uitschakelen of de verwarming uitschakelen met een spraakopdracht. Je hoeft niet eens thuis te zijn met behulp van je Apple TV.

Automatisering

Met Apple HomeKit kun je je dagelijkse handelingen automatiseren. Met dit apparaat kun je thema’s samenstellen zodat bepaalde apparaten worden ingeschakeld of uitgaan aan de hand van een spraakopdracht.

Automatisering per locatie:
Maak thema’s afhankelijk van je locatie. Stel bijvoorbeeld in dat je lichten in- of uitschakelen wanneer je het huis verlaat.

Tijd automatisering:
Laat je thermostaat in de badkamer op temperatuur komen voordat je in de ochtend om 07:00 gaat douchen.

Actie automatisering:
Gebruik de bewegingsmelder op de trap om de lamp in de kelder uit te schakelen.

Hoe werkt Apple HomeKit?

Naast Apple HomeKit wil Apple de besturing van verschillende smart home-producten van verschillende fabrikanten samenvoegen in één app, zodat er niet onnodig veel apps voor de besturing nodig zijn. Compatibele producten kunnen dus worden aangestuurd via een wifi-verbinding en in sommige gevallen ook via een bluetooth-verbinding. Dit kan met je smartphone via de Apple HomeKit app. De besturing is versleuteld door middel van een end-to-end encryptie: de gegevens worden opgeslagen op het apparaat van de gebruiker. Apple TV en iPad bezitters kunnen de slimme app ook gebruiken om hun slimme apparaten voor thuisgebruik te besturen terwijl ze onderweg zijn. Deze fungeren dan als hub. Door gebruik te maken van de gps-functie van je smartphone kun je op deze manier geofencing worden gebruikt. Dus het slimme thuissysteem kan nog effectiever worden gebruikt.