8.1
Authorized reseller of Meer van OPUS

OPUS 55 Wandzender - Serieschakelaar

Kleur

Aanbevolen verkoopsprijs € 79,32

tink volumekorting
Exclusieve kortingen op productsets en speciale deals alleen bij tink 
€ 0,00
€ 79,32 Incl. btw
 • Gratis verzending en retour
Belangrijkste functies
Works with Amazon Alexa
Works with Apple HomeKit

De OPUS 55 wandschakelaar is een slimme schakelaar die je overal kunt installeren en je op verschillende manier kunt gebruiken om je verlichting in en uit te schakelen. Bedien je smart home met een druk op de knop.


De voordelen van de OPUS 55 Wandzender in één oogopslag:

 • Snelle en makkelijke installatie
 • Overal te plaatsen
 • Apple HomeKit compatibel
 • Zelf groepen instellen
 • Uitbreidbaar

Expert review
8.1
Getest door tink expert
Annemarie

Een schakelaar die je eenvoudigweg overal kunt plaatsen, ongeacht de indeling van je kamer. De slimme schakelaar is draadloos en werkt zonder batterijen, wat betekent dat hij aan de muur, in de kast, op het bed of waar dan ook kan worden gemonteerd. Door de verbinding met de OPUS SmartHome Gateway en een OPUS BRiDGE kun je met één druk op de knop of via Apple HomeKit je verlichting of jaloezieën/rolluiken bedienen. Het kan nauwelijks eenvoudiger.

Productinformatie

 • Snelle en makkelijke installatie: De OPUS 55 Wandzender wordt via de OPUS Config App met je Apple HomeKit systeem geïntegreerd. De OPUS Config App is gratis beschikbaar in de App Store.
 • Overal te plaatsen: Of je nu gaat beginnen met het plaatsen van slimme apparaten thuis of je smart home wilt uitbreiden, de slimme schakelaar van OPUS past in elke standaard inbouwschakelaar en voor het installeren hoef je niks te verbouwen.
 • Apple HomeKit compatibel: Om de OPUS 55 Wandzender te installeren heb je de OPUS BRiDGE en de OPUS SmartHome Gateway nodig. Vervolgens kun je je lampen heel eenvoudig bedienen via Apple HomeKit met behulp van je iPhone, iPad en Apple Watch. Je kunt ook via Siri en een spraakopdracht de OPUS 55 Wandzender bedienen voor nog meer comfort.
 • Zelf groepen instellen: Met één klik kun je meerdere apparaten tegelijk bedienen. Stel simpelweg groepen van bijvoorbeeld lampen samen die bij elkaar horen en schakel ze in of uit met slechts één handeling.
 • Uitbreidbaar: De OPUS 55 Wandzender is een stand alone product en kan worden uitgebreid met diverse slimme functies.

De OPUS 55 Wandzender in actie

De draadloze en batterijloze OPUS 55 Wandzender kan overal in je smart home aan de muur of aan andere materialen worden geschroefd. Daarnaast kan hij ook met zelfklevende folie aan een oppervlak worden bevestigd. De schakelaar communiceert via je vooraf geïnstalleerde OPUS BRiDGE en de OPUS SmartHome Gateway, die je nodig hebt voordat je de OPUS 55 Wandzender kunt gebruiken.

Perfecte start van je smart home

De drie apparaten worden met elkaar verbonden door middel van de gratis OPUS Config App. Met deze betrouwbare verbinding kun je het in- en uitschakelen van je lampen via iPad, iPhone en Apple Watch regelen met behulp van Apple HomeKit. Dit stelt je in staat om je huis op afstand via Siri te bedienen, zelfs als je niet thuis bent.


Het beste is om minstens één OPUS BRiDGE schakelaar per ruimte te installeren en de flexibel te plaatsen OPUS 55 Wandzenders toe te voegen. De OPUS 55 Wandzender kan ook functioneren als een zogenaamde centrale uitknop. Het stelt je in staat om alle lichten in je smart home uit te schakelen. Verdere functies kunnen worden bereikt door OPUS rookmelders, OPUS watermelders en OPUS Smart Motion sensors (bewegingsmelders) in een netwerk op te nemen. Door OPUS apparaten via Apple HomeKit te besturen, kun je eenvoudig andere apparaten met HomeKit aan je smart home toevoegen. Wat ons betreft is de OPUS 55 Wandzender een van de basisapparaten die je moet bezitten als je je OPUS smart home wilt starten.

Lees meer
Expert review
8.1
Getest door tink expert
Annemarie

Reviews
0.0
Gemiddelde rating
Your rating
App Download
Technische details

Technische details

Productafmetingen 8,5 x 2 x 8,5 cm
Product gewicht113g
Werkende frequentie868,3 MHz
Werk temperatuur-25 tot + 65°C
Inhoud doosOPUS 55 Wandzender, OPUS vierkante behuizing, OPUS lichtschakelaar, zelfklevende folie, handleiding
Installatie
FAQs
Heeft de OPUS 55 Wandzender een batterij nodig om gebruikt te kunnen worden?

Nee, er is geen batterij nodig. De OPUS 55 Wandzender ontvangt zijn energie via de EnOcean technologie.

Hoe bevestig je de OPUS 55 Wandzender aan de muur?

Je kunt de OPUS 55 Wandzender met zelfklevende folie bevestigen of simpelweg op de muur schroeven.

Kun je de OPUS 55 Wandzender ook met een Android smartphone bedienen?

Nee, de OPUS Config App is alleen te downloaden op Apple apparaten.

Gratis expertadvies

Onze Smart Home experts adviseren je graag over individuele Smart Home oplossingen

Maak nu een afspraak
Gratis verzending en retour

Je betaalt geen verzendkosten. De bedenktijd bedraagt 14 dagen na ontvangst.

Functioneert garantie

Bij tink staat klantentevredenheid hoog in het vaandel. Wij verzekeren dat alle tink-producten naar behoren functioneren.

Zo maak je gebruik van de functioneert garantie