Lampen

Slimme lampen

Om je verlichting slim te maken hoef je geen nieuwe plafondlampen en tafellampen aan te schaffen. Vervang simpelweg je traditionele gloeilampen door slimme ledlampen en je kunt je verlichting bedienen met je smartphone of met een spraakopdracht. Op dezelfde manier kun je de kleur, de helderheid en zelfs tijdschema’s instellen om je licht te personaliseren.

Filter
Pagina:
  1. 2
  2. 3
Pagina:
  1. 2
  2. 3

Verlichting is een onderdeel van je interieur

In elke vierkante centimeter van je huis zit een deel van je persoonlijkheid, of het nu gaat om de zithoek, de slaapkamer of de keuken. Maar hoeveel heb je eigenlijk over je verlichting nagedacht? Slimme verlichting geeft je de mogelijkheid om heel flexibel de sfeer in een kamer aan te passen en dat zonder dat je dure en tijdrovende installatiewerkzaamheden hoeft te plannen. Je hoeft de lampen alleen in de juiste fitting te schroeven en met je smartphone te verbinden via bluetooth of met behulp van een bridge.

Draadloze verbindingen voor meer flexibiliteit en comfort

Slimme ledlampen zitten vol slimme functies. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de draadloze ZigBee- of Z-Wave-verbinding waarmee de lampen werken. Via die verbinding communiceren de lampen met de bridge. De bridge verbindt dan weer met je thuisnetwerk en fungeert als koppeling tussen je smartphone en de slimme lamp. Er zijn ook lampen die via een bluetooth verbinding met je smartphone verbinden. Deze lampen hebben geen bridge nodig maar missen wel een paar handige functies. Via bluetooth kun je bijvoorbeeld maar 10 lampen tegelijk bedienen, terwijl dit er via ZigBee vaak wel 50 zijn.

Slimme verlichting kan je dagelijks leven net dat stukje makkelijker maken. Je kunt onder andere verschillende ledlampen in groepen verdelen en timers instellen. Met een bridge kun je je lampen zelfs bedienen wanneer je onderweg bent. Net als bij normale gloeilampen zijn er veel verschillende soorten en maten slimme lampen; terwijl je alle slimme lampen kunt dimmen, zijn er daarnaast een aantal lampen waarvan je ook de wittint kunt instellen of zelfs uit miljoenen kleuren kunt kiezen. Kleurrijke ledlampen maken het eenvoudig om een unieke sfeer te creëren in je woonkamer of slaapkamer.

De beste eigenschap van slimme verlichting blijft toch wel hoe eenvoudig het is om veranderingen aan te brengen. Met een druk op de knop verander je het heldere, koel witte licht dat je hebt gebruikt om je te concentreren in gedimd, warm licht waarbij je helemaal tot rust kunt komen. Voor elke stemming is er wel een combinatie van helderheid en kleurtemperatuur. Het enige waar je nog op hoeft te letten is of je wel de juiste fitting hebt.