• De webwinkel voor smart home in Nederland
 • Meer dan 1.000.000 tevreden klanten
 • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Alle producten zijn zorgvuldig door tink getest

9.1
Authorized reseller of Meer van tado

tado° Slimme Radiatorknop Starter Kit V3+ incl. Bridge

Kleur

Aanbevolen verkoopprijs € 149,99

Korting € 0,00

tink volumekorting
Exclusieve kortingen op productsets en speciale deals alleen bij tink 
€ 0,00

- € 149,95

 • Levertermijn: 1-3 werkdagen
 • Gratis retourneren
Belangrijkste functies
Works with Amazon Alexa
Works with Hey Google
Works with Apple Home

De Slimme Radiatorthermostaat Starter Kit van tado° bestaat uit de tado° Bridge en een tado° Radiatorthermostaat. Samen zorgen ze voor een revolutie in je begrip van slimme verwarming. Door middel van tijdschema's, app-bediening en verbruiksstatistieken automatiseer je niet alleen je verwarming, maar weet je ook precies hoe kostenefficiënt het werkt. Dit verhoogt je wooncomfort en bespaart tegelijkertijd kosten.


De voordelen van de tado° starter kit op een rij:

 • Locatie-afhankelijke regeling
 • Detectie van open ramen
 • Weersvoorspelling
 • Nieuw V3+: houd het binnenklimaat in de gaten
 • Nieuw V3+: Auto-Assist (€3,99/ maand)

Expert review
9.1
Getest door tink expert
Annemarie

tado° loont zich drie keer. Allereerst bespaar je geld dankzij de slimme verwarmingsoplossing. Tot 28% minder verwarmingskosten per jaar. Bovendien verhogen de slimme radiatorthermostaten je wooncomfort omdat de temperatuur zichzelf automatisch regelt volgens slimme tijdschema's. Ook heb je met tado° alle mogelijkheden om je smart home op lange termijn uit te breiden. tado° is compatibel met Apple HomeKit, Google Assistant, Amazon Alexa en zelfs IFTTT. Dit maakt het systeem tot een van de meest flexibele verwarmingsoplossingen op de markt.

Meer details
Productinformatie

 • Alles wat je nodig hebt voor een succesvolle start: Bedien je verwarming van overal met de tado° app. Bespaar tot 28% op verwarmingskosten met behulp van intelligente skills: locatie-afhankelijke regeling van raamopeningsdetectie en weersvoorspelling.
 • Intelligente functies verhogen het wooncomfort: Intelligente tijdschema's vormen de basis van de tado° verwarmingsregeling. Ze verwarmen alleen wanneer de kamer daadwerkelijk wordt gebruikt. Moet je onverwacht eerder vertrekken? Schakel dan de tado° naar de away-mode. De radiatoren verlagen vervolgens de temperatuur.
 • Nieuw bij V3+: Met de binnenlucht comfort skill kun je nu eenvoudig het binnenklimaat in de gaten houden. De kwaliteit van de buitenlucht wordt gemeten en de V3+ functie helpt je om een gezond klimaat te behouden.
 • Bespaar tot 28 % verwarmingskosten per jaar: tado° bespaart verwarmingskosten door verschillende in elkaar grijpende technieken. Energiebesparende verwarming wordt bereikt door het analyseren van de eigenschappen van de kamer en het in rekening brengen van de weersvoorspelling. Intelligente tijdschema's en app-bediening schakelen de verwarming efficiënt in. En met de grafische verbruiksstatistieken weet je precies waar je de schema's moet aanpassen.
 • Ook geschikt voor huurappartementen: Het bijzondere kenmerk van smart home verwarmingssystemen is dat ze ook geschikt zijn voor huurappartementen. Het enige wat je hoeft te doen is de bridge op de router aan te sluiten en de oude radiatorthermostaat te vervangen.
 • Stemt verschillende thermostaten op elkaar af: Een ruimte met twee radiatoren kan ook slim verwarmd worden met behulp van tado°. Sluit een tado° radiatorthermostaat aan op beide en wijs deze toe aan dezelfde kamer in de app. Daarna verwarmen ze op een gecoördineerde manier.
 • Nieuw V3+ Auto-Assist Skill:Voor een nog gemakkelijkere bediening van je verwarming (apart verkrijgbaar in de app abonnement flexibel registreren en uitschrijven slechts 3,99 euro/maand).
 • Ideaal voor centrale verwarming en stadsverwarming: Past op alle gangbare radiatoren met thermostatische radiatorkranen.

De Slimme Radiatorthermostaat Starter Kit van tado° in actie

De slimme radiatorthermostaat Starter Kit van tado° is de succesvolle toegang tot een modern verwarmingssysteem. Het maakt niet uit of je in een huis, in een appartement of een huurwoning woont. Vrijwel elk huishouden kan profiteren van het slimme verwarmingssysteem. Sluit de bridge aan op de router. Het is de link tussen de smartphone en de bedieningsapparaten. De tado° radiatorthermostaat met horizontaal display vervangt je bestaande thermostaat. Om dit te doen, hoef je alleen de oude los te draaien en de nieuwe te bevestigen. Zo eenvoudig? Ja! Omdat je de radiator niet hoeft te ventileren en het water niet hoeft af te voeren voor de ombouw. Tot de leveringsomvang behoren ook adapterringen die de tado° radiatorthermostaat compatibel maken met vrijwel alle in Duitsland (Nederland) gebruikelijke ventielen.

Slimme verwarming en energiebesparing

De slimme radiatorthermostaat Starter Kit van tado° is ideaal voor kleine appartementen of als je eerst de slimme verwarmingsregeling wilt uitproberen. De basis bestaat uit de intelligente tijdschema's die je in de app voor elke dag individueel opstelt. De thermostaten verwarmen dan alleen op de gewenste tijden. De Geofencing skill helpt je te besparen door alleen te verwarmen als je thuis bent. Een andere nuttige functie zijn de dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse statistieken over het verwarmingsverbruik. Je kunt snel zien of je 's morgens, 's middags of 's avonds de verwarmingskosten verspilt en je kunt het plan hierop aanpassen.


tado° biedt uitsluitend smart heating. Dit betekent dat andere domotica systemen niet mogelijk zijn via tado°. Maar dat maakt niet uit. Omdat je het smart home systeem eenvoudig kunt verbinden met Apple HomeKit, Google Home, Amazon Alexa en IFTTT. Vooral IFTTT speelt een bijzondere rol. Met behulp van de gratis app kun je als-dan relaties creëren tussen apparaten van verschillende fabrikanten. Als je bijvoorbeeld de away-mode op tado° inschakelt, worden ook slimme stopcontacten uitgeschakeld. De slimme radiatorthermostaat Starter Kit van tado° is een geweldige start in slimme verwarming, dankzij drie speciale kenmerken. De thermostaten zijn zeer eenvoudig te installeren, ze kunnen veel verwarmingskosten besparen en je hebt altijd een gezond en aangenaam klimaat in huis met het binnenlucht comfort skill. Deze factoren en de koppeling met apparaten van derden maken van tado° een betrouwbaar en toekomstbestendig smart home verwarmingssysteem.

Lees meer
Expert review
9.1
Getest door tink expert
Annemarie
Installatie 9

Er is geen schroeven, geen boren en geen ontluchting. Het enige wat je hoeft te doen is de oude thermostatische radiatorknop losdraaien en de tado° slimme radiatorthermostaat vastschroeven.

Productkwaliteit 9

De tado° radiatorthermostaat is gemaakt van gehard kunststof. Het apparaat is daarom robuust tegen kleine schokken.

App/Software 9

De tado° app is zeer gebruiksvriendelijk. Je hebt een direct overzicht van alle kamers, kan de tijdschema's beheren en geniet van een uitstekend ontworpen grafische gebruikersinterface.

Functionaliteit 10

Intelligente tijdschema's, handmatige app-bediening, bediening direct op het apparaat, geofencing, verbruiksstatistieken, compatibel met Apple HomeKit, Google Home, Amazon Alexa en IFTTT.

Betrouwbaarheid 9

De tijdschema's werken ook als het internet uitvalt. Dit komt door de manier waarop tado° communiceert. De apparaten communiceren met elkaar op hun eigen radiofrequentie.

Ontwerp 9

De radiatorthermostaat is compact en ziet er goed uit. De licht futuristische look valt niet echt op in het dagelijks leven, maar is prachtig verwerkt door tado°.

Gegevensbescherming 9

tado° werkt via de cloud. Alle gegevens worden continu versleuteld gecommuniceerd tussen server en bridge.

Prijs-kwaliteit 9

Verwarming upgraden enkel met radiatorthermostaten? Klinkt als een geweldige deal. Zeker als je uiteindelijk op verwarmingskosten bespaart.

Er is geen schroeven, geen boren en geen ontluchting. Het enige wat je hoeft te doen is de oude thermostatische radiatorknop losdraaien en de tado° slimme radiatorthermostaat vastschroeven.

Klantenrecensies
App Download
Technische details

Technische details

Productafmetingtado° Radiatorthermostaat: 78 x 52 x 52 mm, tado° Bridge: 81 x 27 x 22 mm.
Productgewichttado° Radiatorthermostaat: 110 g, tado° Bridge: 61g
Stroomvoorzieningtado° Bridge: voedingsapparaat, tado° Radiatorthermostaat: 3 VDC (2 x AA batterijen 2400 mAh)
Weergave en bediening:Led display handmatig op het draaischijf of via app
Sensorentemperatuur, luchtvochtigheid, omgevingslicht
Inhoud doos1x tado° Radiatorthermostaat, 1x tado° Bridge
Installatie
FAQs
Kan ik een slimme radiatorknop monteren op elke soort radiator?

Nee, slimme radiatorknoppen kun je alleen plaatsen op een verwarming waar eerder een thermostatische radiatorknop op zat. Je kunt deze knop herkennen aan de cijfers 1 tot en met 5 die hierop staan. Een standaard radiatorkraan zonder cijfers erop is niet geschikt voor het installeren van een slimme radiatorknop. Je kunt deze door een vakman laten vervangen en een thermisch ventiel plaatsen. Dan kun je er wel een slimme radiatorknop op installeren.

Op welke verwarmingsventielen kan ik de tado° Slimme Radiatorthermostaat aansluiten?

De tado° Slimme Radiatorthermostaat past op ventielen met schroefdraadaansluiting M30 x 1,5 mm. De leveringsomvang omvat ook een adapterset. Het maakt de thermostaat geschikt voor Danfoss RA RAV en RAVL ventielen. Met een beetje extra moeite is de radiatorthermostaat compatibel met Comap Herz Terrier Siemens Olymp als de vier ventielen de afmetingen M28 x 1,5 hebben. Verder is tado° compatibel met ventielen van Caleffi Giacomini Vaillant (30 5 mm), Oventrop (M30 x 1 0), Ista (M32 x 1,0), Drayton (M28 x 1,0) en Orkli (M28 x 1,0).

Hoe meet de tado° Slimme Radiatorthermostaat de binnentemperatuur?

De tado° Slimme Radiatorthermostaat heeft een ingebouwde temperatuursensor. Die meet de actuele temperatuur en past de gewenste temperatuur aan op basis daarvan.

Wat kan ik doen als de temperatuurmeting van de tado° Slimme Radiatorthermostaat niet accuraat is?

Ten eerste: Dit kan gebeuren omdat tado° de temperatuur direct op de radiator meet. Er zijn twee opties om uit te kiezen: In de app kan je een correctiewaarde voor de kamer instellen. Gebruik dus eerst een externe sensor om de temperatuur in het midden van de kamer te meten. Je kunt dan de afwijking in de app corrigeren door het verschil tussen de twee temperatuursensoren in te voeren. Je kunt ook een tado° thermostaat installeren. De wandthermostaat meet ook de temperatuur en kan als hoofd toegangspunt in de app worden geselecteerd voor de actuele temperatuur.

Wat moet ik doen met het tado° slimme verwarmingssysteem als ik ga verhuizen?

Wanneer je verhuist, kun je het tado° slimme verwarmingssysteem gewoon meenemen. Schroef de tado° radiatorthermostaten los en installeer de oude thermostaten opnieuw. Alles is nu weer in zijn oorspronkelijke staat.

Is mijn radiator compatibel met tado°?

De meeste radiatoren in Nederlandse huishoudens zijn compatibel met tado°. Het is belangrijk dat de radiator een thermostaat heeft met cijferstappen voor de regeling van de verwarming. Deze zijn meestal gemarkeerd met 1 - 5.

Video’s over dit product
Productinformatie
Installatie
Gratis expertadvies

Onze Smart Home experts adviseren je graag over individuele Smart Home oplossingen

Expertadvies
Gratis verzending en retour

Je betaalt geen verzendkosten. De bedenktijd bedraagt 14 dagen na ontvangst.

Kwaliteitsgarantie

Bij tink staat klantentevredenheid hoog in het vaandel. Wij verzekeren dat alle tink-producten naar behoren functioneren.

Zo maak je gebruik van de kwaliteitsgarantie