8.8
Authorized reseller of Meer van eve

Eve Energy (2020) - Stroomsensor en schakelaar

Kleur

Aanbevolen verkoopsprijs € 39,95

tink volumekorting
Exclusieve kortingen op productsets en speciale deals alleen bij tink 
€ 0,00
€ 39,95 Incl. btw
 • Levertermijn: 1-3 werkdagen
 • Gratis verzending en retour
Belangrijkste functies
Works with Apple HomeKit

Met de slimme stroomsensor Eve Energy kun je alle huishoudelijke apparaten bedienen met je iPhone, iPad of iPod touch en hun stroomverbruik meten. De slimme schakelaar eenvoudig te installeren en je hebt geen hub of bridge nodig. Bovendien zijn de Eve producten compatibel met Apple HomeKit, en je kunt de stroomsensor dus ook bedienen met spraakopdrachten via Siri. Zo kun je dus altijd het energieverbruik van je apparaten in de gaten houden en ze in- en uitschakelen, waar je ook bent.

Alle voordelen van Eve Energy in één oogopslag:

 • Compatibel met Apple HomeKit
 • End-to-end codering
 • Intuïtieve installatie
 • Automatisering
 • Data-analyse
 • Energie-efficiënt

Expert review
8.8
Getest door tink expert
Richard

De mogelijkheden met de Eve Energy zijn extreem uitgebreid. Vrijwel elk klassiek elektrisch apparaat kan slimmer gemaakt worden. Dankzij bluetooth heb je geen extra componenten nodig, maar kan je meteen met je smartphone van start gaan en beginnen met het bouwen aan je smart home.

Meer details
Productinformatie

 • Compatibel met Apple HomeKit: Met Apple HomeKit kun je je Eve Energy met het grootste gemak bedienen. In de app kan je alles zien en kan je de knoppen aanpassen naar jouw wensen. Dankzij Siri kun je bovendien je stem gebruiken om je slimme sensor met andere slimme apparaten te verbinden en deze op afstand te bedienen. Scan hiervoor simpelweg de code.
 • End-to-end codering: Via veilige authenticatie (zoals bij online bankieren) wordt ervoor gezorgd dat jouw gegevens niet kunnen worden opgevraagd door derden.
 • Intuïtieve installatie: De installatie van Eve Energy is eenvoudig en intuïtief. De slimme energiesensor kan via bluetooth met je iOS-apparaat verbonden worden, een wifi voorziening via een extra bridge of iets dergelijks is niet nodig.
 • Automatisering: Met de Eve-app kan je jouw eigen slimme regels instellen om je dagelijkse routine te vereenvoudigen. Je hebt op elk moment handmatig toegang tot Eve Energy, zowel thuis als onderweg.
 • Data-analyse: Met de app kan je altijd en overal het stroomverbruik van je elektrische apparaten in de gaten houden en kun je dus de apparaten opsporen die veel energie verbruiken.
 • Energie-efficiënt: De slimme Eve Energy stroomsensor zorgt voor het besparen van veel energie, terwijl hij het verbruik van je elektrische apparaten bewaakt, verbruikt deze zelf nauwelijks energie.

Eve Energy in actie

Met de schakelaar en het stopcontact van Eve Energy kun je je traditionele huishoudelijke apparaten, zoals een koffiezetapparaat, een radio of een lamp, eenvoudig slim maken. Het apparaat wordt bestuurd door de app (alleen beschikbaar voor iOS), de verbinding met je iPhone of iPad gaat via bluetooth. Als je de Apple HomeKit gebruikt, kan je het tussenliggende stopcontact met elk aangesloten apparaat gebruiken met Siri spraakopdrachten.

Met de sensor heb je vanaf nu het stroomverbruik van alle geïntegreerde apparaten met slechts een druk op de knop in een overzicht. Kijk naar de verbruik in de Eve-app (dag, maand, jaar) en vind zo de apparaten die de meeste energie verbruiken. Je kunt je apparaten een eigen naam geven of ze samen groeperen om zo de bediening en je spraakopdrachten beter te coördineren. Om de apparaten onderweg te kunnen bedienen, is een Apple TV noodzakelijk. Dankzij de energie efficiënte bluetooth verbinding verbruikt de energie sensor geen tot zeer weinig stroom en de installatie is zeer eenvoudig. Alle functies worden rechtstreeks vanaf je smartphone bediend.

Lees meer
Expert review
8.8
Getest door tink expert
Richard
Installatie 10

De Eve Energy stroomsensor hoeft alleen op een stopcontact aangesloten te worden en de toegangscode kan via de app worden gescand. Je kan elk apparaat op een slimme manier in- en uitschakelen en het stroomverbruik meten.

Productkwaliteit 9

Eve Energy maakt gebruik van een behuizing die voldoet aan de standaardnormen van de EU.

App/Software 8

Het minimalistische Drop-Down-Menu is eenvoudig te gebruiken en nieuwe apparaten kunnen snel worden toegevoegd via de plus knop. Momenteel werkt de app alleen voor iOS-systemen.

Functionaliteit 9

Je kan bijna al je apparaten via spraakopdracht in- en uitschakelen. Via bluetooth kun je de verbinding maken met je smartphone.

Betrouwbaarheid 10

De schakelaar en het stopcontact van Eve Energy reageren goed op spraakopdrachten dankzij Siri of handmatig in- en uitschakelen via de app.

Ontwerp 8

Het stopcontact onderscheidt zich met een eenvoudig en tegelijkertijd chic ontwerp dat in de rest van het interieur past.

Gegevensbescherming 8

Eve Systems kan de opgeslagen gegevens niet zien vanwege de end-to-end codering en authenticatie. De beveiliging is hetzelfde als bij online bankieren.

Prijs-kwaliteit 8

Een erg handige sensor voor een redelijke prijs. Eve Energy breidt je Smart Home uit naar elk apparaat en maakt het slim.

De Eve Energy stroomsensor hoeft alleen op een stopcontact aangesloten te worden en de toegangscode kan via de app worden gescand. Je kan elk apparaat op een slimme manier in- en uitschakelen en het stroomverbruik meten.

Klantenrecensies
App Download
Technische details

Technische details

Productafmetingen56 x 56 x 79 mm
StroomvoorzieningIngang: AC 100-240 V 50/60 HZ, Uitgang: AC 100-240 V, Max. 11A / 2500 W
ComptabliteitStekkerdozen: Type E & F, apparaten: Type C & F
ConnectiviteitBluetooth Low Energy
Installatie
FAQs
Hoe stel ik mijn Eve Energy op de juiste manier in?

De meegeleverde instructies leiden je door het installatieproces.

Hoe kan ik mijn Eve Energy resetten?

Als je de energiemeter van Eve Energy opnieuw wilt instellen op 0,00 kWh, kan je deze stappen volgen:

 • 1) Ga naar Instellingen in de Eve-app en selecteer Eve Energy onder apparaten.

 • 2) Onderaan het scherm zie je de optie apparaat verwijderen. Selecteer deze optie.

 • 3) Bevestig je selectie en verwijder alle historische gegevens.

 • 4) Eve Energy wordt gereset. Steek de sensor in een stopcontact. Druk op de knop aan de zijkant totdat de rode LED begint te knipperen.

 • 5) Nu kan je Eve Energy opnieuw toevoegen in de Eve-app.
Heeft Eve Energy overspanningsbeveiliging?

Nee, momenteel heeft Eve Energy geen eigen overspanningsbeveiliging. Toch kan je de sensor aansluiten op een stopcontact met overspanningsbeveiliging.

Kunnen Eva scenario's worden geautomatiseerd?

Met regels kun je automatisch scenario's activeren op basis van triggers, zoals locatie wijzigingen of fluctuerende temperatuurmetingen, waardoor je dagelijks leven gemakkelijker wordt.

Kunnen de historische gegevens van Eve-apparaten geëxporteerd en beveiligd worden?

Versie 1.2 van de Eve-app biedt je de mogelijkheid om historische gegevens zoals luchtkwaliteit, temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk, energieverbruik te exporteren en extern te beveiligen. Je kan de geëxporteerde gegevens direct op je iPhone of iPad weergeven in Numbers of Excel.

Kunnen andere mensen je uitnodigen voor Apple HomeKit?

Met Apple HomeKit heb je toegang tot jouw Eve-apparaten. Je kan dus ook andere mensen uitnodigen om toegang te krijgen tot jouw sensoren. Als je andere mensen wilt uitnodigen om jouw apparaten via Apple HomeKit te bedienen, moet je je binnen het bereik van de Eve-apparaten bevinden. Voor deze functie is iOS 9 of hoger vereist.

Staat de Eve-app push-meldingen toe?

Nee, aangezien Eve Energy-apparaten compatibel zijn met Apple HomeKit, wordt end-to-end codering gebruikt bij het verzenden en opslaan van gegevens. Niemand anders kan jouw gegevens zien en je push-berichten sturen op jouw smartphone.

Hoe kan ik de Eve App-instellingen volledig resetten?

Als je de Eve-app volledig wilt wijzigen, verwijder dan alle Eve-apparaten die erop zijn aangesloten en selecteer in de instellingen van je iOS-apparaat 'Privacy> HomeKit' en tik vervolgens op 'HomeKit-configuratie opnieuw instellen'. Alle instellingen op je iOS-apparaten met dezelfde iCloud-ID worden dan verwijderd, maar ook die van alle andere gebruikers (vanaf iOS 9).

Wat kan ik doen met onjuiste meetresultaten?

Als de meetwaarden van jouw op batterijen werkende Eve Energy onjuist zijn, moet je eerst de batterijen 15 seconden uit het apparaat nemen en ze vernieuwen. Met deze soft reset kan het probleem vaak verholpen worden. Als het probleem niet kan worden opgelost met de soft reset, moet je een volledige reset uitvoeren.

Wat kan ik doen als mijn Eve Energy niet langer wordt herkend door de app?

Het kan voorkomen dat Eve-apparaten niet langer worden herkend, zelfs niet na de firmware-update in de app. Dit komt vaak omdat de Apple HomeKit database niet correct is geüpdate. Probeer om eerst je iPhone of iPad te herstarten. Als dit niet genoeg is, kun je de meegeleverde gebruikershandleiding gebruiken om een ​​harde reset uit te voeren.

Gratis expertadvies

Onze Smart Home experts adviseren je graag over individuele Smart Home oplossingen

Maak nu een afspraak
Gratis verzending en retour

Je betaalt geen verzendkosten. De bedenktijd bedraagt 14 dagen na ontvangst.

Functioneert garantie

Bij tink staat klantentevredenheid hoog in het vaandel. Wij verzekeren dat alle tink-producten naar behoren functioneren.

Zo maak je gebruik van de functioneert garantie