Ontdek wat Google Assistant heeft te bieden

Google biedt slimme producten voor thuis die net zo slim zijn als de zoekmachine zelf. Deze apparaten helpen je dagelijks leven te vereenvoudigen en bieden een hele reeks mogelijkheden, waaronder spraakbediening, betere wifi of streaming op je tv. De slimme software die dat alles mogelijk maakt, heet Google Assistant.

Waarom kiezen voor de smart home apparaten van Google?

Het licht uit doen zonder op te staan of je smartphone te pakken? Met de slimme spraakassistent Google Assistant is dat geen probleem. Met een korte spraakopdracht kun je je smart home bedienen zoals jij dat wilt. Naast efficiëntie bieden de Google Assistant-apparaten nog een ander pluspunt voor entertainment: de Google Chromecast maakt gangbare tv’s slim. In combinatie met de Google Assistant kun je ook films en series naar je tv streamen.

Wat maken Google-producten speciaal?

De slimme producten van Google bieden een simpele installatie, uitgebreide functies en een modern en gestroomlijnd ontwerp. Dankzij de uitgebreide compatibiliteit van Google met andere merken en producten en de uitgebreide informatieverstrekking, maak je je dagelijks leven een stuk leuker en makkelijker. Zo kun je een recept in de keuken laten voorlezen terwijl je de lichten in de kinderkamer uitdoet en op je tv de laatste aflevering van je favoriete serie streamt.

Welke smart home producten biedt Google?

Het is de missie van Google om je dagelijkse leven gemakkelijker te maken. Dit omvat niet alleen het gebruik van het juiste apparaat, maar ook de installatie ervan. Het moet eenvoudig zijn: uitpakken, verbinden en verbinding maken met wifi. Je kunt het besturen met je smartphone, tablet, laptop of met een spraakopdracht. De volgende apparaten behoren tot het huidige aanbod:

Google Assistant

 Google HomeGoogle Home Mini
AfmetingenDiameter: 9,6 cmHoogte: 14,3 cmKabellengte: 1,8 mDiameter: 9,8 cmHoogte: 4,2 cmKabellengte: 1,5 m
StroomvoorzieningNetstroomNetstroom
AansluitingDC-aansluitingDC-aansluiting
BesturingssystemenAndroid, iOSAndroid, iOS
FunctiesSpraakopdrachtenSmart Home besturenMuziek afspelenSpraakopdrachtenSmart Home besturenMuziek afspelen
SpraakherkenningOok van verdere afstand mogelijkOnderscheidt verschillende stemmenOok van verdere afstand mogelijkOnderscheidt verschillende stemmen
Handmatige bedieningTouch paneel
Sensoren
Bluetooth
Smart Sound - automatische equalizer

Google Home is een slim product voor thuis met geïntegreerde Google Assistant. Het apparaat wordt van stroom voorzien en via wifi bediend. Met Google Home krijg je realtime zoekresultaten van Google door middel van stembegeleiding, het streamen van muziek, het geven van taken, het ophalen van informatie en het beheren van andere smart home producten. Je kunt dus met jouw apparaat een heel Google Home ecosysteem maken. De twee slimme speakers Home en Home mini verschillen alleen qua grootte en handmatige bediening. Zoals de naam van de Google Home Mini al aangeeft, is deze luidspreker kleiner. Een touchpad voor de besturing is niet nodig. De gegevens kunnen niet alleen via wifi worden ontvangen, maar ook via bluetooth. De geïntegreerde sensoren zorgen voor een perfecte afstelling hiervan.

Google Chromecast

 Google ChromecastGoogle Chromecast UltraGoogle Chromecast Audio
VerbindingWifiWifiWifi
StroomvoorzieningNetstroomNetstroomNetstroom
AansluitingenHDMI, Micro-USBHDMI, Micro-USB, EthernetMicro-USB, 3,5 mm klinkaansluiting
BesturingssystemenAndroid, iOS, Mac, WindowsAndroid, iOS, Mac, WindowsAndroid, iOS, Mac, Windows
Resolutie (beeld/geluid)1080pTot 4K Ultra HD24 Bit/96 kHz
AfspeelmogelijkhedenFilms, series, videos, muziek, foto'sFilms, series, videos, muziek, foto'sMuziek
Spraakherkenning
Multiroom mogelijkheid

Google biedt verschillende versies van zijn Chromecast streaming apparaat. Wat alle apparaten gemeen hebben, is dat ze gebruik maken van een wifi verbinding en worden aangesloten op het netstroom. De Chromecast kan films, video's, series, foto's en muziek streamen vanuit vele populaire apps op jouw tv. Dankzij de resolutie van 1080p heb je een geweldige streaming ervaring. Als je alles in een nog hogere resolutie wilt zien, is de Chromecast Ultra de meest voor de hand liggende: hiermee kunnen bewegende beelden en foto's in 4K worden afgespeeld. Voor muziekliefhebbers is de Chromecast Audio ontworpen om muziek van de hoogste kwaliteit tot 24-bits / 96 kHz te streamen naar jouw muzieksysteem of luidspreker.

Google Wifi

StroomvoorzieningNetstroom
AansluitingenEthernet, LAN
Functies
 • Verbeteren van de wifi verbinding
 • Vervanging van de router
Bijzonderheden
 • Prioriteit apparaten instellen
 • Eenvoudig instellen van gastnetwerken
 • Kinderslot

Met Google Wifi zal je draadloze verbinding niet meer wegvallen. Doordat Google Wifi zijn eigen Wifi thuis door het hele huis verspreid, kunnen Multiroom en andere draadloze apparaten worden geïntegreerd en gebruikt worden zonder kwaliteitsverlies. Wil je dat je tv de beste draadloze verbinding krijgt? Met Google Wifi kun je ook prioriteiten stellen. Voor het wifi netwerk van je gasten? Geen probleem. Het instellen is heel eenvoudig en snel. Met Google Wifi kun je zelfs ouderlijk toezicht instellen. Bepaalde apparaten worden dan vanaf een bepaald moment uitgesloten van het draadloze netwerk.

Haal het meeste uit je Google Assistant

Met een spraakassistent kun je zoekopdrachten uitvoeren en je muziek en apparaten bedienen - allemaal met je stem. Deze functie wordt steeds vaker gebruikt. 63 procent van de gebruikers van een spraakassistent gebruikt alleen hun stem om de slimme apparaten voor thuis te bedienen.

Welke functies kun je allemaal uitvoeren met een spraak opdracht?

 • Verschillende streaming diensten gebruiken
 • Volume aanpassen
 • Van muziek veranderen
 • De temperatuur instellen
 • Conventionele producten slim maken
 • Stroomtoevoer aan- of uitschakelen
 • Het licht aan- en uitschakelen
 • De verlichting dimmen
 • De kleur van het licht veranderen

Hoe kan ik mijn slimme apparaten voor thuis besturen met een spraakassistent?

Instructies voor het installeren van bijvoorbeeld de Google Home Mini + Philips Hue Lightstrip Starter Kit:
 1. Sluit de Google Home Mini aan op netstroom
 2. Download de Google Home App
 3. Stel de Google Assistant in, in de Google Home App
 4. Sluit de Philips Hue Bridge aan op het netstroom
 5. Download de Philips Hue App
 6. Verbindt de lichtstrip volgens de aanwijzingen in de app met de Bridge
 7. Voeg de Philips Hue Lightstrip toe als een nieuw apparaat in de Google Home-app onder SmartHome Control
 8. Zeg: "Oke Google, zet de lichtstrip aan."

Google Assistant vs Amazon Alexa

De Google Assistant en de Amazon Alexa zijn twee slimme speakers van de voornaamste techbedrijven Google en Amazon. Maar wat zijn de verschillen tussen de twee apparaten?

CriteriumGoogle AssistantAmazon Alexa
Systeemopengedeeltelijk gesloten
ZoekmachineGoogleBing
Volledigheid zoekopdrachtenhooglaag
Personalisering
Luidspreker kwaliteitgemiddeldgemiddeld
Product kwaliteithooggemiddeld
Design kwaliteithooggemiddeld
Handmatig instellen van de microfoon
Touchpad gebruik
Multiroom-functie

Google Assistant gebruikt Google als zoekmachine, terwijl Alexa Bing gebruikt. Google Assistant apparaten maken gebruik van een open zoeksysteem, waarbij het beste zoekresultaat, zonder voorkeur van de provider, wordt weergegeven. Amazon Alexa maakt gebruik van een gericht zoeksysteem. Naast de volledigheid van de zoekopdrachten die gebruikt worden door de spraakassistenten, een ander groot verschil: De Google Assistant biedt gedetailleerde en uitgebreide antwoorden, terwijl Amazon Alexa eenvoudig en kort reageert. Ook goed om te weten: Alexa spreekt vooralsnog geen Nederlands en is daarom alleen in het Engels (of Duits) te gebruiken.

De spraakherkenning en daarmee het persoonlijke bedienen van beide producten is goed ontwikkeld en zorgt dus voor veel gebruikscomfort. Met de High Excursion luidspreker biedt Google Assistant heldere hoge tonen en een krachtige bas, Amazon Alexa is voorzien van een luidspreker met een tweeter en een woofer voor een maximaal volume.

Nauwkeurige afwerking en geavanceerde software zorgen voor een uitstekende kwaliteit van de Google Assistant. Bij Amazon Alexa is er ruimte voor verbetering op dit gebied. Het Google design is van hoge kwaliteit met zijn moderne en elegante behuizing en past in elk interieur. Amazon heeft het ontwerp van de Alexa meer futuristisch en technisch gehouden. Beide apparaten zijn compatibel met andere luidsprekers en slimme producten. Als je de stemassistent van de slimme speaker niet altijd wilt gebruiken, kun je de microfoon handmatig uitschakelen voor beide producten en op die manier de spraakherkenning uitschakelen.

Het Google Home ecosysteem

Je lichten aan doen met alleen je stem? Dit is geen probleem met een Google smart home ecosysteem. Creëer het zelf en je kunt alle compatibele producten via spraakopdrachten bedienen. Dit geeft je de mogelijkheid om je lichten aan en uit te zetten met een simpele "Oke Google", de temperatuur te veranderen of je bewakingssysteem te bedienen. Heb je een Google Home Mini? Geen probleem, zelfs met de kleine spraakassistent kun je een systeemwereld inrichten hoe jij dat wilt.

Wat is er bijzonder aan Google Assistant?

Dankzij Google Assistant heb je geen smartphone meer nodig om je slimme apparaten te bedienen. Dankzij spraakherkenning kun je dit allemaal uitvoeren met behulp van je eigen stem. Zo kun je door middel van een spraakopdracht de lampen inschakelen, de temperatuur instellen en nog veel meer.

“Oke Google, dim het licht in de keuken.”

“Hey Google, hoe is het weer vandaag in Berlijn?”

Het gemak van een spraakopdracht is echter niet alleen voor één kamer in je huis. Dankzij de multiroom-functie en spraakherkenning, kun je de spraakopdrachten ook vanuit een andere kamer maken. Zo heb je controle over alle kamers thuis.

Je hoeft niet te zingen om te kunnen genieten van muziek. Koppel je compatibele luidspreker met je Google Assistant-apparaat en gebruik deze met je stem om te kunnen genieten van muziek.

“Oke Google, speel muziek af.”

“Hey Google, pauzeer de muziek in de woonkamer.”

Daarnaast heeft Google Assistant andere functies die je dagelijks leven gemakkelijker maken. Je kunt dus je agenda koppelen, online shoppen en reisinformatie opvragen.

“Oke Google, wat staat er vandaag op de planning?”

“Hey Google, hoe lang duurt het om op werk te komen?”

“Oke Google, hoe laat is het in London?”

“Hey Google, hoe zeg je "Goedemiddag" in het Spaans?”

Resultaten weergeven