• De webwinkel voor smart home in Nederland
 • Meer dan 1.000.000 tevreden klanten
 • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Alle producten zijn zorgvuldig door tink getest

8.6
Authorized reseller of Meer van eve

Alles van eve

Eve Door & Window Matter (2023) - Draadloze Contactsensor

Kleur

Aanbevolen verkoopprijs € 49,95

tink volumekorting
Exclusieve kortingen op productsets en speciale deals alleen bij tink 
€ 0,00
- € 49,95
 • Levertermijn: 1-3 werkdagen
 • Gratis retourneren
Belangrijkste functies
Works with Amazon Alexa
Works with Matter
Works with Hey Google
Works with Apple Home

De draadloze contactsensor Eve Door & Window (2023) toont in één oogopslag welke ramen en deuren open of gesloten zijn. Het apparaat kan samenwerken met de Eve Thermo en zo je verwarming automatisch uitschakelen, zodra een raam als open wordt geregistreerd. Wordt een raam of een deur geopend, dan ontvang je een bericht op je mobiele apparaat. Zonder Bridge kunnen statistieken (dag, maand, jaar) direct in de Eve-app worden getoond, zodat je weet wanneer deuren of vensters werden geopend. Communicatie verloopt eenvoudig via Bluetooth of Thread, al is voor de app wel een iOS-apparaat vereist.


De voordelen van de Eve Door & Window in één oogopslag:

 • Thread, HomeKit en Matter
 • Veilige gegevensoverdracht
 • Slimme scenario's
 • Intuïtief bedienen

Expert review
8.6
Getest door tink expert
Sonik

Eve Door & Window (2020) is een waardevolle investering voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de openingsstatus van deuren en ramen thuis. Met name wanneer andere slimme apparaten voor huishoudelijk gebruik, zoals intelligente verwarmingsthermostaten en dergelijke, worden gebruikt, is de sensor nuttig. Hij kan namelijk via Homekit in verschillende scènes worden geïntegreerd.

Meer details
Productinformatie

 • Verbinding via Thread: De Eve Door & Window maakt het mogelijk gebruik te maken van Thread-verbinding binnen Apple HomeKit. Hiermee creëer je een mesh-systeem, waardoor je slimme apparaten ook direct met elkaar kunnen communiceren in plaats van via een bridge of hub. Thread is daarnaast het belangrijkste communicatieprotocol van de smart home standaard genaamd Matter, waarmee de Eve Door & Window ook mee verbonden kan worden.
 • Sterke encryptie: Door gebruik van end-to-end encryptie zijn je gegevens veilig en heeft Eve Systems geen toegang. Alleen jij en jouw geautoriseerde gasten kunnen de data bekijken.
 • Slimme scenario's: Je kunt de Eve-app gebruiken om nuttige scènes te configureren die van invloed zijn op andere geïnstalleerde apparaten.
 • Intuïtief bedienen: Dankzij Eve's communicatie via Bluetooth en Thread hebben de sensoren geen wifi nodig en werken ze zeer energie-efficiënt. Er zijn geen extra kabels of stekkers nodig.

Eve Door & Window (2023) in actie

Met de Eve Door & Window deur- en raamsensor kun je via de app bekijken of je deuren en ramen open of gesloten zijn. Dankzij Bluetooth Low Energy en Thread zijn alle sensoren draadloos en zijn ze zo onopvallend mogelijk weggewerkt in je smart home. De functies van de Eve Door & Window zijn erg uitgebreid en ideaal in combinatie met andere Eve-producten en integratie met Apple HomeKit. Hiermee kun je scenario's instellen die automatisch kunnen worden geactiveerd. Als je bijvoorbeeld het raam opent en je Eve Weather een buitentemperatuur van meer dan 18 °C constateert, kan je slimme thermostaat de verwarming automatisch uitschakelen. Voor het gebruik van de eve producten is een iOS-apparaat (iPhone, iPad of iPod touch) vereist.

Lees meer
Expert review
8.6
Getest door tink expert
Sonik
Installatie 9

Snelle montage en even snelle installatie. Scan gewoon het serienummer via de app en het apparaat is klaar voor gebruik.

Productkwaliteit 9

De sensor is van hoogwaardige kwaliteit.

App/Software 8

Alle apparaten kunnen worden bekeken en bestuurd in het overzicht. De minimalistische uitklapmenu's zijn eenvoudig te navigeren en nieuwe apparaten kunnen snel worden toegevoegd via de plusknop.

Functionaliteit 9

Eve Door & Window is wifi-compatibel via Apple Homekit en je kunt de app gebruiken om statistieken over de openingstijden van de deuren en ramen te bekijken. Handig!

Betrouwbaarheid 9

Zorg ervoor dat de sensoren niet te ver van elkaar zijn geïnstalleerd, zodat de verbinding stabiel is.

Ontwerp 9

Duidelijk, eenvoudig ontwerp dat doet denken aan het design van Apple-producten.

Gegevensbescherming 8

Dankzij end-to-end encryptie zijn de gegevens die je hebt opgeslagen niet zichtbaar voor anderen (zoals de fabrikant).

Prijs-kwaliteit 9

Een nuttige uitbreiding voor een kleine prijs.

Snelle montage en even snelle installatie. Scan gewoon het serienummer via de app en het apparaat is klaar voor gebruik.

Klantenrecensies
App Download
Technische details

Technische details

Afmetingen
5,2 x 2,4 x 2,3 mm
1,8 x 1,8 x 0,8 - 2,3 mm
Gewicht15 g
ConnectiviteitBluetooth Low Energy, Thread
StroomvoorzieningEén 1/2 AA-batterij (ER14250 3,6 V)
Installatie
FAQs
Wat heb ik nodig om mijn product te verbinden met Matter?

Om het product te verbinden met Matter, heb je een Thread border router nodig in je smart home. Een Thread border router zorgt ervoor dat je Matter-systeem kan verbinden met het internet. Dit is géén losse hub, maar een smart home apparaat dat naast zijn gebruikelijke functies ook als router van Thread en Matter kan functioneren. Voorbeelden van de meest bekende Thread border routers zijn bijvoorbeeld een Google Nest Hub (Gen 2), Nest Mini, Apple HomePod mini en de Apple TV 4K. Maar er zijn er veel meer. Indien je een hub nodig hebt om een Matter-compatibel apparaat te verbinden met Matter, kan deze hub vaak ook direct als Thread border router functioneren en hoef je deze dus niet meer los aan te schaffen. Als je van plan bent Matter te gaan gebruiken in je smart home, is het verstandig om uit te zoeken of je al een Thread border router in je smart home systeem hebt. Als dit niet het geval is, kun je uitzoeken welk apparaat het beste in jouw systeem past.

Hoe stel ik Eve Door & Window correct in?

Gebruik de instructies die bij deze handleiding zijn meegeleverd tijdens het installatieproces.

Wat gebeurt er als Eve Door & Window zich niet inschakelt?

Nadat je de batterij hebt geplaatst, kan het tijdens de eerste installatie van Eve Door en Window gebeuren dat het apparaat niet goed opstart. Om dit te voorkomen, kun je de batterij meerdere keren verwijderen en opnieuw plaatsen.

Kan ik zien of mijn raam / deur open is zonder in het bereik te zijn?

Om ervoor te zorgen dat je een extra melding ontvangt van wijzigingen in de open / gesloten toestand, moet je apparaat Homekit-triggers ondersteunen (functie beschikbaar vanaf iOS 9).

Kunnen mijn Eve-apparaten verbinding maken met apparaten met HomeKit en apps van derden?

Met de Eve-app kun je andere HomeKit-apparaten toevoegen en gebruiken bij je thuis. De openingsstatus van ramen en deuren bepaald door Eve-sensoren, kan ook worden opgevraagd door andere HomeKit-compatibele apps van andere fabrikanten.

Gratis expertadvies

Onze smart home experts adviseren je graag over individuele smart home oplossingen

Maak nu een afspraak
Gratis verzendig en retour

Je betaalt geen verzendkosten. De bedenktijd bedraagt 14 dagen na ontvangst.

Kwaliteitsgarantie

Bij KPN en tink staat klanttevredenheid hoog in het vaandel. Wij verzekeren dat alle producten naar behoren functioneren.

Zo maak je gebruik van de
kwaliteitsgarantie