• Jouw webwinkel voor smart home in NederlandJouw webwinkel voor smart home in Nederland
 • Meer dan 1.000.000 tevreden klantenMeer dan 1.000.000 tevreden klanten
 • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getestAlle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Categorie

Ecosystemen

Prijs (€)

Min
Max

Merken

Compatibiliteit

Actie

Echo dot Amazon Alexa banner

Amazon Alexa

Jouw smart home met hulp van Alexa

Het smart home systeem van Amazon heeft nog geen Nederlandse spraakassistent maar kan wel in Nederland gebruikt worden om je smart home apparaten te besturen. Maak optimaal gebruik van de kwaliteiten van Alexa en bedien al je smart home producten via de app, of met je stem in bijvoorbeeld het Engels, Duits of Frans.

Filter
...

Hoe werkt Amazon Alexa?

Amazon Alexa is een smart home systeem inclusief spraakgestuurde assistent die je bedient via een app of een slimme Alexa speaker; de Amazon Echo. Je slimme speaker wordt geactiveerd door "Alexa" te zeggen, waarna je een spraakopdracht kunt geven.

Let erop dat Alexa geen Nederlands spreekt, dus geef je spraakopdrachten in een andere taal zoals bijvoorbeeld Engels. Via je stem kan het systeem aangesloten producten aansturen zoals verlichting, gordijnen, slimme stekkers en alle andere Alexa-compatibele apparaten.

Wat kan Alexa?

In de Amazon Echo is Amazon’s spraakassistent Alexa geïntegreerd. Via de slimme spraakassistent kun je met je stem muziek afspelen, het weerbericht opvragen, timers instellen, en nog veel meer. Alexa leert en verbetert voortdurend dankzij machine learning en kan nieuwe vaardigheden ontwikkelen via de Alexa Skills Kit.

Amazon Echo op plank

Problemen met spraakbediening? Op onze blog lees je hoe je dit op kunt lossen!

Klik hier
Alexa gekoppeld aan Ring Doorbell

Wat maakt Amazon Alexa bijzonder?

Alexa in je smart home

Amazon Alexa is een slimme assistent met opvallende eigenschappen. De assistent begrijpt duidelijk je spraak, kan op een natuurlijke manier met je communiceren en beschikt over een uitgebreid scala aan functies. Bovendien integreert het moeiteloos met diverse slimme apparaten in je huis. Het continue leerproces en de ontwikkeling via machine learning zorgen ervoor dat Alexa voortdurend verbetert. Daarnaast stimuleert het open ontwikkelplatform veel ontwikkelaars om producten te creëren die naadloos werken met Alexa. Hierdoor kun je een breed scala aan slimme apparatuur verbinden, variërend van camera's en deursensoren tot tablets, lampen en grasmaaiers. De compatibiliteit van Alexa is werkelijk enorm!

Bestellingen plaatsen op Amazon

Wat Amazon Alexa onderscheidt van haar twee grote concurrenten; Apple Home en Google Assistant, is dat je via Alexa rechtstreeks met je stem een bestelling kunt plaatsen op de webshop van Amazon. Dat doe je op de volgende manier:

 1. Activeer je Amazon Echo-apparaat door te zeggen "Alexa" of een ander activeringswoord dat je hebt ingesteld.
 2. Zeg "Bestel [productnaam]" of "Koop [productnaam] op Amazon."
 3. Alexa zal je vervolgens vragen om het verzoek te bevestigen, bijvoorbeeld door te zeggen "ja" of "nee."
 4. Als je "ja" zegt, zal Alexa de bestelling plaatsen met behulp van je opgeslagen betalings- en verzendgegevens. Als je "nee" zegt, zal het proces worden geannuleerd.

Belangrijk om te weten: voor het plaatsen van bestellingen op deze manier heb je een Amazon Prime account nodig.

tink tip

Amazon Alexa heeft vele handige functies, maar het is goed voor te stellen dat je niet wilt dat deze allemaal toegankelijk zijn voor je kinderen. Op onze blog kun je lezen hoe je Amazon Alexa kind-proof maakt.

Veelgestelde vragen over Amazon Alexa

Zoals we eerder al hebben benoemd, is Amazon Alexa helaas niet beschkbaar in het Nederlands. Op het moment kun je de slimme spraakassistent gebruiken in de volgende talen:

 1. Engels (VS, VK, Australië, Canada, India, en andere landen)
 2. Duits
 3. Frans
 4. Spaans (Spanje, Mexico, en andere landen)
 5. Italiaans
 6. Japans
 7. Mandarijn
 8. Portugees (Brazilië)
 9. Hindi

Alexa Skills zijn vergelijkbaar met apps voor Amazon Alexa. Het zijn add-ons of extensies waarmee Alexa nieuwe functies en mogelijkheden kan krijgen. Er zijn duizenden Alexa Skills beschikbaar, ontwikkeld door Amazon en derde partijen, die variëren van grappige interacties tot nuttige diensten zoals nieuwsupdates, recepten, en meer.

Amazon Alexa wordt ondersteund door verschillende apparaten, waaronder Amazon Echo, Echo Dot, Echo Show, Echo Spot, Echo Studio en andere slimme speakers en smart home-apparaten van derden. Daarnaast kun je via smartphones, tablets en andere apparaten Alexa integreren via de Alexa-app.

Het ‘wake word’, of activeringswoord van Amazon Alexa is standaard ingesteld op ‘Alexa’. Je kunt dit wijzigen, maar je hebt alleen de keuze uit een klein aantal mogelijkheden die zijn geselecteerd door Amazon. Kies voor “Alexa," “Amazon," "Echo," of "Computer,". Het woord wijzigen gaat als volgt:

 1. Selecteer in het instellingenmenu het Echo-apparaat waarvan je het wake-word wilt wijzigen.
 2. Zodra je het gewenste apparaat hebt geselecteerd, ga je naar beneden in de instellingen totdat je de optie "Wake Word" tegenkomt. Kies het activeringswoord dat je wilt gebruiken.
 3. Klik op opslaan en herhaal voor ieder gewenst Echo-apparaat dat je wilt wijzigen.