Buitenverlichting

Slimme buitenverlichting laat je huis stralen

Donkere tuinpaden en onverlichte ingangen behoren tot het verleden dankzij slimme buitenverlichting. Slimme lampen zorgen ervoor dat je niet meer over opstapjes struikelt en niet meer naar het sleutelgat hoeft te zoeken. Kortom, slimme buitenverlichting brengt je licht wanneer je het nodig hebt.

Filter

Waarom slimme buitenverlichting?

Kom je vaak in het donker thuis en heb je er genoeg van om zonder verlichting de juiste sleutel te moeten zoeken of tegen bloempotten aan te lopen? Dan is slimme buitenverlichting precies wat je zoekt. Optimaal geïnstalleerde buitenverlichting garandeert voldoende lichtsterkte, waardoor zowel veiligheid als comfort toenemen. Goed verlichte voordeuren en tuinen schrikken namelijk ook potentiële inbrekers af. Tegelijkertijd wordt het risico op struikelen in het donker verkleind.

Hoe werkt slimme buitenverlichting?

In principe kan slimme buitenverlichting overal worden gebruikt, maar het makkelijkst zijn de plekken waar je al normale buitenverlichting hebt geïnstalleerd. Zo kun je bijvoorbeeld je conventionele verlichting bij de ingang vervangen door een slimme lamp en deze automatiseren via tijdschema's of geofencing. Dit doe je eenvoudig door de buitenlamp via de app aan je systeem toe te voegen. Daarna kun je schema's instellen en je slimme verlichting vanuit de app of via een slimme spraakassistent bedienen.

Wat zijn de voordelen van slimme buitenverlichting?

Met slimme buitenverlichting kun je het comfort en de veiligheid thuis aanzienlijk verhogen. Je kunt je buitenverlichting eenvoudig bedienen via de app of spraakassistent, waar je ook maar bent. Zonsopkomst- en ondergangsschema's zorgen ervoor dat je buitenverlichting alleen aangaat als het buiten donker is. En afgezien van tijdschema's kan geofencing, dat op basis van de afstand tussen je smartphone tot je bridge werkt, ervoor zorgen dat je nooit in het donker thuis hoeft te komen. Daarnaast zijn bewegingsmelders of buitencamera's een perfecte aanvulling op je buitenverlichting: ze kunnen naadloos samenwerken. Buitenverlichting heeft niet alleen het doel om veiligheid te verhogen. Met gekleurde lampen kun je ook een unieke sfeer in je tuin creëren en je huis in een speciaal licht zetten.

De voordelen van slimme buitenverlichting in één oogopslag:

  • Controle via app of spraakassistenten
  • Meer veiligheid in en om huis
  • Flexibel uitbreidbaar
  • Energiebesparing door middel van schema's
  • Slimme geofencing-technologie
  • Unieke ambiance creëren

Welke soorten slimme buitenverlichting zijn er?

Er is één eigenschap die alle buitenlampen hebben: ze zijn weerbestendig. De lampen zijn daarom niet alleen bestand tegen temperaturen onder nul, maar ook tegen (spat)water. Voor elk doel is er de juiste lamp en je kunt ze allemaal centraal vanuit de app besturen.

Padverlichting & sokkellampen

Zorg ervoor dat de weg naar je voordeur verlicht en veilig is met behulp van slimme padverlichting en sokkellampen. In combinatie met bewegingsmelders of buitencamera's schakelen ze zichzelf in als er iemand op je oprit staat. Je kunt ze ook afhankelijk van de zonsopkomst en -ondergang aan- en uit laten gaan. Zo bespaar je energie omdat de lampen alleen ingeschakeld zijn wanneer het echt nodig is.

Schijnwerpers

Schijnwerpers zorgen voor meer veiligheid door een groot gebied helder te verlichten. Zo kun je ook in het donker veilig je auto parkeren en van je auto naar de voordeur komen. De schijnwerpers kunnen daarnaast worden gecombineerd met een bewegingsmelder, zodat ongenodigde gasten worden afgeschrikt wanneer je niet thuis bent. Schijnwerpers zijn robuust, krachtig en slim. Ze bieden dus zowel veiligheid als comfort in de buurt van je huis.

Wandlampen voor buitenshuis

Met goed geplaatste wandlampen kun je je huis echt laten stralen. Ze creëren een gemoedelijke sfeer in het donker en zijn zeer geschikt als slimme terrasverlichting. Je kunt kiezen tussen lampen die alleen naar boven schijnen of lampen die zowel naar boven als naar beneden schijnen. Bedien de lampen eenvoudig via de app, een bewegingsmelder of een spraakassistent.

Buitenspots

Met de flexibel te plaatsen buitenspots kun je speciale accenten plaatsen op je buitenmuur. Laat de gevel stralen of verlicht die prachtige bloempotten bij de ingang. Plaats de spots precies waar je ze nodig hebt en bedien ze met de handige app. Je hoeft nooit meer je hele tuin rond te lopen om alle lampen aan te doen.

Waar moet je op letten bij slimme buitenverlichting?

Voordat je begint met het opzetten van slimme buitenverlichting is het belangrijk een goed plan te hebben. De plek van de stopcontacten en het bereik zijn vaak de beperkende factoren. Plan dus van tevoren wat je wilt verlichten en hoe je de buitenverlichting op de door jou gewenste locaties wilt bedienen en van stroom gaat voorzien. Als je je normale verlichting vervangt door slimme alternatieven, is de stroomvoorziening meestal geen probleem. Voor de installatie van extra buitenverlichting bieden de meeste fabrikanten waterbestendige laagspanningssystemen aan. Als je je buitenverlichting wilt bedienen met een spraakassistent, controleer dan voordat je een lamp koopt of de door jou gewenste verlichting compatibel is met de afzonderlijke leveranciers.

Vergelijking van slimme buitenverlichting

 Philips HueEve
Bridge noodzakelijk
SpraakassistentGoogle Assistant, Amazon Alexa, Apple HomeKitApple HomeKit
ConnectiviteitZigBeeBluetooth
App bediening
Verschillende kleuren
Meerdere lampen verbinden
StroomvoorzieningStopcontactAccu

Welke slimme buitenverlichting is geschikt voor mij?

Iedereen die een tuin, balkon of terras heeft kan voordeel halen uit slimme buitenverlichting, omdat het je veel mogelijkheden geeft. Slimme buitenverlichting is een handige uitbreiding als je al in het bezit bent van smart home producten, maar dit is absoluut geen vereiste. Als je al slimme verlichting of bijvoorbeeld een slimme spraakassistent gebruikt, let er dan op of de buitenverlichting die je gaat aanschaffen hiermee compatibel is. Op die manier kun je een naadloze en eenvoudige integratie van al je smart home producten garanderen.

ZigBee

De betrouwbare ZigBee-verbinding is met name geschikt voor grotere gebieden, vanwege het indrukwekkende bereik. Tot een afstand van wel 100 meter is een stabiele verbinding gegarandeerd, zodat ook een grote tuin geen enkel probleem vormt.

Bluetooth

Lampen die via bluetooth met je smartphone verbinden, zijn vooral geschikt voor je terras of veranda. Aangezien het bereik van deze verbinding slechts ongeveer 10 meter is, moeten ze niet op een te grote afstand worden gemonteerd. Het grote voordeel van bluetooth-lampen is echter dat je geen bridge nodig hebt om de lampen te bedienen.

Resultaten weergeven