• De webwinkel voor smart home in Nederland
 • Meer dan 1.000.000 tevreden klanten
 • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Alle producten zijn zorgvuldig door tink getest

9.1

tado° Slimme Radiatorknop Starter Kit V3+ incl. Bridge

Kleur

Aanbevolen verkoopprijs € 149,99

Korting € 0,00

tink volumekorting
Exclusieve kortingen op productsets en speciale deals alleen bij tink 
€ 0,00

- € 139,00 incl. btw en verzendkosten

 • Levertermijn: 1-3 werkdagen
 • Gratis retourneren
Belangrijkste functies
Works with Amazon Alexa
Works with Hey Google
Works with Apple Home

De voordelen van de tado° thermostaat starterkit V3+ incl. Bridge in één oogopslag:

 • Tot 28% energie- en kostenbesparing
 • Toegang vanaf elke locatie
 • Comfortabel en gezond binnenklimaat
 • Slimme functies voor volledige verwarmingsregeling
 • Naadloze integratie met jouw slimme huis
 • Eenvoudige zelfinstallatie
 • Automatische ondersteuning voor extra comfort
 • Perfect voor individuele ruimtecontrole

Expert review
9.1
Getest door tink expert
Annemarie

tado° loont zich drie keer. Allereerst bespaar je geld dankzij de slimme verwarmingsoplossing. Tot 28% minder verwarmingskosten per jaar. Bovendien verhogen de slimme radiatorthermostaten je wooncomfort omdat de temperatuur zichzelf automatisch regelt volgens slimme tijdschema's. Ook heb je met tado° alle mogelijkheden om je smart home op lange termijn uit te breiden. tado° is compatibel met Apple HomeKit, Google Assistant, Amazon Alexa en zelfs IFTTT. Dit maakt het systeem tot een van de meest flexibele verwarmingsoplossingen op de markt.

Meer details
Productinformatie

 • Bespaar tot 28% energie en kosten: Stel aangepaste verwarmingsplannen op waarmee je je energieverbruik effectief kunt verminderen (bevestigd door Fraunhofer IBP in 2022). Verwarm alleen wanneer dat echt nodig is. tado° biedt zelfs een geld-terug-garantie: als je in het eerste jaar niet genoeg hebt bespaard op verwarmingskosten, krijg je je geld terug bij retourzending.
 • Toegang vanaf elke locatie: Met de tado° app kun je je verwarming overal bedienen, zelfs als je niet thuis bent. Zodra je het huis verlaat, herinnert de app je eraan om de verwarming uit te schakelen. Dankzij de overzichtelijke en gebruiksvriendelijke app is bediening bijzonder eenvoudig.
 • Voor comfortabel en gezond binnenklimaat: De Ruimtelucht Comfortfunctie toont niet alleen de temperatuur, maar ook de actuele luchtvochtigheid in je huis om schimmelvorming of te droge lucht te voorkomen. Deze slimme functie zorgt voor een aangenaam klimaat in je eigen huis.
 • Intelligente functies nemen de volledige verwarmingsregeling over: Het V3+ Slimme Radiatorthermostaat Startpakket verwarmt je kamers tot je gewenste temperatuur. Dankzij Geofencing herinnert tado° je eraan om je huis alvast voor te verwarmen wanneer je op weg naar huis bent, of de verwarming te verminderen als er niemand thuis is. Functies zoals raamdetectie, slimme schema's, individuele ruimtebediening, weersvoorspellingsregeling, verbruiksoverzichten, besparingsresultaten, actuele luchtvochtigheid, innovatieve Geofencing en andere slimme functies maken dit mogelijk.
 • Integreer tado° in je slimme huis: Koppel tado° eenvoudig aan je slimme huisautomatisering door het systeem te verbinden met andere apparaten. Compatibel met Amazon Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit, waarmee je de thermostaten met je stem kunt bedienen. Handige kinderbeveiliging via de app inbegrepen.
 • Eenvoudige doe-het-zelf-installatie: De thermostaten worden eenvoudig via de app verbonden met de Bridge en kunnen zonder gereedschap worden vervangen. Hierdoor is het systeem ook geschikt voor huurwoningen waar de installatie op elk moment ongedaan kan worden gemaakt. Bovendien biedt tado° een stapsgewijze installatiehandleiding die specifiek is afgestemd op elk verwarmingssysteem. Een metalen moer voor een veilige aansluiting op de radiator en zes verschillende adapters zijn inbegrepen. Deze maken de thermostaat compatibel met alle gangbare soorten radiatorkranen. Een installatie-assistent in de app helpt je hierbij, omdat deze precies is afgestemd op jouw verwarmingssysteem.
 • Auto-Assist voor nog meer comfort: Dankzij Energy-IQ krijg je volledige inzage in je energieverbruik, kosten en besparingen, allemaal in een maandelijkse vergelijking. Care & Protect beschermt je verwarming tegen storingen en waarschuwt je vroegtijdig voor onregelmatigheden in je verwarmingssysteem. Bovendien worden Geofencing en raamdetectie volledig geautomatiseerd met Auto-Assist, zonder dat je herinneringen via pushberichten hoeft te ontvangen. Auto-Assist is beschikbaar in de app voor slechts €3,99 per maand of €29,99 per jaar en kan op elk moment worden opgezegd.
 • Tijdbesparende Quick Actions: Met de Quick Actions-functie kun je nu nog sneller en eenvoudiger je hele verwarmingssysteem bedienen. Met de tado° app heb je slechts één klik nodig om alle kamers binnen 30 minuten tegelijkertijd te verwarmen. Natuurlijk kun je hiermee ook de kamers tegelijkertijd koelen of individuele schema's activeren.

Expert review
9.1
Getest door tink expert
Annemarie
Installatie 9

Er is geen schroeven, geen boren en geen ontluchting. Het enige wat je hoeft te doen is de oude thermostatische radiatorknop losdraaien en de tado° slimme radiatorthermostaat vastschroeven.

Productkwaliteit 9

De tado° radiatorthermostaat is gemaakt van gehard kunststof. Het apparaat is daarom robuust tegen kleine schokken.

App/Software 9

De tado° app is zeer gebruiksvriendelijk. Je hebt een direct overzicht van alle kamers, kan de tijdschema's beheren en geniet van een uitstekend ontworpen grafische gebruikersinterface.

Functionaliteit 10

Intelligente tijdschema's, handmatige app-bediening, bediening direct op het apparaat, geofencing, verbruiksstatistieken, compatibel met Apple HomeKit, Google Home, Amazon Alexa en IFTTT.

Betrouwbaarheid 9

De tijdschema's werken ook als het internet uitvalt. Dit komt door de manier waarop tado° communiceert. De apparaten communiceren met elkaar op hun eigen radiofrequentie.

Ontwerp 9

De radiatorthermostaat is compact en ziet er goed uit. De licht futuristische look valt niet echt op in het dagelijks leven, maar is prachtig verwerkt door tado°.

Gegevensbescherming 9

tado° werkt via de cloud. Alle gegevens worden continu versleuteld gecommuniceerd tussen server en bridge.

Prijs-kwaliteit 9

Verwarming upgraden enkel met radiatorthermostaten? Klinkt als een geweldige deal. Zeker als je uiteindelijk op verwarmingskosten bespaart.

Er is geen schroeven, geen boren en geen ontluchting. Het enige wat je hoeft te doen is de oude thermostatische radiatorknop losdraaien en de tado° slimme radiatorthermostaat vastschroeven.

Klantenrecensies
App Download
Technische details

Technische details

Productafmetingtado° Radiatorthermostaat: 78 x 52 x 52 mm, tado° Bridge: 81 x 27 x 22 mm.
Productgewichttado° Radiatorthermostaat: 110 g, tado° Bridge: 61g
Stroomvoorzieningtado° Bridge: voedingsapparaat, tado° Radiatorthermostaat: 3 VDC (2 x AA batterijen 2400 mAh)
Weergave en bediening:Led display handmatig op het draaischijf of via app
Sensorentemperatuur, luchtvochtigheid, omgevingslicht
Inhoud doos1x tado° Radiatorknop
1x tado° Bridge
Installatie
FAQs
Kan ik een slimme radiatorknop monteren op elke soort radiator?

Nee, slimme radiatorknoppen kun je alleen plaatsen op een verwarming waar eerder een thermostatische radiatorknop op zat. Je kunt deze knop herkennen aan de cijfers 1 tot en met 5 die hierop staan. Een standaard radiatorkraan zonder cijfers erop is niet geschikt voor het installeren van een slimme radiatorknop. Je kunt deze door een vakman laten vervangen en een thermisch ventiel plaatsen. Dan kun je er wel een slimme radiatorknop op installeren.

Op welke verwarmingsventielen kan ik de tado° Slimme Radiatorthermostaat aansluiten?

De tado° Slimme Radiatorthermostaat past op ventielen met schroefdraadaansluiting M30 x 1,5 mm. De leveringsomvang omvat ook een adapterset. Het maakt de thermostaat geschikt voor Danfoss RA RAV en RAVL ventielen. Met een beetje extra moeite is de radiatorthermostaat compatibel met Comap Herz Terrier Siemens Olymp als de vier ventielen de afmetingen M28 x 1,5 hebben. Verder is tado° compatibel met ventielen van Caleffi Giacomini Vaillant (30 5 mm), Oventrop (M30 x 1 0), Ista (M32 x 1,0), Drayton (M28 x 1,0) en Orkli (M28 x 1,0).

Hoe meet de tado° Slimme Radiatorthermostaat de binnentemperatuur?

De tado° Slimme Radiatorthermostaat heeft een ingebouwde temperatuursensor. Die meet de actuele temperatuur en past de gewenste temperatuur aan op basis daarvan.

Wat kan ik doen als de temperatuurmeting van de tado° Slimme Radiatorthermostaat niet accuraat is?

Ten eerste: Dit kan gebeuren omdat tado° de temperatuur direct op de radiator meet. Er zijn twee opties om uit te kiezen: In de app kan je een correctiewaarde voor de kamer instellen. Gebruik dus eerst een externe sensor om de temperatuur in het midden van de kamer te meten. Je kunt dan de afwijking in de app corrigeren door het verschil tussen de twee temperatuursensoren in te voeren. Je kunt ook een tado° thermostaat installeren. De wandthermostaat meet ook de temperatuur en kan als hoofd toegangspunt in de app worden geselecteerd voor de actuele temperatuur.

Wat moet ik doen met het tado° slimme verwarmingssysteem als ik ga verhuizen?

Wanneer je verhuist, kun je het tado° slimme verwarmingssysteem gewoon meenemen. Schroef de tado° radiatorthermostaten los en installeer de oude thermostaten opnieuw. Alles is nu weer in zijn oorspronkelijke staat.

Is mijn radiator compatibel met tado°?

De meeste radiatoren in Nederlandse huishoudens zijn compatibel met tado°. Het is belangrijk dat de radiator een thermostaat heeft met cijferstappen voor de regeling van de verwarming. Deze zijn meestal gemarkeerd met 1 - 5.

Video’s over dit product
Productinformatie
Installatie
Gratis expertadvies

Onze smart home experts adviseren je graag over individuele smart home oplossingen

Maak nu een afspraak
Gratis verzendig en retour

Je betaalt geen verzendkosten. De bedenktijd bedraagt 14 dagen na ontvangst.

Kwaliteitsgarantie

Bij KPN en tink staat klanttevredenheid hoog in het vaandel. Wij verzekeren dat alle producten naar behoren functioneren.

Zo maak je gebruik van de
kwaliteitsgarantie