8.5
Authorized reseller of Meer van OPUS

OPUS Waterdetector

Kleur

Aanbevolen verkoopprijs € 140,32

tink volumekorting
Exclusieve kortingen op productsets en speciale deals alleen bij tink 
€ 0,00
- € 140,32 Incl. btw
 • Gratis verzending en retour
Belangrijkste functies
Works with Amazon Alexa
Works with Apple Home

Met de watermelder van OPUS hoef je niet meer bang te zijn voor onopgemerkte waterschade in de toekomst. De flexibel te plaatsen watermelder informeert je in realtime over mogelijke waterschade. Dankzij de integratie met Apple HomeKit via de OPUS SmartHome Gateway kun je ook onderweg op de hoogte blijven en bijzonder snel reageren in geval van nood.


De voordelen van de OPUS Watermelder in één oogopslag:

 • Meldingen in realtime
 • Compatibel met Apple HomeKit
 • Snelle en simpele installatie
 • Makkelijk uit te breiden
 • Flexibel te plaatsen

Expert review
8.5
Getest door tink expert
Annemarie

Dit is een enorm betrouwbaar slim apparaat. Met de OPUS Waterdetector (instant alarm) word je direct op de hoogte gesteld als er waterschade in je huis wordt gemeten. De watermelder is flexibel en eenvoudig te gebruiken en is een echte toevoeging voor je smart home.

Productinformatie

 • Meldingen in realtime: Met de watermelder kun je mogelijke waterschade zo snel mogelijk detecteren en zo direct verhelpen. De sensor informeert je direct zodra hij in contact komt met water.
 • Compatibel met Apple HomeKit: Met de Apple HomeKit app kunnen alle OPUS producten in één oogopslag in de gaten worden gehouden en indien nodig worden bediend.
 • Snelle en simpele installatie: De OPUS Watermelder kan overal worden geplaatst. De OPUS Config App verbindt de watermelder met je Apple HomeKit systeem. Daarnaast heb je een OPUS SmartHome Gateway nodig voor de Apple HomeKit verbinding.
 • Makkelijk uit te breiden: OPUS heeft een breed assortiment aan slimme producten. Naast de Waterdetector zijn er veel verschillende apparaten op het gebied van veiligheid en comfort waarmee je je smart home verder kunt uitbreiden.
 • Flexibel te plaatsen: Aangezien de OPUS instant watermelder niet aangesloten is op het netstroom, kun je hem altijd daar plaatsen waar het risico op waterschade het grootst is.

De OPUS Waterdetector in actie

Wat is er erger dan waterschade? Vooral als het niet direct te zien is. De OPUS watermelder waarschuwt je in real time voor het lekken van water. Dankzij de Apple HomeKit integratie ben je altijd op de hoogte, zelfs als je onderweg bent. Het instant alarm kan flexibel worden geplaatst daar waar het gevaar voor waterschade het grootst is, want het werkt overal dankzij de zelfvoorzienende stroomvoorziening.

Breid je smart home verder uit

Dit apparaat is meer dan "gewoon" een waterdetector. Het systeem combineert veiligheid en comfort in één. De OPUS Bridge en de OPUS SmartHome Gateway zijn wel noodzakelijk voor het gebruik van de watermelder. Beide producten zorgen voor de communicatie tussen de producten en anderzijds voor de controle en de bediening via Apple HomeKit en Siri voice control.


OPUS past zich precies aan je wensen aan. De watermelder zorgt voor meer veiligheid in je smart home en daardoor voor een stukje meer comfort.

Lees meer
Expert review
8.5
Getest door tink expert
Annemarie

Klantenrecensies
App Download
Technische details

Technische details

Productafmetingen55 x 50 x 42 mm
ConnectiviteitEnOcean
StroomvoorzieningEnergy Harvesting of 1/2 AA-Lithium batterij
Werktemperatuur 0°C tot 40°C
BeschermingsklasseIP42
Inhoud doos 1x OPUS Waterdetector (instant melder)
1x handleiding
Installatie
FAQs
Hoe wordt de OPUS Waterdetector van energie voorzien?

De OPUS Waterdetector kan zichzelf van energie voorzien op een locatie met daglicht, de Energy Harvest technologie via de fotovoltaïsche cel maakt dit mogelijk. Op locaties zonder daglicht wordt de melder door een AA-batterij van energie voorzien.

Welke Apple apparaten kan ik gebruiken om de OPUS apparaten te bedienen?

De besturing van OPUS apparaten is mogelijk met de volgende Apple producten: iPhone, iPad en Apple Watch.

Is de OPUS SmartHome Gateway nodig om de apparaten via Apple HomeKit te bedienen?

Ja, je hebt zowel de OPUS SmartHome Gateway als de OPUS Bridge nodig voor volledige functionaliteit.

Gratis expertadvies

Onze Smart Home experts adviseren je graag over individuele Smart Home oplossingen

Maak nu een afspraak
Gratis verzending en retour

Je betaalt geen verzendkosten. De bedenktijd bedraagt 14 dagen na ontvangst.

Kwaliteitsgarantie

Bij tink staat klantentevredenheid hoog in het vaandel. Wij verzekeren dat alle tink-producten naar behoren functioneren.

Zo maak je gebruik van de kwaliteitsgarantie