Slim tuinonderhoud

Meer comfort in je tuin met slimme apparaten voor in je tuin

Een goed onderhouden gazon is onderdeel van een prachtige tuin. Regelmatig grasmaaien is een must, ook al is het niet altijd even leuk en vaak stressvol. Slimme apparaten voor in je tuin nemen deze tijdrovende taak voor je uit handen. Met handige accessoires en uitbreidingen is een groot gazon zonder al te veel moeite zo omgetoverd tot een blikvanger in je tuin.

Filter

Hoe werkt slim tuinonderhoud?

Heb je er wel eens over nagedacht hoe geweldig het zou zijn als je met één druk op de knop het werken in de tuin automatisch voor je gedaan zou worden, zoals het besproeien van planten en het maaien van het gazon? Dat hoeft niet alleen een droom te zijn. Met slimme apparaten voor in je tuin kun je nu je besproeiingssysteem en grasmaaier onderweg met één druk op de knop bedienen. Ze maken simpelweg verbinding met het basisstation via je wifi verbinding en kunnen communiceren met je smartphone of tablet. Dankzij de eenvoudige installatie staat niets het onderhoud van je tuin in de weg.

Welke soorten slimme tuinonderhoud zijn er?

Slim grasmaaien

Een goed onderhouden gazon draagt veel bij aan een mooie tuin. Maar regelmatig maaien is vaak niet het meest populaire taakje in de tuin. Slimme grasmaaiers nemen deze taak uit handen. Deze smart home apparaten maaien het gras in hun eentje zonder al te veel lawaai en moeite.

Andere slimme apparaten voor in je tuin

Smart home voor in de tuin bestaat niet alleen uit robotmaaiers. Slimme apparaten kunnen ook worden gebruikt om de tuin te besproeien. Slimme tuinverlichting helpt ook om 's avonds een meer sfeervolle sfeer op het terras te creëren, en voor wie precies wil weten hoe het weer is, zijn slimme weerstations de juiste keuze. Zo wordt het tuinieren een fluitje van een cent.

Meer informatie over slimme accessoires

Wat zijn de voordelen van smart home apparaten in je tuin?

Naast dat je de slimme apparaten voor tuinonderhoud met de app kunt bedienen en het tuinonderhoud voor je uit handen neemt zorgen ze voor een mooier uitziende tuin. De voordelen van slim tuinonderhoud in één oogopslag:

 • Bespaar tijd
 • Comfortabel je tuin onderhouden
 • Energie en water besparen
 • Minder luid
 • Op basis van tijdschema's

Tuinonderhoud neemt meestal veel tijd in beslag: grasmaaien en besproeien kan een zaterdagmiddag in beslag nemen. Slimme apparaten voor in je tuin zorgen voor deze vervelende taken en besparen je veel tijd. Je kunt je robotmaaier en besproeiingssysteem starten met een tikje van je vinger. Als dat nog te veel voor je is, kun je ook je slimme apparaten automatiseren en tijdschema's instellen. Je hoeft er dus niet eens meer over na te denken en je tuin is nog steeds top onderhouden.

Naast het besparen van tijd, bespaar je ook energie en water met slimme apparaten in je tuin. De robotgrasmaaiers werken op elektriciteit, waardoor je geen benzine nodig hebt. Met slimme irrigatie kun je ook water besparen. De slimme pompen gebruiken slechts zoveel water als nodig is voor een optimale besproeiing van het gazon en de planten. Daarnaast kunnen ze ook in huis gebruikt worden om water te leveren voor huishoudelijk gebruik.

Het gebruik van slimme tuingereedschappen is ook prettig voor je buren want de robotmaaiers zijn nagenoeg geluidloos. Het rammelende geluid van een grasmaaier is dus verleden tijd. Je kunt je gazon maaien wanneer je maar wilt, ongeacht of het nu 's middags of 's avonds is.

Hoe stel ik het optimale smart home systeem voor mijn tuin samen?

Smart home in je tuin bestaat niet alleen uit slimme robotmaaiers en slimme bewateringssystemen. Tuinverlichting, slimme stekkers voor buiten en weerstations kunnen ook op een slimme manier worden gebruikt: lampen kunnen worden ingeschakeld met een druk op de knop of op een bepaald moment van de dag, de slimme stekkers kunnen worden gebruikt om energie te besparen en met de slimme weerstations weet je de laatste updates over het weer, waar je ook bent.

 • Robotmaaiers
 • Garage
 • Waterpompen
 • Watersensoren
 • Tuinverlichting
 • Weerstations
 • Slimme stekkers voor buiten

De slimme robotmaaiers zorgen voor het comfortabel en slim maaien van je gazon. De garage geldt als "huis" voor je robotmaaier en beschermt hem tegen het weer. De slimme watersensoren detecteren wanneer en hoeveel water er nodig is en geeft deze informatie door aan de slimme waterpomp, die verantwoordelijk is voor het besproeien van je tuin. Om in het donker van de perfect onderhouden tuin te genieten, zorgt slimme tuinverlichting voor de juiste verlichting. Deze kunnen worden aangestuurd via een app of automatisch worden ingeschakeld bij zonsondergang. Met een slim weerstation weet je overal hoe het weer de komende dagen zal zijn en kun je maatregelen nemen wanneer dat nodig is zoals het plaatsen van de bloempotten onder het dak in geval van een onweersbui. Met de outdoor smart plugs kun je ook buiten energie besparen.

Resultaten weergeven