• De webwinkel voor smart home in Nederland
 • Meer dan 1.000.000 tevreden klanten
 • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Alle producten zijn zorgvuldig door tink getest

8.6
Authorized reseller of Meer van OPUS

OPUS Deur- en Raamsensor

Kleur

Aanbevolen verkoopprijs € 80,33

tink volumekorting
Exclusieve kortingen op productsets en speciale deals alleen bij tink 
€ 0,00
- € 80,33 Incl. btw
 • Gratis verzending en retour
Belangrijkste functies
Works with Amazon Alexa
Works with Apple Home

Wie kent het niet, de onzekerheid of alle ramen en deuren thuis wel gesloten zijn. De betrouwbare oplossing voor je smart home is de OPUS Deur- en Raamsensor. Met Apple HomeKit kun je controleren of de ramen en deuren open of gesloten zijn met behulp van je iPhone, iPad en Apple Watch.


De voordelen van de OPUS Deur- en Raamsensor in één oogopslag:

 • Snelle en makkelijke installatie
 • Apple HomeKit compatibel
 • Geschikt voor elke woonsituatie
 • Vele uitbreidingsmogelijkheden

Expert review
8.6
Getest door tink expert
Annemarie

OPUS mag dan niet één van de goedkoopste zijn, het is wel één van de meest betrouwbare merken op de smart home markt. De OPUS deur- en raamsensor werkt uiterst betrouwbaar en maakt deel uit van een complete slimme woning. Een echte toevoeging voor je smart home dus!

Productinformatie

 • Snelle en makkelijke installatie: Je kunt je OPUS deur- en raamsensor eenvoudig bevestigen met de zelfklevende bevestiging aan de achterzijde. Met de QR-code op het apparaat kun je deze eenvoudig toevoegen aan je Apple HomeKit systeem via de OPUS SmartHome Gateway.
 • Apple HomeKit compatibel: Om de OPUS deur- en raamsensor aan te sturen heb je de OPUS BRiDGE en de OPUS SmartHome Gateway nodig. Vervolgens kun je de OPUS deur- en raamcontacten eenvoudig bedienen via Apple HomeKit vanaf je iPhone, iPad en Apple Watch, maar ook via Siri.
 • Geschikt voor elke woonsituatie: Of je nu je nieuwe huis of je oude appartement slim wilt maken, de hoogwaardige technologie van de OPUS apparaten passen in elke standaard stekkerdoos en maakt renovaties overbodig.
 • Vele uitbreidingsmogelijkheden: De OPUS deur- en raamsensor is een van de basisfuncties van je smart home en kan worden aangevuld met diverse slimme functies.

OPUS Deur- en Raamsensor in actie

De OPUS deur- en raamsensor is draadloos en hoeft niet worden aangesloten op een energiebron. Overdag haalt de sensor zijn energie via een zonnecel. In volledige duisternis kan de OPUS deur- en raamsensor gedurende meerdere dagen worden bediend. Voor langdurig gebruik in het donker kan een knoopcelbatterij er ook voor zorgen dat je niet zonder energie komt te zitten.

Een handige toevoeging

De OPUS deur- en raamsensor kan in combinatie met een OPUS BRiDGE en de OPUS SmartHome Gateway via Apple HomeKit worden aangestuurd en beheerd. Voor het samenwerken met Apple HomeKit moet je de OPUS deur- en raamsensor toevoegen aan Apple HomeKit met behulp van de OPUS Config App. Deze verbinding maakt het mogelijk om de sensor te besturen via iPhone, iPad en Apple Watch. Door de sensor eenvoudigweg aan het kozijn te schroeven of te lijmen, detecteert het OPUS deur- en raamcontact of deuren en ramen open of gesloten zijn. Je kunt de status van je ramen en deuren controleren met behulp van Apple HomeKit of door middel van een spraakopdracht aan Siri.


Om te kunnen genieten van de voordelen van een volledig verbonden smart home, raden wij je aan om de OPUS BRiDGE in een netwerk op te nemen. Zo kun je de functies van de OPUS deur- en raamsensor uitbreiden. Met de OPUS BRiDGE rolluik of jaloezieën schakelaar kun je je rolluiken of jaloezieën ook op een slimme manier bedienen. Wanneer je de sensor verbindt met de OPUS rolluiken schakelaar sluiten je rolluiken alleen als de OPUS deur- en raamsensor alle ramen en deuren als gesloten signaleert.

Lees meer
Expert review
8.6
Getest door tink expert
Annemarie

Klantenrecensies
App Download
Technische details

Technische details

Productafmetingen 7,62 x 2,2 x 1,5 cm
StroomvoorzieningZonnecel, of lithium CR 1225 batterij
Reikwijdte30 m
Bedrijfstemperatuur -25 °C tot 65 °C
BeschermingsklasseIP54
Inhoud doosOPUS Sensor, magneet, handleiding
Installatie
FAQs
Is één OPUS deur- en raamsensor voldoende wanneer je een raam hebt die open kan en op kiepstand of heb je er dan twee nodig?

Twee OPUS deur- en raamsensoren zijn dan nodig.

Is het mogelijk om de thermostaat van het OPUS deur- en raamcontact te gebruiken zonder extra accessoires?

Om dit te gebruiken heb je alleen de OPUS Gateway nodig, verder niets.

Kan ik ook ramen openen of sluiten met het OPUS deur- en raamcontact?

Nee, dat is helaas niet mogelijk.

Gratis expertadvies

Onze Smart Home experts adviseren je graag over individuele Smart Home oplossingen

Expertadvies
Gratis verzending en retour

Je betaalt geen verzendkosten. De bedenktijd bedraagt 14 dagen na ontvangst.

Kwaliteitsgarantie

Bij tink staat klantentevredenheid hoog in het vaandel. Wij verzekeren dat alle tink-producten naar behoren functioneren.

Zo maak je gebruik van de kwaliteitsgarantie