Deur- en Raamsensoren

Houd alles in de gaten met slimme deur- en raamsensoren

Ben je onderweg en weet je niet meer zeker of je de achterdeur of het kiepraam in de keuken hebt dichtgedaan? Bekijk dan heel eenvoudig in de app of deze gesloten zijn in combinatie met de slimme deur- en raamsensoren zodat je met een gerust hart op stap kunt gaan. Ontvang een melding op je smartphone wanneer een raam of deur wordt geopend zodat je op tijd kunt handelen bij mogelijke inbraak. Een stuk veiliger dus!

Filter

Waarom kiezen voor deur- en raamsensoren?

Als je overweegt een uitgebreid huisbeveiligingssysteem te installeren, dan moeten deur- en raamsensoren op je lijst van overwegingen staan. Je kunt je huis niet volledig beveiligen zonder deuren en ramen te beveiligen, de twee meest voorkomende toegangspunten voor indringers. En we weten allemaal dat je je veilig voelen een fundamenteel aspect is van comfortabel thuis wonen. Met slimme deur- en raamsensoren thuis weet je altijd en overal of je deur of raam open of dicht is. Zo kun je je huis veiliger maken en ook energie besparen.

Waarom heb ik slimme deur-/raamsensoren eigenlijk nodig?

Een slimme deur-/raamsensor detecteert of een deur of raam bij jou thuis gesloten of geopend is. Deze informatie helpt je niet alleen je huis veilig te houden, maar ook om energie te besparen, door ramen en deuren gesloten te houden als de verwarming aan staat. Deur-/raamsensoren zijn ook een handig onderdeel van je slimme beveiligingssysteem thuis en kunnen bijvoorbeeld een alarm in werking stellen. De sensoren zijn echter in het algemeen ook geschikt voor het in gang zetten van automatiseringen, zoals het in- en uitschakelen van lampen.

Hoe installeer ik een slimme deur/raamsensor?

  1. Kies de montageplaats (meer gedetailleerde uitleg hieronder).
  2. De onderdelen van veel sensoren zijn voorzien van kleefstrips of schroefgaten (zie de gebruiksaanwijzing van het gekozen merk), waardoor ze permanent op de deur en het kozijn bevestigd kunnen worden.
  3. Monteer deur-/raamsensoren zo dat beide componenten op dezelfde hoogte op het raam of de deur bevestigd zijn.

Hoe integreer je deur-/raamsensoren in je smart home systeem?

Een deur/raamsensor ondersteunt je beveiligingssysteem in je slimme huis. Het werkt bijvoorbeeld samen met sirenes die alarm slaan als een deur of raam open staat, of stuurt je een bericht als je dakraam nog open staat als het regent. Een deur-/raamcontact activeert ook eerder bepaalde slimme automatisaties en geeft je belangrijke informatie. Je kunt bijvoorbeeld een deur/raamsensor op je babyhekje voor de steile trap installeren en een bericht ontvangen als het hekje per ongeluk niet gesloten is. Integreer vervolgens je slimme sensoren ook in slimme ecosystemen zoals Google Assistant, Amazon Alexa of Apple HomeKit. Op deze manier kun je nog meer producten met elkaar laten samenwerken.

De voordelen van slimme deur- en raamsensoren één overzicht

Voorkom dat een indringer je huis binnenkomt

De slimme deur- en raamsensoren waarschuwen je voor een probleem nog voor er ingebroken wordt. Ze worden geïnstalleerd op de deuren en ramen naar keuze en kunnen zien of iemand probeert binnen te dringen. Ze detecteren ook wanneer een deur of raam plotseling geopend wordt en sturen een onmiddellijke melding naar je smartphone. Dit bespaart je kostbare tijd bij een inbraak.

Eenvoudige installatie

De installatie van slimme deur-/raamsensoren is enorm eenvoudig. Iedereen kan het installeren zonder enige technische kennis. Het duurt slechts enkele minuten, en je hoeft alleen maar een app te downloaden om alle functies in te stellen.

Bekijk of je een raam of deur bent vergeten te sluiten

Je kunt de instellingen in je app aanpassen om je huis steeds in de gaten te houden door je slimme deur-en raamsensoren zo in te stellen dat ze je een smartphone melding sturen als een deur of raam te lang open blijft staan. Ben je op weg naar het vliegveld en bezorgd over het open laten staan van een deur of raam? Kijk direct in de app of je deuren en ramen die met een sensor zijn uitgerust open of dicht zijn.

Verbind je slimme deur- en raamsensoren met andere slimme apparaten

Integreer je slimme deur- en raamsensoren met bewakingscamera's, sirenes of rookmelders voor een compleet beveiligingssysteem in je smart home. Bedien ze allemaal via je smartphone, of in combinatie met een slimme spraakassistent met je stem.

Waar kan ik mijn slimme deur- en raamsensoren installeren?

Externe deuren en ramen

Sensoren op buitendeuren zijn een uitstekend idee, zodat je gewaarschuwd kunt worden als je schuurdeur, tuindeur of garagedeur geopend wordt terwijl je niet thuis bent. Hetzelfde geldt voor eventuele ramen die je niet direct in het zicht hebt, zoals een raam in je tuinhuis. Je hoeft niet meer je hele eigendom rond te lopen om te controleren of alles goed gesloten is, of dat de wind een raam geopend heeft zonder dat je het weet.

Deuren en ramen binnen

Je kunt je slimme deur- en raamsensoren ook installeren op binnendeuren en -ramen, zoals een badkamerdeur, een raam in de kelder, of een deur naar een kamer waar je misschien je waardevolle spullen bewaart. Dit biedt je dubbele bescherming. Niet alleen zal niemand je huis kunnen binnendringen, ook kan niemand in de buurt van je waardevolle spullen komen zonder dat je een melding ontvangt.

Dakramen

Dakramen zijn een van de ramen die we allemaal vaak vergeten te sluiten, waardoor onze vloeren, tapijten, bedden, en andere meubels vochtig kunnen worden. En dat kan heel vervelend zijn. Vooral op zolder, waar velen van ons oude spullen bewaren met emotionele waarde. Natuurlijk wil je niet dat dat allemaal doorweekt raakt. Met slimme deur- en raamsensoren is dit verleden tijd en zal niks meer nat worden.

Wat is het verschil tussen bewegingssensoren en deur-/raamsensoren?

Samen beter dan alleen

Slimme bewegingsmelders detecteren elke beweging die voor de sensor plaatsvindt. Slimme deur- en raamsensoren maken je beveiligingssysteem compleet. Ze detecteren of iemand actief in je huis probeert in te breken door een raam te breken of een deur te openen. In je gangen, slaapkamers en woonkamers kunnen bewegingsdetectoren geïnstalleerd worden, terwijl aan je buitendeuren en buitenramen zowel deur- als raamsensoren geïnstalleerd kunnen worden om je huis misdaad- en weersbestendig te maken en te automatiseren. Samen maken ze je smart home veiliger dus!

Resultaten weergeven