• De webwinkel voor smart home in Nederland
 • Meer dan 1.000.000 tevreden klanten
 • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Alle producten zijn zorgvuldig door tink getest

8.1

Alfen Eve Single Pro-line 11kW (met kabel)

1

€ 1.309,99

Aanbevolen verkoopprijs € 0,00

Korting € 0,00

Prijs € 0,00

- Incl. btw

Alfen Eve Single Pro-line 11kW
Aantal:

1

€ 1.309,99
Aanpassen
€ 1.309,99

1

€ 139,00

Aanbevolen verkoopprijs € 0,00

Korting € 0,00

Prijs € 0,00

- Incl. btw

Alfen Kabel 3-fase
Aantal:

1

€ 139,00
Aanpassen
€ 139,00

1

€ 189,47

Aanbevolen verkoopprijs € 0,00

Korting € 0,00

Prijs € 0,00

- Incl. btw

Dynamic Load Balancing geïntegreerd
Aantal:

1

€ 189,47
€ 189,47

Aanbevolen verkoopprijs

Korting € 0,00

tink korting
Exclusieve kortingen op productsets en speciale deals alleen bij tink 
€ 0,00

- € 1.638,46

 • Levertermijn: 6-9 werkdagen
 • Gratis retourneren

Niet beschikbaar

Special

De voordelen bij laadstations van tink:

 • Beste prijs garantie met €200 cashback
 • Gratis videogesprek met een expert
 • Vaste prijsopgave voor installatie
 • 2 jaar garantie op jouw laadstation

Meer informatie vind je op onze E-mobility pagina.

Belangrijkste functies

Voordelen Alfen Eve Single Pro-line 11kW + Kabel + DLB in één oogopslag:

 • Compact en modern
 • Wandmontage
 • Geïntegreerde display
 • Dynamic load balancing compatibel
 • Inclusief RFID-kaartlezer
 • Alfen netwerk tot 100 oplaadpunten
 • Inclusief 3-fase oplaadkabel

Expert review
8.1
Getest door tink expert
Sonik

Heel modern laadstation, met vele slimme functies. Kies voor ruimtebesparende wandmontage, of schaf een montagepaal aan om het laadstation van de muur af te plaatsen. Het geïntegreerde display maakt bediening makkelijk en is zeer overzichtelijk, daarnaast kun je iedereen die jij wilt toegang geven via de geïntereerde RFID-Kaartlezer. Zowel voor privé als zakelijk gebruik geschikt. Kies voor Dynamic Load Balancing en ontdek alle voordelen van een Alfen laadstation. Het systeem is uit te breiden tot wel 100 oplaadpunten!

Productinformatie

 • Hoogwaardige technologie, compacte behuizing: De Alfen Eve Single Pro-Line 11kW is voorzien van uitgebreide en moderne technologie, die integratie en samenwerking makkelijk maakt met zelf-opgewekte hernieuwbare energie, energieopslag en flexibele energietarieven. Desondanks is het design van dit product compact en daarnaast duurzaam dankzij het gebruik van zeer stevig polycarbonaat.
 • Ruimtebesparende wandmontage: Dit Alfen laadstation wordt geleverd met wandmontageset waardoor het laadstation aan de muur is te installeren. Zo kun je ruimte besparen en het station op een zo onopvallend mogelijke manier wegwerken. Montage op een paal is ook mogelijk. Laadpalen waarop de Alfen Eve laadstations zijn te installeren zijn apart verkrijgbaar.
 • Geïntegreerd 3.5" kleurendisplay: Via het geïntegreerde kleurendisplay is bediening van het elektrische laadstation overzichtelijk en eenvoudig. Ook kun je eenvoudig de oplaadstatus zien. Daarnaast heb je de mogelijkheid een eigen logo up te loaden, voor als je de paal zakelijk wilt gebruiken. Het standaard Alfen backoffice systeem beschikt niet over een app waarin je de status kan inzien, andere software, zoals het gratis E-flux abonnement, biedt wel deze mogelijkheid.
 • Mogelijkheid tot Dynamic Load Balancing:Als je gebruik wilt maken van Dynamic Load Balancing kun je deze optie selecteren tegen meerprijs. Dit maakt het mogelijk alle beschikbare stroom in het netwerk optimaal te verdelen over het aantal laadpunten. Op deze manier wordt de laadsnelheid geoptimaliseerd. Daarnaast zal de limiet niet worden overschreden om hoge kosten van je energieleverancier te voorkomen en wordt ook de kans op een stroomstoring beperkt.
 • Scheid privé en zakelijk dankzij RFID: Om toegang te geven aan iedereen die jij wilt, is een RFID-kaartlezer ingebouwd. Zo kun je instellen dat de paal enkel (gratis) beschikbaar is voor personen die over een bepaalde pas met RFID beschikken. Zo kun je misbruik voorkomen en gemakkelijk het laadstation toegankelijk maken voor wie jij wilt. Ook is het op deze manier mogelijk onderscheid te maken tussen privé en zakelijk laden.
 • Uitbreidbaar tot wel 100 oplaadpunten: Binnen een netwerk kun je het aantal oplaadpunten uitbreiden tot wel 100. Dit betekent 100 verschillende enkele laadstations, 50 dubbele laadstations of een combinatie van beide. Via het netwerk kun je laadprioriteiten instellen en de manier van opladen afstemmen hoe jij maar wilt.
 • Snel laden dankzij 3-fase oplaadkabel: De meegeleverde 3-fase oplaadkabel maakt 3-fase laden mogelijk. 3-fase laden gaat drie keer zo snel als 1-fase laden en in combinatie met het vermogen van 16A resulteert dit in een laadvermogen van 11kW.
 • MID gecertificeerde energiemeter: Dit laadstation is standaard uitgerust met een MID gecertificeerde energiemeter voor het verrekenen van stroom. Dit geeft aan dat er nauwkeurig wordt gemeten en deze manier is goedgekeurd door de belastingdienst. Zo kunnen kosten correct en eerlijk worden verrekend met een eventuele werkgever.
 • Gratis software en soepele installatie: Dankzij Libra EV-Go krijg je bij aanschaf van dit laadstation 6 maanden gratis E-flux software. Met dit platform worden alle laadsessies bijgehouden en automatisch verrekend tussen de werkgever en werknemer. Daarnaast heb je 24/7 toegang tot een live helpdesk, krijg je hulp bij de installatie en kun je laadpalen van verschillende merken via dit systeem beheren. Ook voor particulieren kan E-flux interessant zijn. Je kunt via E-flux namelijk zelf bepalen of jouw bezoek gratis of betaald mag laden en de afhandeling van de betaling wordt automatisch voor je geregeld.

Expert review
8.1
Getest door tink expert
Sonik
Installatie 7

De installatie is ingewikkeld, en zal door een installateur moeten worden uitgevoerd. Echter wordt er vanaf afstand realtime hulp geboden dankzij het gratis E-flux abonnement.

Productkwaliteit 8

Voorzien van hoogwaardige hardware.

Functionaliteit 9

Breed scala aan functies en enorme uitbreidingsmogelijkheden. Ideaal voor zowel privé als zakelijk gebruik dankzij de mogelijkheden tot het gebruik van managementsystemen.

Betrouwbaarheid 9

De Alfen Eve Single Pro-line functioneert naar behoren en is betrouwbaar, mede dankzij lekdetectie en overstroombeveiliging bovendien erg veilig.

Ontwerp 8

Zeer compact, simpel en degelijk uiterlijk.

Gegevensbescherming 8

Er wordt geen onnodige informatie verzameld. Alle verzamelde data is versleuteld in de cloud.

Prijs-kwaliteit 8

Eenmalig hoge investering, waar eventueel nog kosten bijkomen afhankelijk van jouw wensen. Al met al een eerlijke prijs voor wat dit product allemaal te bieden heeft.

De installatie is ingewikkeld, en zal door een installateur moeten worden uitgevoerd. Echter wordt er vanaf afstand realtime hulp geboden dankzij het gratis E-flux abonnement.

Klantenrecensies
App Download
Technische details

Technische details

Afmetingen370 x 240 x 130mm
Gewicht4 kg
BedieningPlug & Charge autorisatie
RFID autorisatie
Centraal systeem
Apps (via derde partijen)
Bedrijfstemperatuur-25°C tot 40°C
Maximaal laadvermogen3 x 16A (11 kW)
Display3,5” TFT kleurendisplay 320 x 240 pixels
IP-classificatieIP55
ConnectiviteitGPRS, ethernet
FunctiesGeïntegreerde 6mA DC lekstroom detectie
Overstroombeveiliging
Inhoud levering1x Alfen Eve Single Pro-line 11kW
1x 3-fase kabel
1x Wandmontage set
1x Handleiding
Installatie
FAQs
Is de Alfen Eve Single Pro-line 11kW geschikt voor gebruik met een eigen managementsysteem?

Ja, de Alfen Eve Single Pro-line 11kW is standaard uitgerust met het eigen Alfen systeem maar kan worden geïntegreerd in ieder ander OCPP-compatible backoffice systeem.

Is de Alfen Eve Single Pro-line 11kW waterdicht?

Ja, de Alfen Eve Single Pro-line 11kW is voorzien van IP55 wat betekent dat dit slimme laadstation bestand is tegen regenbuien.

Kan dit oplaadstation ook op een paal worden geplaatst?

Ja, de geschikte Alfen Eve Single montagepaal is los verkrijgbaar en je kunt hier het laadstation op bevestigen.

Gratis expertadvies

Onze smart home experts adviseren je graag over individuele smart home oplossingen

Maak nu een afspraak
Gratis verzendig en retour

Je betaalt geen verzendkosten. De bedenktijd bedraagt 14 dagen na ontvangst.

Kwaliteitsgarantie

Bij KPN en tink staat klanttevredenheid hoog in het vaandel. Wij verzekeren dat alle producten naar behoren functioneren.

Zo maak je gebruik van de
kwaliteitsgarantie