8.1
Authorized reseller of Meer van Alfen

Alfen Eve Double Pro-line 22kW (met 1 kabelingang)

1

€ 3.398,99 € 3.098,99

Aanbevolen verkoopsprijs € 0,00

Korting € 0,00

Prijs € 0,00

Incl. btw

Alfen Eve Double Pro-line 22kW
Aantal:

1

€ 3.398,99 € 3.098,99
Aanpassen
€ 3.398,99 € 3.098,99

1

€ 0,00

Aanbevolen verkoopsprijs € 0,00

Korting € 0,00

Prijs € 0,00

Incl. btw

Dynamic Load Balancing geïntegreerd
Aantal:

1

€ 0,00
Aanpassen
€ 0,00

Aanbevolen verkoopsprijs

Korting € 0,00

tink korting
Exclusieve kortingen op productsets en speciale deals alleen bij tink 
€ 0,00

€ 0,00 Incl. btw

 • Gratis verzending en retour

Niet beschikbaar

Special

De voordelen bij laadstations van tink:

 • Beste prijs garantie met €200 cashback
 • Gratis videogesprek met een expert
 • Vaste prijsopgave voor installatie
 • 2 jaar garantie op jouw laadstation

Meer informatie vind je op onze E-mobility pagina.

Belangrijkste functies

Voordelen Alfen Eve Double Pro-line 22kW + kabel + DLB in één oogopslag:

 • 2 Sockets en 1 kabelingang
 • Wandmontage of laadpaal
 • Geïntegreerde display
 • Dynamic load balancing compatibel
 • Inclusief RFID-kaartlezer
 • Alfen netwerk tot 100 oplaadpunten
 • Gratis 6 maanden E-flux
Expert review
8.1
Getest door tink expert
Sonik

Verwacht je in de toekomst een tweede elektrische auto aan te schaffen? Of wil je simpelweg een laadmogelijkheid hebben voor je gasten? Dan is dit station heel geschikt. Dankzij de twee sockets kunnen er twee elektrische auto's tegelijkertijd worden opgeladen. Kies voor Dynamic Load Balancing en zorg voor optimale benutting van je beschikbare stroom, verdeeld over alle aangesloten stations en kabels!

Productinformatie

 • Laad twee elektrische auto's tegelijkertijd op: De Alfen Eve Double Pro-line 22kW is voorzien van twee sockets en kan dus twee auto's tegelijkertijd opladen. Je kunt ervoor kiezen het station met 1 of 2 kabels met je meterkast te verbinden. Omdat deze variant 1 kabelingang heeft, kan dit laadstation enkel met 1 kabel aan je meterkast worden verbonden. Hierdoor wordt het beschikbare oplaadvermogen (max 22 kW) evenredig verdeeld over 2 auto's. Kies je voor 2 kabelingangen? Dan kunnen beide aangesloten elektrische auto's op maximaal vermogen opladen.
 • Hoogwaardige technologie, compacte behuizing: De Alfen Eve Double Pro-line 22kW is voorzien van uitgebreide en moderne technologie, die integratie en samenwerking makkelijk maakt met zelf-opgewekte hernieuwbare energie, energieopslag en flexibele energietarieven. Desondanks is het design van dit product compact en daarnaast duurzaam dankzij het gebruik van zeer stevig polycarbonaat.
 • Ruimtebesparende wandmontage: Dit Alfen laadstation wordt geleverd met wandmontageset waardoor het laadstation aan de muur is te installeren. Zo kun je ruimte besparen en het station op een zo onopvallend mogelijke manier wegwerken. Montage op een paal is ook mogelijk. Laadpalen waarop de Alfen Eve laadstations zijn te installeren zijn apart verkrijgbaar.
 • Geïntegreerd 3.5" kleurendisplay: Via het geïntegreerde kleurendisplay is bediening van het elektrische laadstation overzichtelijk en eenvoudig. Ook kun je eenvoudig de oplaadstatus zien. Daarnaast heb je de mogelijkheid een eigen logo up te loaden, voor als je de paal zakelijk wilt gebruiken. Het standaard Alfen backoffice systeem beschikt niet over een app waarin je de status kan inzien, andere software, zoals het gratis E-flux abonnement, biedt wel deze mogelijkheid.
 • Optionele Dynamic Load Balancing: Als je gebruik wilt maken van Dynamic Load Balancing kun je deze optie selecteren tegen meerprijs. Dit maakt het mogelijk alle beschikbare stroom in het netwerk optimaal te verdelen over het aantal laadpunten. Op deze manier wordt de laadsnelheid geoptimaliseerd. Daarnaast zal de limiet niet worden overschreden om hoge kosten van je energieleverancier te voorkomen en wordt ook de kans op een stroomstoring beperkt.
 • Scheid privé en zakelijk dankzij RFID: Om toegang te geven aan iedereen die jij wilt, is een RFID-kaartlezer ingebouwd. Zo kun je instellen dat de paal enkel (gratis) beschikbaar is voor personen die over een bepaalde pas met RFID beschikken. Je kunt op deze manier misbruik voorkomen en gemakkelijk het laadstation toegankelijk maken voor wie jij wilt. Zo is het ook mogelijk onderscheid te maken tussen privé en zakelijk laden.
 • Uitbreidbaar tot wel 100 oplaadpunten: Binnen een netwerk kun je het aantal oplaadpunten uitbreiden tot wel 100. Dit betekent 100 verschillende enkele laadstations, 50 dubbele laadstations of een combinatie van beide. Via het netwerk kun je laadprioriteiten instellen en de manier van opladen afstemmen hoe jij maar wilt.
 • MID gecertificeerde energiemeter: Dit laadstation is standaard uitgerust met een MID gecertificeerde energiemeter voor het verrekenen van stroom. Dit geeft aan dat er nauwkeurig wordt gemeten en deze manier is goedgekeurd door de belastingdienst. Zo kunnen kosten correct en eerlijk worden verrekend met een eventuele werkgever.
 • Gratis software en soepele installatie: Dankzij Libra EV-Go krijg je bij aanschaf van dit laadstation 6 maanden gratis E-flux software. Met dit platform worden alle laadsessies bijgehouden en automatisch verrekend tussen de werkgever en werknemer. Daarnaast heb je 24/7 toegang tot een live helpdesk, krijg je hulp bij de installatie en kun je laadpalen van verschillende merken via dit systeem beheren. Ook voor particulieren kan E-flux interessant zijn. Je kunt via E-flux namelijk zelf bepalen of jouw bezoek gratis of betaald mag laden en de afhandeling van de betaling wordt automatisch voor je geregeld.

Expert review
8.1
Getest door tink expert
Sonik
Installatie 7

De installatie is ingewikkeld, en zal door een installateur moeten worden uitgevoerd. Echter wordt er op afstand realtime hulp geboden dankzij het gratis E-flux abonnement.

Productkwaliteit 8

Voorzien van hoogwaardige hardware.

Functionaliteit 9

Breed scala aan functies en enorme uitbreidingsmogelijkheden. Ideaal voor zowel privé als zakelijk gebruik dankzij de mogelijkheden tot het gebruik van managementsystemen.

Betrouwbaarheid 9

De Alfen Eve Single Pro-line functioneert naar behoren en is betrouwbaar. Mede dankzij lekdetectie en overstroombeveiliging is hij bovendien erg veilig.

Ontwerp 8

Zeer compact, simpel en degelijk uiterlijk.

Gegevensbescherming 8

Er wordt geen onnodige informatie verzameld. Alle verzamelde data is versleuteld in de cloud.

Prijs-kwaliteit 8

Eenmalig hoge investering, waar eventueel nog kosten bijkomen afhankelijk van jouw wensen. Al met al een eerlijke prijs voor wat dit product allemaal te bieden heeft.

De installatie is ingewikkeld, en zal door een installateur moeten worden uitgevoerd. Echter wordt er op afstand realtime hulp geboden dankzij het gratis E-flux abonnement.

Klantenrecensies
App Download
Technische details

Technische details

Afmetingen590 x 338 x 230 mm
Gewicht10 kg
BedieningPlug & Charge autorisatie
RFID autorisatie
Centraal systeem
Apps (via derde partijen)
Bedrijfstemperatuur-25°C tot 40°C
Maximaal laadvermogen3 x 32A (22kW)
Display3,5” TFT kleurendisplay 320 x 240 pixels
IP-classificatieIP55
ConnectiviteitGPRS, ethernet
FunctiesGeïntegreerde 6mA DC lekstroom detectie
Overstroombeveiliging
Inhoud levering1x Alfen Eve Double Pro-line 22kW
1x Wandmontage set
1x Handleiding
Installatie
FAQs
Wat is het verschil tussen de Alfen Eve Double Pro-line en de Alfen Eve Single Pro-line?

Het voornaamste verschil is dat de Alfen Eve Double Pro-line 2 ingebouwde sockets heeft waarmee twee elektrische auto's tegelijkertijd kunnen worden opgeladen. Daarnaast kun je bij de Alfen Eve Double Pro-line 22kW kiezen voor een variant met 1 kabelingang en een variant met 2 kabelingangen. Via deze kabelingangen kun je het laadstation aansluiten op je meterkast. Op het moment dat je voor de variant gaat met één kabelingang, is het maximale laadvermogen van de Double Pro-line 22kW (11kW) per auto en als je voor de variant met 2 kabelingangen gaat kan dit worden verdubbeld en kunnen dus beide auto's op maximaal vermogen (22kW) opladen. Op het moment dat er slechts één kabel aangesloten is op de Double Pro-line zal het volledige vermogen naar deze kabel gaan en heb je een vergelijkbaar resultaat als met de Alfen Eve Single Pro-line.

Wat is het verschil tussen de Alfen Eve Pro-line en de Alfen Eve S-line?

Het voornaamste verschil is dat de Alfen Eve S-line speciaal ontwikkeld is voor het opladen van thuis en de Alfen Eve Pro-line meer gericht is op zakelijk gebruik. Zo heeft de Pro-line een display met de mogelijkheid tot het uploaden van een bedrijfslogo en het inzien van het laadpercentage. De S-line beschikt over een simpel ledlampje die de indicatie van het opladen weergeeft. Bij de Pro-line modellen is een RFID-kaartlezer standaard ingebouwd en bij de S-line (3-fase) is dit optioneel en niet de standaard. Hetzelfde geld voor mobiele netwerk communicatie.

Is de Alfen Eve Double Pro-line geschikt voor gebruik met een eigen managementsysteem?

Ja, de Alfen Eve Double Pro-line is standaard uitgerust met het eigen Alfen systeem maar kan worden geïntegreerd in ieder ander OCPP-compatible backoffice systeem.

Kan dit oplaadstation ook op een paal worden geplaatst?

Ja, de geschikte Alfen Eve Single montagepaal is los verkrijgbaar en je kunt hier het laadstation op bevestigen.

Is het mogelijk 2 auto's op maximaal vermogen op te laden?

Ja, maar enkel via de variant met 2 kabelingangen, dus niet met dit laadstation. In dit geval (mits je genoeg capaciteit hebt in je stroomnetwerk) is het mogelijk 2 auto's op maximale capaciteit van 22 kW op te laden.

Gratis expertadvies

Onze Smart Home experts adviseren je graag over individuele Smart Home oplossingen

Maak nu een afspraak
Gratis verzending en retour

Je betaalt geen verzendkosten. De bedenktijd bedraagt 14 dagen na ontvangst.

Functioneert garantie

Bij tink staat klantentevredenheid hoog in het vaandel. Wij verzekeren dat alle tink-producten naar behoren functioneren.

Zo maak je gebruik van de functioneert garantie