Vergelijkingen

Goedkope robotmaaiers vergelijken: beste opties voor minder dan 1000 euro

De ultieme kleine hulp in de tuin voor een ‘kleine’ prijs.
Goedkope robotmaaiers vergelijken

De lente staat voor de deur en dus ook het werk in de tuin. Naast de vele taken zoals onkruid wieden, bloemen planten en algemeen opruimen, maakt ook het grasmaaien een comeback. Om ervoor te zorgen dat je je hier geen zorgen meer over hoeft te maken, gaan we in dit artikel goedkope robotmaaiers vergelijken. De prijzen liggen onder de 1000 euro, wat voor een robot grasmaaier relatief ‘betaalbaar’ is.

Kort gezegd vereenvoudigt je robotmaaier het tuinieren. In de loop van de laatste jaren heeft de technologie zich gestaag ontwikkeld en hebben de fabrikanten over de hele linie nieuwe functies geïnstalleerd. De slimme grasmaaiers zijn niet alleen veel stiller dan hun handmatige voorgangers, maar ook veel gemakkelijker te onderhouden en schoon te maken. Een ander voordeel van de robotmaaiers is een gelijkmatiger onderhoud van je gazon. Het frequente maaien resulteert in een schone snede.

Robotmaaiers voordelen
In je tuin hoef je alleen maar te ontspannen - je robot grasmaaier zorgt voor de rest.

Als je je nu al afvraagt of je de grasmaaier nog wel met de hand moet legen, kun je nu opgelucht ademhalen: de gemaaide grassprieten blijven op je gazon liggen en dienen dus direct als natuurlijke meststof. Je kunt de meeste robotmaaiers ook gemakkelijk integreren in je smart home, omdat veel fabrikanten vertrouwen op compatibiliteit met conventionele spraakassistenten. Laten we dus eens goedkope robotmaaiers vergelijken en kijken welk model je kunt krijgen voor minder dan 1000 euro.

Robotmaaiers vergelijken: Bosch Indego S+ 500

De eerste robot grasmaaier in deze vergelijking is de Bosch Indego S+ 500 die je momenteel in onze winkel met korting kunt aanschaffen voor net iets minder dan 1000 euro. De slimme maaier analyseert de conditie van je tuin en de algemene weersomstandigheden waardoor hij in staat is om de meest efficiënte gazonverzorging uit te voeren.

De Indego S+ 500 maait ook probleemloos schone randen, evenals andere gazonzones, bijvoorbeeld in de achtertuin en voortuin. De gezamenlijke grasoppervlakte mag echter niet groter zijn dan 500 m².

Bosch Indego S+ 500 Robotmaaier

Robotmaaiers vergelijken: Bosch Indego XS 300

Een goedkopere, maar ook beperktere versie van de Bosch robotmaaier is de kleinere Indego XS 300 voor 769,99 euro. Deze heeft ook dezelfde analysefuncties als de S+ 500, maar kan alleen werken op een oppervlakte van maximaal 300 m². Afhankelijk van de grootte van je gazon hoeft dit geen probleem te zijn.

Een groot voordeel van de Indego S+ 500 ten opzichte van de Indego XS 300 is de mogelijkheid van spraakbesturing met Google Assistant of Amazon Alexa. Zo kun je je grasmaaier gemakkelijk spraakopdrachten geven zonder constant je mobiele telefoon tevoorschijn te hoeven halen.

Bosch Indego XS 300

Robotmaaiers vergelijken: GARDENA SILENO city 600 m²

De volgende elektrische robotmaaier bij het vergelijken van goedkope robotmaaiers komt van GARDENA en is een echte topper. Met de SILENO city 600 m² krijgt u een grasmaaier die niet alleen een van de stilste in zijn soort is met 57 dB, maar door zijn ontwerp ook hellingen tot 35% aankan.

De robuuste robotmaaier van GARDENA heeft ook een sterk omhulsel: dankzij het weerbestendige karakter en de geïntegreerde sensoren voor vorst en botsingen is hij beschermd tegen bijna alle externe obstakels en kan hij deze effectief vermijden (of eromheen rijden). Je kunt de grasmaaier aanschaffen voor 950 euro.

GARDENA SILENO city 600 m²
GARDENA SILENO city 600 m²

Robotmaaiers vergelijken: GARDENA SILENO city 250 m²

Als je te maaien gazonoppervlak aanzienlijk kleiner is, is er geen reden tot paniek. De SILENO city 250 m² is een nog goedkoper alternatief voor de eerder genoemde robotmaaier, die ook op een kleiner oppervlak doet wat hij belooft.

De overige functies van het kleine broertje van de SILENO city 600 m² doen er niet voor onder en komen bijna allemaal overeen. De slimme grasmaaiers van GARDENA zijn ook te bedienen met een spraakassistent, in dit geval met Amazon Alexa en Apple’s Siri. Je kunt de kleine grasmaaier momenteel krijgen voor 800 euro.

GARDENA SILENO city 250 m
GARDENA SILENO city 250 m²

Robotmaaiers vergelijken: Worx Landroid M700

Worx mag niet ontbreken bij het vergelijken van goedkope robotmaaiers. Met een maaibare oppervlakte tot 700 m² is de Landroid M700 van Worx behoorlijk indrukwekkend. Verdeel je tuin handig in verschillende zones om het maaien te optimaliseren. De ingebouwde regensensor stuurt hem bovendien tijdig naar zijn schuilplaats of laat hem helemaal niet starten. Het enige minpuntje is het gebrek aan spraakbediening.

Worx Landroid M700

Husqvarna Automower Aspire R4

Wanneer we goedkope robotmaaiers vergelijken, kunnen we ook het merk Husqvarna niet vergeten. De Husqvarna Automower Aspire R4 is, ten opzichte van andere robotmaaiers van het merk, relatief vriendelijk voor je portemonnee..

Qua oppervlakte zit de Aspire R4 in de middenmoot met een maximum van 400 m², maar helaas heeft hij, in tegenstelling tot de nieuwere modellen, nog steeds een begrenzingsdraad nodig. Door zijn kleine en slanke ontwerp heeft hij echter ook een duidelijk ruimtevoordeel en kan hij dus ook hoeken bereiken die voor andere robotmaaiers een uitdaging zouden zijn. Een andere tekortkoming is de slechts 25% helling die de kleine grasmaaier aankan. Vergeleken met de concurrentie doet hij het daar niet zo goed.

Husqvarna Automower Aspire R4
Husqvarna Automower Aspire R4

Wat is de beste robotmaaier?

Ondanks dat we de goedkope robotmaaiers vergelijken, kunnen we niet een nadrukkelijk winnaar aanwijzen. Denk daarom goed na over wat je zelf belangrijk vindt. Als je meer wilt weten over robotmaaiers, kun je dat gemakkelijk in onze webshop vinden.