• De webwinkel voor smart home in Nederland
 • Meer dan 1.000.000 tevreden klanten
 • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Alle producten zijn zorgvuldig door tink getest

8.4
Authorized reseller of Meer van Bosch Smart Home

Bosch Smart Home Licht-/Rolluikbesturing II

Kleur

Aanbevolen verkoopprijs € 74,95

Korting € 0,00

tink volumekorting
Exclusieve kortingen op productsets en speciale deals alleen bij tink 
€ 0,00

- € 59,95

-20% -20%
 • Levertermijn: 1-3 werkdagen
 • Gratis retourneren
Belangrijkste functies
Works with Amazon Alexa
Works with Hey Google
Works with Apple Home

De voordelen van de Bosch Smart Home Licht-/rolluikbesturing II in één oogopslag:

 • Bestuur je rolluiken en verlichting via een app
 • Stel routines in
 • Werkt met Siri, Alexa en Google Assistant
 • Makkelijk in te bouwen
 • Hou je stroomverbruik in de gaten

Expert review
8.4
Getest door tink expert
Sonik

Als je je zonwering of verlichting slim wilt bedienen, zit je met de Bosch Smart Home licht-/rolluiksturing II van Bosch helemaal goed. Hij is geschikt voor zowel binnen als buiten, maakt het dagelijkse leven gemakkelijker en maakt bestaande systemen in een handomdraai slim. Tijdens de installatie hoef je alleen maar te kiezen of je de verlichting of de rolluiken wilt bedienen. Daarna kun je ze bedienen via schakelaar, stembediening of app. Eenvoudiger kan niet!

Meer details
Productinformatie

 • Bestuur je rolluiken en verlichting via een app: Met de Bosch Smart Home Licht-/Rolluikbesturing kun je al je bestaande elektrische rolluiken, jaloezieën en zonneschermen slim maken en precies in de gewenste hoogte en hoek te zetten. Ook je verlichting kun je met deze slimme inbouwschakelaar verbinden om ze vervolgens per app te besturen. Belangrijk om te weten: om dit product te gebruiken heb je de Bosch Smart Home Controller nodig.
 • Routines instellen: Via de Bosch Smart Home app kun je routines instellen die perfect bij jouw ritme passen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je rolluiken automatisch geopend worden op bepaalde tijdstippen. De verlichting kun je ook op standaard tijden inschakelen waardoor je het licht in je huis perfect kunt reguleren.
 • Besturing met je stem: De Bosch Smart Home Licht-/rolluikbesturing II is compatibel met alle gangbare spraakassistenten. Zo kun je vanaf de bank zeggen dat de rolluiken dicht moeten gaan waarbij jij lekker verder kunt kijken naar je favoriete serie.
 • Makkelijk in te bouwen: De compacte regelunit kan onzichtbaar geïnstalleerd worden, hij past achter veel bestaande schakelaars en in verdelers en kan dankzij de IP66-bescherming zelfs buiten worden geïnstalleerd. Ook praktisch: je kunt je bestaande muurschakelaars/knoppen zonder problemen blijven gebruiken.
 • Grip op je stroomverbruik: In de Bosch Smart Home app kun je op elk moment het energieverbruik van de licht-/ jaloeziebesturing controleren. Bovendien heeft de app geïntegreerde beschermingsfuncties, zo wordt van de temperatuur van het toestel, overbelasting en ompoling in de gaten gehouden.
 • Kinderslot functie: In de app kun je handmatige schakelaars vergrendelen, zo kun je voorkomen dat je kinderen per ongeluk de rolluiken openen of sluiten.
 • Snelle verbinding: Bosch Smart Home gebruikt een protocol dat op ZigBee gebaseerd is. Alle producten communiceren razendsnel met elkaar en zijn naadloos op elkaar afgestemd.

Expert review
8.4
Getest door tink expert
Sonik
Installatie 7

De installatie is niet ingewikkeld en de handleiding zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Je moet echter wel extra alert zijn aangezien je met stroomkabels te werk gaat.

Productkwaliteit 8

Zoals we van Bosch zijn gewend, is ook dit product van hoogstaande kwaliteit.

App/Software 9

De Bosch Smart Home app laat je gemakkelijk en intuïtief al je Bosch Smart Home apparaten besturen.

Functionaliteit 9

Of je nou de elektrische rolluiken, jaloezieën, zonneschermen of verlichting wilt besturen of automatiseren, de Bosch Smart Home app laat je dit allemaal snel en gebruiksvriendelijk doen.

Betrouwbaarheid 9

Door de geïntegreerde beschermingsfuncties hoef je je geen zorgen te maken over eventuele overhitting, overbelasting of ompoling.

Ontwerp 8

De besturingseenheid zelf kun je na de installatie niet meer zien. Het compacte design zorgt ervoor dat je het product achter bestaande schakelaars, in verdelers of met weerbestendige installatiedozen zelfs buiten kunt plaatsen.

Gegevensbescherming 9

Al je gegevens worden lokaal opgeslagen, de toegang vanuit een ander apparaat moet je handmatig activeren.

Prijs-kwaliteit 8

Een eerlijke prijs voor een product dat je smart home nog slimmer maakt.

De installatie is niet ingewikkeld en de handleiding zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Je moet echter wel extra alert zijn aangezien je met stroomkabels te werk gaat.

Klantenrecensies
App Download
Technische details

Technische details

Afmetingen4,1 x 4,7 x 2,2 cm
Gewicht42 g
ConnectiviteitZigbee 3.0
Stroomvoorziening230 VAC / 50 Hz
Reikwijdte (zonder barrières)< 100 m
Bedrijfstemperatuur-20 °C bis 50 °C
Maximale schakelcapaciteit2 schakelcircuits met elk max. 500 W
Verpakkingsinhoud1x Licht-/rolluikbesturing II
1x Installatiehandleiding
Installatie
FAQs
Heb ik nog andere producten nodig om de Bosch Smart Home Licht-/rolluikbesturing II te kunnen gebruiken?

Om de Bosch Smart Home Licht-/rolluikbesturing II te kunnen gebruiken heb je de Bosch Smart Home Controller nodig. Dit is een soort hub die al je Bosch Smart Home producten aanstuurt.

Waar moet mijn inbouwdoos aan voldoen aan ik de licht/-rolluikbesturing wil installeren?

De bestaande inbouwdoos moet minstens een diepte van 50 mm hebben.

kan ik bestaande schakelaars blijven gebruiken?

Je kunt de slimme licht/-rolluikbesturing integreren met je bestaande schakelaars waardoor je deze gewoon kunt blijven gebruiken.

Kan ik de Bosch Smart Home Licht-/rolluikbesturing II zelf installeren?

Dit kan, de handleiding van Bosch zal je stap-voor-stap helpen in dit proces. Omdat je met stroomkabels werkt moet je echter zeker zijn dat de betreffende stroomgroep is uitgeschakeld. Wanneer je niet zeker weet wat je doet, raden wij het zeker aan om hiervoor een professional in te huren.

Gratis expertadvies

Onze Smart Home experts adviseren je graag over individuele Smart Home oplossingen

Expertadvies
Gratis verzending en retour

Je betaalt geen verzendkosten. De bedenktijd bedraagt 14 dagen na ontvangst.

Kwaliteitsgarantie

Bij tink staat klantentevredenheid hoog in het vaandel. Wij verzekeren dat alle tink-producten naar behoren functioneren.

Zo maak je gebruik van de kwaliteitsgarantie