Vergelijkingen

Slimme radiatorknoppen – de grote vergelijking

Welke aanbieder heeft de beste slimme radiatorknoppen? Die keuze laten we uiteraard aan jou! Wij geven een vergelijking van de meest bekende fabrikanten van slimme radiatorknoppen in één overzicht, waarna je zelf deze vraag kunt beantwoorden.
Slimme radiatorknop

Met de huidige stijgende energieprijzen loopt onze verwarmingsrekening steeds hoger op. Het is daarom verstandig om je energierekening meer onder controle te krijgen en slimme radiatorknoppen bieden hiervoor dé oplossing. Ze zijn gemakkelijk te installeren op bestaande radiatoren en verwarmen alleen wanneer het nodig is. Zo bespaar je geld en ben je tegelijkertijd milieuvriendelijker!

 • Bespaar tot 31 procent op verwarmingskosten
 • Analyse van je energieverbruik
 • Automatische regeling van kamertemperatuur en luchtkwaliteit
 • Instellen van verwarmingsschema’s
 • Intelligente detectie van open ramen
 • Bediening via controller, app of stem
 • De CO2-uitstoot doeltreffend verminderen
 • Optimalisatie van verwarming dankzij geofencing
 • Vroegtijdige opsporing van defecten in het verwarmingssysteem
Tado Radiatorknop

Slimme radiatorknoppen: de beste modellen in vergelijking

Om te beginnen zul je jezelf misschien de vraag stellen: welke radiatorknop past het beste bij mij? Welk apparaat heb ik überhaupt nodig? Wij geven je met deze grote vergelijking van de beste slimme radiatorknoppen een duidelijk overzicht en helpen je op weg. Bekijk ook de onderstaande video voor de radiatorknoppen vergelijking van 2022:

In principe moet je rekening houden met een paar basisprincipes. Omdat de volgende aspecten hoogstwaarschijnlijk jouw keuze zullen bepalen, is het van belang antwoord te geven op de volgende vragen:

 • Welk besturingssysteem gebruik je op je smartphone?
 • Welk smart home systeem wil je gebruiken of heb je al?
 • Welke functies zijn voor jou het belangrijkst?
 • In welke mate wil je je verwarming automatiseren?

Zodra je de antwoorden op deze vragen op een rijtje hebt gezet, kunnen we verder kijken naar de verschillende opties.

tado° slimme radiatorthermostaat

Laten we maar meteen beginnen met een echte verwarmingsspecialist die nauwelijks iets te wensen overlaat: tado°. De slimme radiatorthermostaten van tado° zitten boordevol technologie en handige functies.

Vanzelfsprekend kun je de slimme verwarmingsknoppen bedienen via de app, maar ook is tado° compatibel met alle drie de grote spraakassistenten! Zo kun je de temperatuur spraakgestuurd regelen via Siri, Google Assistant of Amazon Alexa.

tado slimme radiatorknop

De producten van tado° combineren veel slimme functies. Onder andere het verwarmen van je huis op het moment dat je op weg naar huis bent dankzij geofencing. Met geofencing wordt een gebied binnen en rondom je huis afgebakend. Het systeem traceert dan waar je bent aan de hand van je smart home en kan anticiperen op jouw locatie. Voor dit tracken moet je natuurlijk wel zelf toestemming geven.

Op het moment dat je de app toestemming geeft tot het tracken van je locatie, kan geofencing je helpen. Je komt dus altijd thuis in een warm huis; hoe fijn is dat! Natuurlijk werkt dit proces ook in omgekeerde richting: als je het huis verlaat zal je verwarming uitschakelen. Zo bespaar je gemakkelijk en moeiteloos energie.

Door de lucht in de ruimte te analyseren, geeft tado° je tips over hoe je het huis optimaal kunt verwarmen en ventileren. Bovendien detecteert de slimme thermostaat of een raam of balkondeur open staat en verlaagt hij automatisch de temperatuur. Tijdschema’s stel je volledig naar wens in via de overzichtelijke en fraai vormgegeven app.

Als je tegen extra kosten het abonnement “Auto-Assist” activeert, krijg je extra informatie over het binnenklimaat en meer voor amper drie euro per maand. Sinds de laatste update, omvat het abonnement ook “Care & Protect”. Dit betekent dat jouw tado° systeem defecten aan het verwarmingssysteem in een vroeg stadium detecteert. Je kunt zelfs een afspraak maken voor een reparatie in de app.

tado app

Naast slimme verwarmingsknoppen biedt tado° ook kamerthermostaten en slimme bedieningselementen voor airconditioningsystemen. In principe maakt het niet uit wat je gebruikt om je huis te verwarmen, omdat tado° compatibel is met bijna alle systemen. Natuurlijk kun je alle tado° producten ook vinden in onze tink shop.

De voordelen van tado° slimme radiatorknoppen in één oogopslag:

 • Compatibel met stadsverwarming, centrale verwarming, vloerverwarming en eigen verwarmingssystemen zoals oliebranders en gasketels
 • Controle van het binnenklimaat
 • Toegang op afstand
 • Geofencing
 • Slimme schema’s
 • Open raam detectie
 • Verwarming statistieken
 • Past zich aan aan weersvoorspelling en kamerinrichting
 • Vroegtijdige opsporing van defecten aan verwarmingssystemen (met geactiveerd abonnement)
tado° Slimme Radiatorknop Starter Kit V3+ incl. Bridge + Radiatorknop

Eve Thermo slimme radiatorthermostaat

Met de Eve Thermo haal je een echte specialist in huis voor Apple HomeKit. De slimme radiatorknop is niet compatibel met een ander smart home systeem. Dit betekent ook: Alleen Siri luistert naar je spraakopdrachten. Vanzelfsprekend kun je de Eve Thermo (2020) ook via de overzichtelijke Eve-app bedienen.

Nog een handige functie: Eve gebruikt ook voor haar slimme radiatorknop Bluetooth en Thread als transmissiestandaard en doet dat zonder bridge. Daarom is hij perfect geschikt voor lokaal gebruik op korte en lange afstand.

Eve Thermo

Ook met Eve kun je gebruik maken van slimme functies zoals vakantiemodus, tijdschema’s en detectie van open ramen. Eve slaat je instellingen direct op in de radiatorknop, dus je hoeft niet altijd in de buurt te zijn. In combinatie met een Apple HomeKit-bedieningscentrum kun je de Eve Thermo eenvoudig integreren in automatiseringen en scenario’s.

Verlaat je plotseling ongepland je huis? Dan zal de Eve Thermo automatisch uitschakelen. Ook andere geofencing-functies zijn snel en gemakkelijk te implementeren. De Thermo maakt niet alleen via HomeKit verbinding met andere Eve-producten, maar ook met smart home apparaten van andere fabrikanten. En dit alles met strikte gegevensbescherming. Dankzij HomeKit worden je gegevens niet verzonden naar servers, maar blijven geheel privé.

Kortom: Eve Thermo is zeker een van de hoogtepunten op het gebied van slimme radiatorthermostaten, vooral als je thuis beschikt over Apple-apparaten.

De voordelen van Eve slimme radiatorknoppen in één oogopslag:

 • Geen bridge nodig voor lokale bediening
 • Toegang op afstand via Apple HomeKit
 • Geofencing via Apple HomeKit
 • Automatisering via Apple HomeKit
 • Tijdschema’s
 • Bedien alle Apple HomeKit-apparaten met de Eve-app
Eve Thermo
Eve Thermo (2020) 2-pack

Bosch Smart Home slimme radiatorthermostaat

Bosch Smart Home is een van de meest uitgebreide smart home-systemen op de markt. Naast beveiligingsoplossingen zoals de Bosch Twinguard rookmelder en Bosch bewakingscamera’s, biedt Bosch Smart Home ook handige slimme radiatorthermostaten.

De Bosch Smart Home Controller is absoluut onmisbaar voor je Bosch Smart Home. Het bestuurt het hele systeem als een centrale eenheid en dus ook de Bosch radiatorthermostaten. Naast bediening via de app biedt Bosch ook spraakbediening via Amazon Alexa, Google Assistant en Siri.

Bosch Radiatorknop II

Met tijdschema’s kun je in de app gemakkelijk aangeven wanneer er in welke ruimte moet worden verwarmd. In combinatie met de Bosch deur-/raamcontacten kun je daarnaast een open raam detectie via de app implementeren, wat extra verwarmingskosten bespaart.

Bosch Smart Home maakt gebruik van gecodeerde radiotransmissie als transmissiestandaard. De radiatorknoppen van Bosch communiceren met de andere producten via ZigBee 3.0. De Smart Home Controller geeft je toegang tot de slimme radiatorknoppen wanneer je onderweg bent. Op die manier kun je snel reageren wanneer je ongepland thuiskomt of spontaan je huis verlaat.

De voordelen van Bosch Smart Home slimme radiatorknoppen in één oogopslag:

 • Slimme tijdschema’s
 • Onderdeel van Bosch Smart Home
 • Ventilatie-detectie met extra sensoren
 • Compatibel met Google Assistant, Siri en Alexa
 • Eenvoudige bediening via de Bosch Smart Home app
 • Toegang op afstand
Bosch Smart Home Controller + 3x Radiatorknop II + Kamerthermostaat
Bosch Smart Home Controller + 3x Radiatorknop II + Kamerthermostaat

Netatmo slimme radiatorkraan

Tijd voor het volgende slimme verwarmingssysteem met vele slimme functies: de Netatmo slimme radiatortkraan. Deze slimme radiatorknop maakt je dagelijks leven een stuk gemakkelijker tijdens het stookseizoen, terwijl je tegelijkertijd geld bespaart.

De slimme Netatmo radiatorknoppen zien er niet alleen goed uit, maar maken ook indruk met vele verschillende functies. Met Netatmo kun je alles via één app bedienen, ook onderweg. De Netatmo radiatorthermostaat werkt met vier verschillende modi: nachtmodus, comfort-modus, eco-modus en comfort plus-modus.

Netatmo Radiatorknop en Thermostaat

Binnen deze verschillende modi analyseert de slimme verwarming in real time de omgeving in de kamer en past hij zijn gedrag aan, bijvoorbeeld aan het zonlicht. Netatmo heeft hiernaast een open raam detectie, maar let op: de radiatorkraan gaat na 30 minuten weer open, ongeacht of het raam nog open staat.

Met Netatmo ontwerp je slimme verwarmingsschema’s. Met deze slimme oplossing verwarm je alleen wanneer je het écht nodig hebt. Natuurlijk heb je altijd een overzicht van het geheel via grafische analyses in de app. Ook Netatmo beschikt over de geofencing-functie, maar alleen via Apple HomeKit. Om deze functie te gebruiken, heb je een HomeKit-bedieningscentrum nodig.

Netatmo Radiatorknop

Met de integratie in HomeKit luistert je Netatmo radiatorkraan natuurlijk naar Siri. Maar daarnaast is spraakbediening ook mogelijk via Amazon Alexa en Google Assistant. Producten staan met elkaar in verbinding via wifi en zijn hierdoor vanaf iedere locatie te bedienen.

Netatmo biedt meer dan alleen slimme verwarmingsknoppen. Zo is er ook een kamerthermostaat beschikbaar, waardoor Netatmo compatibel met bijna alle verwarmingssystemen is. Natuurlijk kun je alle Netatmo-producten vinden in onze tink shop.

De voordelen van Netatmo slimme radiatorknoppen in één oogopslag:

 • Compatibel met stadsverwarming, centrale verwarming en eigen verwarmingssystemen zoals oliebranders, vloerverwarming en gasketels
 • Geen extra apparaat nodig voor draadloos gebruik van de kamerthermostaat
 • Toegang op afstand
 • Geofencing via Apple HomeKit in combinatie met een Apple-controlecentrum
 • Slimme schema’s
 • Verwarming statistieken
 • Past zich aan de omstandigheden aan
 • Eenvoudige samenwerking met andere Netatmo-producten
Netatmo Radiatorthermostaat Starter Set met 2 Radiatorknoppen + 1x Radiatorknop
Netatmo Radiatorthermostaat Starter Set met 2 Radiatorknoppen + 1x Radiatorknop

Hombli Smart Radiator Thermostat

Dan een nieuwkomer op de slimme radiatorknoppen: de Hombli Smart Radiator Thermostats. Ook deze radiatorknop is makkelijk te installeren. Maak je bij het wisselen van de radiatorknoppen geen zorgen dat er water uit de radiator loopt. Het formaat van de knop is compact en persoonlijk vind ik hem er mooi uitzien.

Hombli Smart Radiator Thermostat

Belangrijk om te weten: om de radiatorknoppen te gebruiken heb je de Hombli Bridge nodig. Met 1 zo’n Bridge kun je 32 apparaten besturen. Maar, mocht je de behoefte hebben aan het verbinden van nog meer apparaten; met meerdere Bridges kun je tot maximaal 128 apparaten besturen.

Natuurlijk biedt het merk Hombli zelf ook veel andere producten, waaronder slimme sensoren. Deze kun je gemakkelijk koppelen aan de radiatorknoppen en onderdeel uitmaken van scenario’s en automatiseringen.

De voordelen van Hombli Smart Radiator Thermostat in één oogopslag:

 • Compatibel met stadsverwarming
 • Hombli Bridge nodig voor gebruik
 • Handmatig of via de app te gebruiken
 • Geofencing
 • Slimme tijdschema’s
 • Verwarming statistieken
 • Geïntegreerde open raam en deur detectie
 • Samenwerking met andere Hombli producten
Hombli Smart Radiator Starterkit
Hombli Smart Radiator Starterkit

Slimme radiatorknoppen – welke past bij mij?

Hopelijk hebben we je wat relevante uitleg kunnen geven over de verschillende radiatorknoppen. Nu moet je alleen nog kijken welk apparaat of welke set aan jouw behoeften voldoet. We hebben alle informatie van elke thermostaat in een handig overzicht gezet.

tado° Netatmo Eve Bosch Hombli
Tijdschema’s iOS/Android iOS/Android iOS iOS/Android iOS/Android
App iOS/Android iOS/Android iOS iOS/Android iOS/Android
Spraakassistent Siri
Google Assistent
Amazon Alexa
Siri
Google Assistent
Amazon Alexa
Siri Siri
Google Assistent
Amazon Alexa
Siri
Google Assistent
Amazon Alexa
Bediening op afstand Ja Ja Ja Ja Ja
Connectiviteit Wifi
Radio
Wifi
Radio
Bluetooth, Thread ZigBee 3.0 Bluetooth
Geofencing Ja Ja, via Apple HomeKit Ja, via Apple HomeKit Nee Ja
Meting van de luchtkwaliteit Ja Nee Nee Nee Nee
Open raam detectie Ja Ja Ja Via deur-/raamsensoren Ja
Hub/Controller noodzakelijk Ja Ja Nee Ja Ja

Overigens vind je alle slimme radiatorthermostaten uit dit artikel in de verwarming categorie in de tink shop. Heb je nog verder advies nodig? Vraag het dan aan de smart home experts van onze klantenservice!