• De webwinkel voor smart home in Nederland
  • Meer dan 1.000.000 tevreden klanten
  • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Alle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Elektrisch Laden

Wallboxen

Installatie

Accessoires

Makkelijk thuis laden met je eigen wallbox

Onze wallboxen zorgen ervoor dat je snel en veilig je elektrische auto kan opladen. Thuis laden is bovendien goedkoper dan openbare alternatieven, dus je kan besparen op je vervoerskosten met je eigen wallbox.

2 wegen naar jouw wallbox

Selecteer je wallbox

Persoonlijk advies

Ben je niet volledig overtuigd welke wallbox bij jou past? Onze e-mobility experts zullen u individueel advies geven over passende wallboxen.

Welke wallbox past bij jou?

Het aanbod aan verschillende wallboxen kan overweldigend zijn.Wij leggen de belangrijkste verschillen uit zodat jij de juiste keuze kan maken.

Alles wat je over jouw wallbox moet weten

Onze tink-voordelen

Gratis advies van experten

Onze e-mobility experts zullen u individueel adviseren over de juiste wallboxen en andere vragen.

Maak een afspraak

Installatie partners

Onze partner ChargeCars kan de installatie van de wallboxen op zich nemen.

Functioneert garantie

We zorgen ervoor dat alle tink producten perfect werken.

Beste-prijsgarantie

Indien je voor installatie kiest via onze installatiepartner ChargeCars, bieden wij een beste-prijsgarantie. Indien je elders een betere prijs vindt, ontvang je €200* cashback op je aankoop!

FAQ’s

Wallbox
Installatie
Subsidies
Elektriciteit

Is een laadpaal noodzakelijk? Waarom kan ik niet opladen via het stopcontact?

Veiligheid en oplaadtijd zijn hier de belangrijkste factoren. Opladen via een huishoudelijk stopcontact houdt een aantal gevaren in, aangezien het vermogen van huishoudelijke stopcontacten niet ontworpen is voor lange oplaadtijden. Er bestaat bijvoorbeeld een risico dat het netsnoer, de stekker of het stopcontact oververhit raakt. In het beste geval springt alleen de zekering eruit, in het slechtste geval ontstaat er een kabelbrand en slaat het vuur over naar uw auto, uw garage of zelfs uw huis. Een laadpaal is ontworpen voor een hoog en langdurig laadvermogen en beschikt in geval van nood over passende beschermingsmaatregelen tegen oververhitting. Bovendien kunt u een elektrisch voertuig veel sneller opladen via een laadpaal. Afhankelijk van de capaciteit van de batterij kan een oplaadtijd van 8-14 uur als richtlijn worden gebruikt voor het opladen via een huishoudelijk stopcontact. Opladen via een laadpaal met 11 kW duurt ca. 2-6 uur.

Wat gebeurt er bij een stroomstoring als mijn voertuig aan het opladen is?

In de standaardinstelling is de laadpaal zo ingesteld dat het opladen van het voertuig gewoon doorgaat na het einde van de stroomonderbreking, op voorwaarde dat de stekker nog in het voertuig zit. Als u het voertuig tijdens de stroomonderbreking wilt gebruiken, kunt u de stekker er gewoon uittrekken.

Kan ik mijn voertuig meerdere dagen na elkaar aan het oplaadstation laten staan?

Ja, dat kan zonder problemen. De laadpaal herkent wanneer uw voertuig volledig is opgeladen en beëindigt het oplaadproces automatisch. De stekker kan langer op uw voertuig aangesloten blijven.

Kan ik mijn voertuig meerdere dagen na elkaar aan het oplaadstation laten staan?

Ja, dat kan zonder problemen. De laadpaal herkent wanneer uw voertuig volledig is opgeladen en beëindigt het oplaadproces automatisch. De stekker kan langer op uw voertuig aangesloten blijven.

Wat gebeurt er als ik het opladen plotseling moet onderbreken?

Dit kan zonder problemen en op elk moment. Verwijder simpelweg de oplaadstekker uit uw elektrische voertuig.

Laadpaal en huurflat: welke opties zijn er?

Als u huurt, moet u de installatie van de laadpaal vooraf bespreken met de verhuurder of het beheer van het pand, aangezien dit een structurele verandering van het pand is. Om als huurder een elektrische auto thuis te kunnen opladen, moet u ten minste over een eigen parkeerplaats beschikken, bij voorkeur in een ondergrondse parkeergarage of op een binnenplaats.

Kan ik mijn voertuig meerdere dagen na elkaar aan het oplaadstation laten staan?

Ja, dat kan zonder problemen. De laadpaalherkent wanneer uw voertuig volledig is opgeladen en beëindigt het oplaadproces automatisch. De stekker kan langer op uw voertuig aangesloten blijven.

Hoe kan ik gebruik maken van de beste-prijsgarantie?

In het geval dat je de installatie goedkoper hebt kunnen laten uitvoeren dan bij onze partner ChargeCars, kom je in aanmerking voor een cashback. Om je cashback te ontvangen, hebben wij het volgende nodig:

  • Je installatiefactuur van ChargeCars.nl
  • Je installatiefactuur van de partij die je laadpaal heeft geïnstalleerd. Uit deze factuur moet blijken dat hetzelfde serviceniveau en dezelfde voorwaarden van toepassing zijn als bij je factuur van ChargeCars.nl
  • Een bankafschrift met je betaling van de installatiefactuur

Stuur al deze informatie door via ons contactformulier, waarna ons serviceteam je cashback verzoek graag in behandeling neemt!

Kan ik zelf een laadpaal installeren?

In principe mag iedereen de installatie van uw laadpaal uitvoeren, u mag het dus ook zelf doen. Of dit een goed idee is hangt af van uw eigen technische capaciteiten. Wij raden ten zeerste aan om uw installatie door een professioneel getrainde elektricien te laten doen. Het risico op problemen wordt hiermee geminimaliseerd.

Wat zal de installatie kosten?

De kosten voor installatie door een elektricien hangen grotendeels af van de omstandigheden op de plaats van installatie: Voldoen de meterkast en de huisinstallatie aan de eisen van de laadpaal? Heeft de huisaansluiting voldoende stroom? Heeft de meterkast voldoende ruimte voor een extra stroomonderbreker? Kan de laadpaal aan de muur van het huis worden bevestigd of is een sokkel nodig waarvoor een fundering moet worden gebouwd? Hoe ver van de meterkast moet uw elektrische auto worden opgeladen? Als ruwe leidraad kunt u de volgende niet-bindende kosten berekenen: Een eenvoudige installatie waarbij de stroomkabel zich op de plaats van installatie bevindt en correct is aangesloten en gezekerd op de meterkast kost ongeveer 600 tot 900 euro. Als extra kabels moeten worden gelegd, muuropeningen moeten worden gemaakt en stroomonderbrekers moeten worden geïnstalleerd, kost de installatie tussen 1.300 en 2.300 euro.

Laadpaal en huurflat: welke opties zijn er?

Als u huurt, moet u de installatie van de laadpaal vooraf bespreken met de verhuurder of het beheer van het pand, aangezien dit een structurele verandering van het pand is. Om als huurder een elektrische auto thuis te kunnen opladen, moet u ten minste over een eigen parkeerplaats beschikken, bij voorkeur in een ondergrondse parkeergarage of op een binnenplaats.

Hoe lang duurt het om een laadpaal te installeren?

Dat hangt af van de complexiteit van de installatie, bijvoorbeeld of er civieltechnische werkzaamheden nodig zijn om de kabel te leggen. In principe kunt u tussen de 1 en 3 dagen verwachten.

Is er momenteel een subsidie beschikbaar voor laadpalen?

Voor particulieren zijn er momenteel geen subsidies voor de aankoop of installatie van een laadpaal. Voor ondernemers zijn er wel een reeks aan subsidies mogelijk.

Wat is de BPM?

Bpm is een soort ‘luxebelasting’ op auto’s, gebaseerd op een basisbedrag verhoogd met een opslag per gram CO2-uitstoot van de betreffende auto’s. Hierdoor betaal je voor een zuinige auto minder bpm dan voor een onzuinige. Een elektrische auto heeft geen directe CO2-uitstoot en is daarnaast ook vrijgesteld van het basisbedrag. Je betaalt dus in het geheel geen bpm bij aanschaf van een elektrische auto.

Wat is de MRB?

MRB staat voor motorrijtuigenbelasting. Het wordt ook wel de wegenbelasting genoemd en geldt voor iedereen die een auto heeft. Om elektrisch rijden te stimuleren heeft de overheid beslists dat volledig elektrische auto's tot en met 2024 vrijgesteld zijn van deze wegenbelasting.

Kan ik mijn auto bij elk laadstation opladen?

Dat hangt af van het type stekker dat in je auto past en het oplaadpunt. Wij verkopen laadstations voor type 2 stekkers, omdat bijna alle nieuwe auto's een type 2 aansluiting hebben. Heeft u een auto met type 1 aansluiting? Geen paniek. Dan kun je nog steeds overal opladen met een adapter van tink.

Waarom zou ik een laadstation kopen met meer vermogen dan nodig?

Wij adviseren je om te kijken naar je huidige elektrische auto, maar ook naar de toekomst. Een laadpaal met 22kW kan een Tesla Model S opladen met het maximale vermogen maar je kunt ook een BMW i3 aansluiten en deze opladen met het maximale vermogen (11kW)

Werkt elk oplaadstation met elke elektrische auto?

Al onze laadstations, of ze nu van Alfen, Wallbox of Webasto zijn, zijn geschikt voor elke elektrische auto. Je moet er enkel op letten dat het type kabel van jouw auto overeenstemt met die van je laadstation.

x