9.1
Authorized reseller of Meer van OPUS

OPUS Waterdetector met Zwelschijven

Kleur

Aanbevolen verkoopprijs € 121,00

tink volumekorting
Exclusieve kortingen op productsets en speciale deals alleen bij tink 
€ 0,00
- € 121,00 Incl. btw
 • Gratis verzending en retour
Belangrijkste functies
Works with Amazon Alexa
Works with Apple Home

De OPUS Waterdetector met Zwelschijven is een echte toevoeging in je smart home. Als onderdeel van het OPUS-systeem combineert deze watersensor een maximale gebruiksvriendelijkheid met moderne technologie. Zonder dat je zorgen hoeft te maken over lege accu's, is je huis in een mum van tijd veilig voor onopgemerkte waterschade en heb je via de app altijd een oogje in het zeil.


De voordelen van de OPUS Waterdetector met Zwelschijven in één oogopslag:

 • Gebruiksvriendelijk
 • Voor moeilijk bereikbare plekken
 • Zelfvoorzienend van energie
 • Apple HomeKit compatibel
 • Onderhoudsvrij

Expert review
9.1
Getest door tink expert
Annemarie

Wij vinden dit een echte toevoeging voor je slimme woning! De OPUS Watermelder met zwelschijven onderscheidt zich door zijn eenvoud en flexibiliteit. Hij kan bijna overal worden gebruikt en geïnstalleerd. Zonder al te veel moeite kan de sensor ook naadloos worden geïntegreerd in je OPUS en Apple HomeKit systeem.

Productinformatie

 • Gebruiksvriendelijk: De OPUS Waterdetector met zwelschijven heeft een OPUS SmartHome Gateway nodig om goed te kunnen functioneren. De mogelijkheid om nieuwe apparaten aan je eigen systeem toe te voegen door eenvoudigweg de QR-code te scannen, maakt het heel eenvoudig om apparaten toe te voegen.
 • Voor moeilijk bereikbare plekken: Door het vlakke ontwerp van de watermelder kan deze ook op ontoegankelijke plaatsen worden geplaatst. Zowel onder wasmachines en vaatwassers als in kelders waar de kans groot is op een overstroming.
 • Zelfvoorzienend van energie: Zoals veel onderdelen van het systeem werkt de sensor zonder externe energievoorziening. Dankzij de EnOcean-technologie heeft de sensor Energy Harvest technologie en genereert hij zelf de energie die hij nodig heeft via de zwelschijven op het apparaat.
 • Apple HomeKit compatibel: De sensor kan worden geïntegreerd in je Apple HomeKit systeem. Dit maakt spraakbesturing door Siri en toegang wanneer je niet thuis bent tot je systeem mogelijk.
 • Onderhoudsvrij: Aangezien de apparaten van het systeem zonder batterijen werken en achteraf kunnen worden ingebouwd zonder dat je in je woning iets moet verbouwen, is de sensor onderhoudsvrij.

De OPUS Waterdetector met Zwelschijven in actie

Er is bij niks vervelender dan waterschade in huis. Vaak worden niet alleen de meubels en vloeren aangetast, maar stroomt het water ook vaak door de vloer naar lager gelegen appartementen en ruimtes. De OPUS waterdetector met zwelschijven helpt om waterschade te voorkomen. De sensor is een betrouwbare keuze, zelfs op plaatsen die moeilijk te bereiken zijn, omdat er geen externe voedingsbron nodig is vanwege de EnOcean technologie.

Til je smart home naar een hoger niveau

Het OPUS-systeem is geschikt voor beginners en meer ervaren bezitters van een smart home. Het is zeer eenvoudig te installeren en uit te breiden. Zorg voor meer veiligheid thuis met de slimme watersensor. Of het nu gaat om raamsensoren, bewegingsmelders of rookmelders: de QR-code op de behuizing maakt de integratie met Apple HomeKit zeer eenvoudig. Bovendien hebben de meeste apparaten van het systeem niet eens een batterij of een stroomaansluiting nodig.


De OPUS watermelder met zwelschijven heeft ons over de hele lijn overtuigd. Eenvoudige installatie, uitgebreide bescherming en een zorgeloze werking, wat wil je nog meer?

Lees meer
Expert review
9.1
Getest door tink expert
Annemarie

Klantenrecensies
App Download
Technische details

Technische details

Productafmetingen80 x 55 x 30 mm (b x h x l)
ConnectiviteitEnOcean technologie
StroomvoorzieningEnergy Harvesting via apparaat
Werktemperatuur-25 tot 65 °C
BeschermingsklasseIP43
Inhoud doos1x OPUS Waterdetector met Zwelschijven
Installatie
FAQs
Kan ik de OPUS Waterdetector met Zwelschijven direct gebruiken?

Nee, helaas niet, de OPUS Waterdetector met Zwelschijven heeft een OPUS SmartHome Gateway nodig om te kunnen functioneren.

Hoe vaak kunnen de zwelschijven van de OPUS Watermelder worden gebruikt/ wanneer moeten ze worden vervangen?

De zwelschijven hebben een korte vertraging wanneer waterschade wordt gedetecteerd. Dit is minder dan 6 minuten voor de eerste 5 detecties en tot 1 uur van de 6e tot 10e metingen. Wij adviseren de sensor te vervangen na het 4e of 5e incident.

Wat voor stroombron heeft de slimme watersensor nodig?

Geen! Dankzij de mechanische werking (zwelschijven) en de draadloze EnOcean-verbinding levert het apparaat zelf energie.

Gratis expertadvies

Onze Smart Home experts adviseren je graag over individuele Smart Home oplossingen

Maak nu een afspraak
Gratis verzending en retour

Je betaalt geen verzendkosten. De bedenktijd bedraagt 14 dagen na ontvangst.

Kwaliteitsgarantie

Bij tink staat klantentevredenheid hoog in het vaandel. Wij verzekeren dat alle tink-producten naar behoren functioneren.

Zo maak je gebruik van de kwaliteitsgarantie