8.5
Authorized reseller of Meer van OPUS

OPUS Rookmelder

Kleur

Aanbevolen verkoopprijs € 121,00

Korting € 0,00

tink volumekorting
Exclusieve kortingen op productsets en speciale deals alleen bij tink 
€ 0,00

- € 99,00 Incl. btw

-18% -18%
 • Gratis verzending en retour
Belangrijkste functies
Works with Amazon Alexa
Works with Apple Home

Met de OPUS rookmelder blijft er geen rookontwikkeling onopgemerkt. In combinatie met de OPUS SmartHome Gateway verstuurt het je realtime waarschuwingen via Apple HomeKit naar je iPhone, iPad en Apple Watch.


De voordelen van de OPUS Rookmelder in één oogopslag:

 • Realtime meldingen
 • Snel en eenvoudig te installeren
 • Werkt met Apple HomeKit
 • Geen stroom nodig
 • Combineren met andere OPUS producten

Expert review
8.5
Getest door tink expert
Annemarie

Als je op zoek bent naar een rookmelder voor Apple HomeKit met tal van extra functies, dan is de OPUS rookmelder zeker het overwegen waard. Het OPUS-systeem biedt je tal van mogelijkheden, van het besturen van je verlichting, tot jaloezieën- en rolluiksturing, tot watermelders.

Productinformatie

 • Realtime meldingen: Mocht er echt rookontwikkeling zijn, dan geeft de OPUS rookmelder in real time een alarm. Er klinkt niet alleen een sirene, maar je krijgt ook direct een push-bericht op je smartphone.
 • Snel en eenvoudig te installeren: Om de OPUS rookmelder te installeren heb je de OPUS SmartHome Gateway en de OPUS Bridge nodig. De OPUS rookmelder wordt via de gratis OPUS Config App met Apple HomeKit verbonden.
 • Werkt met Apple HomeKit: Via de OPUS SmartHome Gateway past de rookmelder naadloos in je Apple HomeKit. Vervolgens kun je de OPUS rookmelder eenvoudig via Apple HomeKit bedienen met behulp van je iPhone, iPad en Apple Watch.
 • Geen stroom nodig: Ondanks de slimme functies heeft de OPUS rookmelder geen stroomaansluiting nodig. Een zonnecel levert voldoende stroom bij daglicht. Voor de zekerheid wordt een batterij met een levensduur van tien jaar geïnstalleerd.
 • Combineren met andere OPUS producten: Je kunt genieten van de voordelen van een volledige smart home met extra OPUS-apparaten, die via de SmartHome Gateway eenvoudig met de OPUS-rookmelder in een ecosysteem kunnen worden opgenomen. Samen met OPUS BRiDGEs voor verlichting en jaloezieën/rolluiken kun je je beveiliging optimaliseren.

OPUS Rookmelder in actie

De OPUS rookmelder meet de omgevingstemperatuur en detecteert de ontwikkeling van rook en andere verbrandingsgassen in je slimme woning. Om dit te doen, controleert de sensor de functionaliteit van zijn sensoren zonder dat je hiervoor iets hoeft te doen. In combinatie met de OPUS SmartHome Gateway en de OPUS Bridge kun je de rookmelder eenvoudig bedienen via je iPhone, iPad of Apple Watch zodat je de status op elk gewenst moment via Siri kunt controleren.

Waar rook is, is vuur

Als er rookontwikkeling wordt gedetecteerd, waarschuwt de OPUS rookmelder je door een sirene te laten klinken en een waarschuwingsbericht rechtstreeks naar je smartphone te sturen. Je kunt dus direct reageren, ook als je niet thuis bent. De OPUS rookmelder is draadloos, energieonafhankelijk en betrouwbaar, dankzij zonnecellen en een veiligheidsbatterij met een levensduur van tien jaar.


Betrouwbaar, innovatief en uitbreidbaar: zo moet een rookmelder zijn. De OPUS rookmelder voldoet aan alle wensen die je op het gebied van smart home kunt hebben. Omdat het kan worden geïntegreerd in Apple HomeKit, is het geschikt voor iedereen die al gebruik maakt van de smart home apparaten die compatibel zijn met Apple.

Lees meer
Expert review
8.5
Getest door tink expert
Annemarie

Klantenrecensies
App Download
Technische details

Technische details

Productafmetingen87 mm diameter x 48 mm hoogte
Gewicht38 gram
Reikwijdte10-30 m (afhankelijk van de ruimte en bouwmaterialen)
StroomvoorzieningZonnecel, AA-lithium batterij
BeschermingsklasseIP20
Inhoud doos1x OPUS rookmelder
1x handleiding
Installatie
FAQs
Heeft de OPUS rookmelder een stroomaansluiting nodig?

De OPUS rookmelder werkt energiezuinig met een zonnecel.

Welke alarmsystemen heeft de OPUS rookmelder?

In geval van brand klinkt er een sirene en ontvang je een bericht op je smartphone.

Welke spraakassistenten kan ik gebruiken om de OPUS rookmelder aan te sturen?

Tot nu toe kun je de OPUS rookmelder handig bedienen met de spraakassistent Siri van Apple.

Gratis expertadvies

Onze Smart Home experts adviseren je graag over individuele Smart Home oplossingen

Maak nu een afspraak
Gratis verzending en retour

Je betaalt geen verzendkosten. De bedenktijd bedraagt 14 dagen na ontvangst.

Functioneert garantie

Bij tink staat klantentevredenheid hoog in het vaandel. Wij verzekeren dat alle tink-producten naar behoren functioneren.

Zo maak je gebruik van de functioneert garantie