• De webwinkel voor smart home in Nederland
 • Meer dan 1.000.000 tevreden klanten
 • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Alle producten zijn zorgvuldig door tink getest

8.5

Aqara Motion Sensor P1 4-pack

Kleur

Aanbevolen verkoopprijs € 99,96

tink volumekorting
Exclusieve kortingen op productsets en speciale deals alleen bij tink 
€ 0,00
- € 99,96
 • Levertermijn: 1-3 werkdagen
 • Gratis retourneren
Belangrijkste functies
Works with Amazon Alexa
Works with Apple Home

De voordelen van de Aqara Motion Sensor P1 4-pack in één oogopslag:

 • 5-Jarig batterijlevensduur
 • Gevoeligheid afstelbaar
 • Ingebouwde lichtsensor
 • Brede detectiehoek tot 170º
 • Verstelbare flexibele standaard
 • Apple Home, Amazon Alexa en IFTTT
 • Matter compatibiliteit via Aqara Hub M2

Expert review
8.5
Getest door tink expert
Sonik

Rust je smart home uit met deze 4-pack slimme bewegingsmelders van Aqara en ontdek het gemak van smart home automatiseringen. Nadat je de sensoren aansluit op een Aqara Hub (apart verkrijgbaar), kun je de sensoren opnemen in smart home scenario's en aan andere smart home apparatuur koppelen. De geïntegreerde lichtsensor zorgt er zelfs voor dat je het licht kan laten in- en uitschakelen gebaseerd op de hoeveelheid licht in de kamer. Super makkelijk en bovendien energiebesparend. De sensoren werken samen met Amazon Alexa en Apple Home en kunnen via Matter, als je een Matter-compatibele hub aanschaft, ook samenwerken met Google Assistant.

Meer details
Productinformatie

 • Indrukwekkende batterijlevensduur: De batterijen van de bewegingssensoren gaan indrukwekkend lang mee. Na 5 jaar zullen de batterijen pas aan vervanging toe zijn en je kunt dus geruime tijd met een gerust gevoel vertrouwen op je bewegingssensoren.
 • Stel zelf de gevoeligheid in van de sensors: De gevoeligheid van de sensoren kun je zelf instellen. Als je niet wilt dat de sensor iedere kleine beweging registreert, dan kun je dat gemakkelijk aanpassen. Via de app kun je de gevoeligheid op 'Hoog', 'Gemiddeld', of 'Laag zetten.
 • Geïntegreerde lichtsensor: Naast het detecteren van bewegingen, kunnen de sensoren ook licht registreren. Dankzij een geïntegreerde lichtsensor kun je slimme lampen in je smart home laten in- en uitschakelen op basis van de hoeveelheid geregistreerd licht. Handig en bovendien energiebesparend.
 • Brede kijkhoek en flexibele standaard: Het gezichtsveld van de bewegingssensoren is zeer breed waardoor je in een groot gebied bewegingen kunt detecteren. Bovendien reiken de sensoren tot wel 7 meter ver. De meegeleverde standaard is verstelbaar waardoor je zelf kunt bepalen waar je de sensoren op wilt richten.
 • Integreer in je smart home: Je kunt de sensoren integreren in je smart home van Amazon Alexa, Apple Home en IFTTT. Stel automatismen in en geniet van een perfect afgestemd smart home inclusief spraakbediening.
 • Aqara hub benodigd: Voor functionaliteit en smart home integratie is het noodzakelijk om de sensoren te combineren met een Aqara Hub. Afhankelijk van de compatibiliteit van de hub, kun je de sensoren ook integreren in de smart home standaard Matter. Via Matter kun je de sensoren ook integreren in Google Assistant naast Apple Home en Amazon Alexa.

Expert review
8.5
Getest door tink expert
Sonik
Installatie 8

De installatie is snel en eenvoudig. Plaats de sensoren flexibel met de sensor op een plek waar jij maar wilt.

Productkwaliteit 8

De productkwaliteit is uitstekend, en de sensor is zeer betrouwbaar in het detecteren van beweging. De batterijlevensduur is daarnaast indrukwekkend.

App/Software 9

De app is gebruiksvriendelijk en biedt tal van functies om je huis te beveiligen en automatiseren.

Functionaliteit 9

De Aqara Motion Sensor biedt veel mogelijkheden om je smart home te automatiseren via de Aqara Home Automation app. Je kunt geregistreerde bewegingen gebruiken als triggers voor smart home scenario's.

Betrouwbaarheid 8

Betrouwbare werking, stabiele verbinding via de hub en een groot detectiegebied.

Ontwerp 8

Het design is strak en onopvallend, waardoor het niet opvalt in je interieur.

Gegevensbescherming 10

Aqara zorgt voor de bescherming van je persoonlijke informatie en biedt het end-to-end encryptie om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig blijven.

Prijs-kwaliteit 8

Maar liefst vier sensoren van prima kwaliteit tegen een verrassend lage prijs.

De installatie is snel en eenvoudig. Plaats de sensoren flexibel met de sensor op een plek waar jij maar wilt.

Klantenrecensies
App Download
Technische details

Technische details

Afmetingen3.31 x 3.31 x 4.16 cm
Gewicht33 g
ConnectiviteitZigbee 3.0
StroomvoorzieningBatterij (1240mAh)
Bedrijfstemperatuur-10℃~ 55℃
Bereik7m
Kijkhoek170°
Verpakkingsinhoud4x Motion Sensor
4x Standaard
4x Sticker
1x Gebruiksaanwijzing
Installatie
FAQs
Wat heb ik nodig om de Aqara Motion Sensor P1 4-pack te verbinden met Matter?

Om het product te verbinden met Matter, heb je een Thread Border Router nodig in je smart home. Een Thread Border Router zorgt ervoor dat je Matter-systeem kan verbinden met het internet. Dit is géén losse hub, maar een smart home apparaat dat naast zijn gebruikelijke functies ook als router van Thread en Matter kan functioneren. Voorbeelden van de meest bekende Thread Border Routers zijn bijvoorbeeld een Google Nest Hub (Gen 2), Nest Mini, Apple HomePod mini en de Apple TV 4K. Maar er zijn er veel meer. Indien je een hub nodig hebt om een Matter-compatibel apparaat te verbinden met Matter, kan deze hub vaak ook direct als Thread Border Router functioneren en hoef je deze dus niet meer los aan te schaffen. De Aqara Hub M2 is op dit moment compatibel met Matter, maar meerdere hubs zullen later dit jaar volgen na een software-update. Als je van plan bent Matter te gaan gebruiken in je smart home, is het verstandig om uit te zoeken of je al een Thread Border Router in je smart home systeem hebt. Als dit niet het geval is, kun je uitzoeken welk apparaat het beste in jouw systeem past.

Kan ik de Motion Sensor P1 bedienen zonder hub?

Nee, het is noodzakelijk om de Motion Sensor P1 aan te sluiten op een Aqara Hub.

Waar moet ik op letten bij de installatie?

1. Installeer de sensor niet op tegels, glas, marmer en andere gladde en vochtige oppervlakken, zodat de lijm niet loslaat.
2. Installeer de sensor niet op het oppervlak van objecten met een hoge temperatuur en hitte, zoals verlichtingsbuizen, zodat de lijm niet loslaat.
3. Installeer de sensor niet op ruwe en oneffen oppervlakken zoals wandbekleding, zodat de lijm niet loslaat.
4. Plaats de sensor bij het installeren niet in de buurt van hete voorwerpen zoals elektrische apparaten om valse activering door infraroodstoring te voorkomen.

Hoe kan ik het apparaat resetten?

Druk gedurende 5 seconden op de resetknop. De indicator knippert 3 keer voordat de fabrieksinstellingen worden hersteld.

Gratis expertadvies

Onze smart home experts adviseren je graag over individuele smart home oplossingen

Maak nu een afspraak
Gratis verzendig en retour

Je betaalt geen verzendkosten. De bedenktijd bedraagt 14 dagen na ontvangst.

Kwaliteitsgarantie

Bij KPN en tink staat klanttevredenheid hoog in het vaandel. Wij verzekeren dat alle producten naar behoren functioneren.

Zo maak je gebruik van de
kwaliteitsgarantie