JavaScript seems to be disabled in your browser. You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.
Totaalbedrag
0 € / Monat
(Incl. btw)
Met slimme videobewaking voor thuis kun je zowel binnen als buiten een oogje in het zeil houden. Zelfs onderweg! Zo kun je alle bewegingen in de gaten houden en snel reageren als dat nodig is.
Wie staat er eigenlijk voor mijn deur? Is alles in orde als ik op vakantie ben of op kantoor ben? Met slimme videobewaking heb je altijd je eigendommen in beeld. Een zichtbare bewakingscamera zorgt er ook voor dat er een verlaagd risico is op een inbraak. Het schrikt namelijk mogelijke inbrekers af, wanneer ze zien dat het om een huis gaat met bewoners die bewust zijn van hun beveiliging.
Smart home camera's verzenden live beelden en opnames direct naar je smartphone. Dit geldt zowel voor binnencamera's als voor buitencamera's. Zo zie je altijd wanneer iemand je huis binnenkomt en je kan daarnaast ook kan een melding per e-mail of push-bericht ontvangen. In het geval van een inbraak, geven slimme beveiligingscamera's ook een alarm als ze opgenomen zijn in een beveiligingssysteem of als ze zelf beschikken over een geïntegreerde sirene.
Maar videobewaking heeft niet altijd alleen te maken met fysieke eigendommen. Moderne videocamera's helpen ook om je kinderen te beschermen. Je kunt ze ook gebruiken als babyfoon zo bieden ze veiligheid voor de kinderen en tegelijkertijd comfort voor de ouders. Maar zelfs als je huisdieren hebt profiteer je van moderne videobewaking, je kunt ze namelijk op ieder moment in de gaten houden.
Kortom, videobewaking helpt je om met een gerust hart je woning te verlaten en heb je grip op de beveiliging van je huis.
Simpelweg alleen de juiste camera. Je maakt het jezelf makkelijker als je precies weet naar welke eigenschappen je op zoek bent.
In principe kunnen twee soorten videobewaking worden onderscheiden: binnen en buiten. De verschillende locaties brengen andere eisen met zich mee dus daarom hebben de fabrikanten hun modellen voor elke locatie geoptimaliseerd.
Als je videocamera's binnen wilt installeren, zul je snel kiezen voor een camera die niet direct in het zicht staat. De meeste binnenshuis camera's kunnen daarom ook, dankzij een voetsteun, op een plank of in een kast geplaatst worden. Andere camera's kunnen aan de muur worden bevestigd. Wat ook belangrijk is voor camera's binnenshuis: de stroomaansluiting. Voor modellen die aangesloten moeten worden op het netstroom moet er natuurlijk wel een stopcontact in de buurt zijn. Omdat bewaking gedurende de dag en de nacht belangrijk is, is nachtvisie ook een echte toevoeging.
Outdoor videocamera's zijn ontworpen om elk weer te weerstaan. Een weerbestendige behuizing is dus een must. Beveiligingscamera's voor buiten beschikken dus allemaal over een bepaalde beschermingsklasse. Het weer speelt ook een belangrijke rol in de beeldkwaliteit. De camera moet zodanig zijn ontworpen dat regen of andere weersomstandigheden de opnames niet onbruikbaar maken. De plek waar je hem plaatst heeft daarnaast ook een enorme invloed op de kwaliteit van de opnames. Om ervoor te zorgen dat buitencamera's niet kunnen worden verwijderd of eenvoudig kunnen worden gesloopt, is een stevige muurbevestiging en moeilijk bereikbare plek ook zeker van belang. Als je zoveel mogelijk zicht wilt hebben op je eigendommen, moet je een camera met een brede kijkhoek uitkiezen.
Je hebt de juiste camera gevonden? Dan is het tijd om je slimme videocamera in te stellen. Met stevige beugels bevestig je de camera's stevig aan de muur, het dak of aan een paal. Dit zorgt er niet alleen voor dat de camera's niet snel naar beneden vallen, maar het maakt het ook lastiger om de camera's te stelen. Afhankelijk van het model kun je vervolgens de beveiligingscamera van stroom voorzien.
De meeste videocamera's worden ingesteld via een app of computer, afhankelijk van het model en de fabrikant. In de installatieprogramma's selecteer je vervolgens de belangrijke functies, configureer je afzonderlijke services en verbind je de camera met je smartphone of tablet. De exacte procedure wordt door de fabrikanten beschreven in de gedetailleerde handleidingen. Als je nog steeds problemen hebt, kun je contact opnemen met iemand van ons serviceteam.
Over het algemeen zijn er vier verschillende opslagmethoden. Sommige videocamera's slaan de opnames rechtstreeks op in de camera op een SD-kaart, andere in de cloud. Daarnaast zijn er ook camera's die de opnames opslaan op je smartphone of tablet.
Er is geen perfecte methode. Een SD-kaart verspreidt geen gegevens op internet, maar de gegevens zijn wel verloren als de SD-kaart beschadigd of gestolen is. In de cloud zijn de gegevens altijd beschikbaar en nemen ze geen persoonlijke opslag in, maar zijn ze wel eigendom van een extern bedrijf. De opslag op mobiele apparaten vereist meestal een groot intern geheugen en een actief opslagbeheer. Opslag in je thuisnetwerk maakt mogelijk dat de gegevens in handen blijven van de gebruiker, maar dit vereist wel een stabiele wifi verbinding of bekabeling. Daarnaast is de diefstal van je gebruiksgegevens natuurlijk ook een potentieel risico.
Afhankelijk van hoe je de camera's het liefst gebruikt is de ene of de andere methode beter dan de andere. Maar met de verschillende mogelijkheden zul je zeker de juiste vinden die het beste bij je past.
Veel slimme videocamera's hebben de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de opnames of om live beelden te bekijken via een app op je smartphone of tablet. Dit is erg handig en zorgt ervoor dat de moderne bewakingscamera's ideaal zijn voor videobewaking. Slimme videocamera's waarschuwen je ook wanneer inbrekers je huis in proberen te gaan of als iemand voor de deur staat. Besturing via spraakassistenten zoals Google Assistant, Siri of Amazon Alexa maakt het mogelijk om nog meer uit je videobewaking te halen.
Bij tink heeft service de hoogste prioriteit. Wij willen er zeker van zijn dat jouw tink producten perfect werken en makkelijk te installeren zijn.
Zo werkt het:
Wanneer je een probleem hebt met de installatie van je producten, helpt ons service team je graag! Via het contactformulier kun je ons benaderen voor al je vragen.
Je kunt de producten altijd binnen 14 dagen na ontvangst gratis retourneren. Voor meer informatie ga naar de retournerenpagina of bekijk hoe je je producten kunt retourneren via het tabblad 'Mijn retourzendingen' in je account.
Voor al je vragen, wij helpen je graag via ons contactformulier