Schoonmaakrobots

Je huis makkelijk schoonmaken met slimme robotstofzuigers

Iedereen houdt iedereen van een schoon en stofvrij huis, maar slechts weinig mensen houden van stofzuigen. Hier komen slimme robotstofzuigers in het spel. Ze reinigen je vloer zelfstandig en betrouwbaar zonder dat je hier veel inspanning voor hoeft te doen.

Filter

Wat zijn de voordelen van een slimme robotstofzuiger?

 • Zelfstandige reiniging van vloeren, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen zoals hoeken van kamers en onder de bank.
 • Eenvoudige bediening en reiniging
 • Energiebesparing

Hoe werkt een slimme robotstofzuiger?

Om gemakkelijk alle plekken in huis te kunnen bereiken, zijn de slimme vacuümrobots compact ontworpen met een maximale diameter van 30 cm en meestal rond van vorm. Dankzij deze ergonomische vorm kunnen de slimme hulpjes ook op plaatsen komen die je bij normaal stofzuigen nogal eens vergeet. De zijborstels van de robotstofzuiger vegen het stof en vuil naar het midden van het apparaat. Daar nemen de ingebouwde walsborstels het vuil op en brengen het naar de zuigopening, waar het vuil in het vuilreservoir wordt gezogen.

Slimme robotstofzuigers navigeren zelfstandig door je huis met behulp van sensoren. Er zijn 3 verschillende soorten sensoren:

 • Botsingssensoren: de robotstofzuiger verandert automatisch van richting wanneer hij in contact komt met een obstakel en vindt zo zijn weg door je huis.
 • Infrarood-, ultrasone of lasersensoren: de slimme robot gebruikt zijn sensoren om te detecteren of iets hem in de weg zit en hoe ver weg het obstakel is.
 • Omgevingssensoren: robotstofzuigers met omgevingssensoren scannen de ruimte, maken een plattegrond en reinigen deze systematisch.

Andere handige functies

Naast de standaard eigenschappen van de robotstofzuigers, zijn er ook additionele functies die jouw leven een stuk makkelijker zullen maken. Deze functies zorgen voor een nog automatischer en functioneler gebruik van de slimme robots. Denk hierbij aan:

 • Automatisch opladen: je hoeft je geen zorgen te maken dat je robotstofzuiger zonder stroom komt te zitten terwijl je aan het stofzuigen bent, waardoor hij eenzaam en alleen in een hoekje achterblijft. Het slimme apparaat keert automatisch terug naar het laadstation zodra de batterij leeg is.
 • Verschillende schoonmaakstanden: je kunt je slimme robot instellen op verschillende standen, zodat hij schoonmaakt volgens jouw individuele wensen.
 • Timerfunctie: met deze functie kun je bepalen wanneer de robotstofzuiger moet schoonmaken.

Waar moet ik op letten als ik een robotstofzuiger koop?

Als je hebt besloten dat je graag een robotstofzuiger zou willen aanschaffen, dan is het belangrijk om goed te weten welke stofzuiger aansluit bij jouw behoeften. Er zijn daarom een aantal punten waarop je moet letten wanneer je een robotstofzuiger uitkiest:

 • Type sensoren: afhankelijk van het type sensoren, zal de robot je huis op verschillende manieren navigeren. De sensoren bepalen dus of de robotstofzuiger een willekeurige route door je huis rijdt, of dat geavanceerde sensoren ervoor zorgen dat er een systematisch plan is waarmee de robot geen vuil mist.
 • Zuig- en schoonmaakstanden: afhankelijk van de instellingen en mogelijkheden van de robot kan de reiniging verschillen. Let daarom ook goed op of de stofzuiger geschikt is voor jouw type vloer. Specifiek bij tapijt of vloerkleden heb je vaak speciale robotstofzuigers nodig. Daarnaast bevatten sommige robotstofzuigers ook een slimme dweilfunctie die zorgt voor een complete reiniging van je vloer.
 • Batterijlevensduur: hoe lang wil je dat de robot kan stofzuigen op één batterijlading? Afhankelijk van de grootte van je huis, zal de robotstofzuiger namelijk één of meerdere batterijladingen nodig hebben om het gehele woonoppervlak te stofzuigen.
 • Volume: wil je dat de robot ook stofzuigt als je thuis bent? Zo ja, welk volume zou voor jou acceptabel zijn?
 • Capaciteit vuilresevervoir: met kleinere vuilreservoirs zul je de robotstofzuiger vaker moeten legen.
Resultaten weergeven