Slimme ledstrips

Sfeervolle verlichting door slimme ledstrips

Met slimme ledstrips creëer je eenvoudig de perfecte sfeer. Ze zijn heel makkelijk te installeren en zorgen voor geweldige effecten in je woning.

Filter

Waarom slimme ledstrips?

Met een slimme ledstrip tover je een schitterende, indirecte kleurengloed in je kamer. De flexibele lightstrips kunnen worden bevestigd aan allerlei verschillende oppervlakken om precies waar jij dat wilt te verlichten. Bovendien kunnen ze eenvoudig worden bediend met spraakopdrachten. De ledstrips kunnen een unieke sfeer creëren doordat je uit miljoenen verschillende kleuren kunt kiezen en er zijn voor zowel binnen als buiten modellen beschikbaar. Waterdichte strips kunnen ook in de badkamer voor een speciale ambiance zorgen.

Hoe werken slimme ledstrips?

Gelukkig kunnen de ledstrips heel eenvoudig en flexibel worden bevestigd. De meeste slimme ledstrips worden geleverd met dubbelzijdig tape waarmee je ze gemakkelijk bijvoorbeeld boven op je kast plakt. Eenmaal geïnstalleerd bedien je de slimme lamp via de respectievelijke app, waarin je onder andere de helderheid en de kleur kunt regelen. Maar je kunt ook een spraakassistent gebruiken om je lightstrips aan te sturen als je je handen vol hebt of je smartphone niet bij de hand hebt.

Wat zijn de voordelen van slimme ledstrips?

Slimme ledstrips schijnen in tegenstelling tot traditionele verlichting in verschillende wittinten en in alle kleuren van de regenboog. Het is de bedoeling om de ledstrips zodanig te installeren dat je ze niet ziet en ze dus indirect licht schijnen. Dit zorgt niet alleen voor een gezellige sfeer, maar laat door een visueel effect de ruimte ook groter lijken. Een ander groot voordeel is hoe flexibel de strips zijn; zelfs in ruimtes met een schuin plafond, bevestigd aan een trap of als verlichting van je tekentafel komen ze uitstekend tot hun recht. Het is aan jou om je creativiteit de vrije loop te laten.

De voordelen van slimme ledstrips in één oogopslag:

  • Eenvoudige installatie
  • Makkelijk verlengen of inkorten
  • Voor binnen en buiten beschikbaar
  • Verschillende wittinten en kleuren
  • Dimbaar
  • Bediening via de app
  • Indirecte verlichting
  • Unieke sfeer creëren

Slimme ledstrips met elkaar vergeleken

Ledstrips hebben in elk huishouden wel een toepassing. Ze dienen niet alleen als decoratieve elementen, maar verlichten ook plekken waar plafondverlichting niet mogelijk is. Ze kunnen eenvoudig worden bevestigd en naar wens worden verlengd of ingekort.

  Philips Hue Innr Eve Hombli Lifx
ConnectiviteitZigBeeZigBeeWifiWifiWifi
App bediening
Scenario's maken
Kleuren kiezen
Timer en scènes
Spraakbesturing
Dimbaar en kleurtemperatuur wisselen
Uitbreidbaar
IFTTT
Levensduur20.000 uur25.000 uur25.000 uur25.000 uur25.000 uur
Lichtstroom1.600 lumen (2200 K - 6500 K)1.200 lumen (1800 - 6500 K)1.800 lumen (900 lm per m bij 4200 K)1.600 lumen (2200 K - 6500 K)800 lumen (2500 K)

Waar moet ik op letten bij slimme ledstrips?

Vóór de installatie

Meet eerst het oppervlak waarop je de ledstrip wilt bevestigen. Zorg ervoor dat je dit oppervlak goed afstoft, zodat de lightstrip ook echt blijft plakken. Als je meer lengte nodig hebt, kun je een verlengstuk aan je strip koppelen. Verwijder vervolgens de beschermstrook en plaats de ledstrip met het dubbelzijdige tape op het oppervlak. Zorg ervoor dat je hem goed aandrukt en hij echt strak zit. Je moet de lichtstrook niet meer dan 90° buigen. Je kunt de ledstrip dan inkorten tot de gewenste lengte, maar alleen bij het gemarkeerde gebied afknippen.

Het instellen van een slimme ledstrip

De digitale installatie van een lightstrip is simpel. Verbind je slimme ledstrip met een bridge of met je smartphone. In de app van de fabrikant word je stap voor stap door de installatie geleid. Na een paar minuten is je slimme ledstrip klaar voor gebruik. Voeg simpelweg de slimme ledstrip toe in de betreffende app, plaats hem op de gewenste locatie en je bent klaar om te gaan.

Hoe kies ik de juiste ledstrip?

Gebruik: Je slimme ledstrip is perfect voor het verlichten van donkere plekken zoals de voorraadkast of inloopkast. Maar je kunt de lightstrip ook gebruiken om een bijzonder lichtaccent te plaatsen bij je boekenkast of TV-meubel. Slimme lightstrips komen ook buiten goed tot hun recht. Daarom zijn er outdoor ledstrips die licht en kleur in je tuin of op je balkon brengen. Waterdichte ledstrips kunnen uitstekend in de badkamer gebruikt worden.

Bediening: Veel van de lightstrips kunnen worden aangestuurd via een app of via een bridge. Sommige kunnen echter ook worden bediend met een spraakopdracht via Google Assistant, Amazon Alexa of Siri (Apple HomeKit). Dit is vooral handig als je de spraakassistenten toch al in je huishouden hebt geïntegreerd. Als je dan thuiskomt van het winkelen met je handen vol, vertel je je spraakassistent om je ledstrip te activeren. Je hoeft de app op je telefoon dan dus niet te openen om de slimme lamp aan te zetten.

Lengte: De lightstrips zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, vanaf twee meter. Het handige is dat veel van de ledstrips eenvoudig te verlengen of in te korten zijn. Toch raden we aan om eerst te meten hoeveel meter je daadwerkelijk nodig hebt voor je project.

Resultaten weergeven