Smart Home Protokolle

Wanneer je denkt dat je wifinetwerk niet genoeg bereik of stabiliteit heeft, dan is ZigBee een goed alternatief. Deze technologie creëert een netwerk tussen een zogenaamde ZigBee bridge en producten die compatibel zijn met ZigBee. De afzonderlijke apparaten communiceren ook met elkaar en vergroten zo het bereik van het netwerk.

Zigbee

Thread wordt in de smart home wereld beschouwd als het draadloze protocol van de toekomst. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer fabrikanten hun producten compatibel maken met dit veelbelovende netwerk. Met Thread hoef je niet langer te kiezen voor één fabrikant, aangezien alle producten met Thread compatibel zijn met elkaar.

Thread

Z-Wave laat alle compatibele apparaten naadloos met elkaar communiceren. In tegenstelling tot wifi, gebruikt Z-Wave alle compatibele apparaten om signalen door te geven. Een Z-Wave netwerk communiceert rechtstreeks van apparaat naar apparaat. Hoe meer producten je in huis hebt die met Z-Wave werken, hoe beter het netwerk wordt.

Z-Wave

Kies je voor Matter, dan kies je voor compatibiliteit. Het smart home communicatieprotocol kan de ecosystemen van Amazon Alexa, Apple Home, Google Assistant en meer met elkaar verbinden. Met Matter hoef je je geen zorgen meer te maken of producten wel compatibel met elkaar zijn, je kan je producten van verschillende smart home systemen met elkaar verbinden.

Matter
Resultaten weergeven