Tests

EZVIZ BC1 Camera voor Buiten – tink test

De EZVIZ BC1 draadloze camera levert haarscherpe beelden en heeft een batterij van indrukwekkend lange levensduur.
EZVIZ BC1 Camera op batterij voor binnen en buiten

Nadat we ons een tijdje geleden in het onderwerp videodeurbellen hebben verdiept, hebben we het vandaag over slimme videobewaking buitenshuis. Of het nu de oprit, de garage, de tuin of, waar dan ook is. Videobewaking kan altijd van pas komen. Vandaag test ik de EZVIZ BC1-B2 (de 2-pack) in mijn groentetuin. Welkom bij de tink test: EZVIZ BC1!

Ezviz BC1 Camera en basis
De EZVIZ BC1 kit bestaat uit een camera en een basis unit.

De keuze voor een flexibel te plaatsen draadloze camera die werkt op batterijen met wifi is snel gemaakt. De EZVIZ BC1 wifi camera is een camera op batterijen voor gebruik buitenshuis. Handige functie: ruimtebesparende H.265 videocompressie om niet te veel van je wifi-bandbreedte te gebruiken. De lokale opslag op de EZVIZ BC1 base is bovendien erg handig.

EZVIZ H.265 videocompressie
De EZVIZ BC1 bespaart opslagruimte dankzij H.265 videocompressie.

Het maakt niet uit naar wat voor een apparaat ik op zoek ben. Eén ding is voor mij bij allemaal van belang: weinig onderhoud, voor zover dat überhaupt mogelijk is. De BC1 buitencamera adverteert met een batterijlevensduur tot 365 dagen. Niet telkens weer die lastige batterijwissel of voortdurend opladen, perfect! Ook al gaat de batterij in de praktijk niet zó lang mee, toch belooft het apparaat een lange onderhoudsvrije periode, handig!

EZVIZ BC1 Camera voor buiten is beschikbaar als 1-pack, 2-pack en 3-pack
EZVIZ BC1 Camera voor buiten is beschikbaar als 1-pack, 2-pack en 3-pack

Mijn plan: één camera in het voorste gedeelte en één camera in het achterste gedeelte van mijn groentetuin. Hiervoor gebruik ik dus de EZVIZ BC1-B2, waar het basisstation is inbegrepen. Maar voordat ik de camera’s buiten ga plaatsen, stel ik ze eerst binnen mijn eigen vier muren op de proef. Misschien ben ik redelijk voorzichtig, maar ik neem liever geen risico. Wanneer je kijkt naar de voordelen ziet het er veelbelovend uit.

De voordelen van de EZVIZ BC1-B2 in één oogopslag:

 • 12.900 lithium-ion batterij met levensduur tot 365 dagen
 • Lokale opslag van opnamen via MicroSD-kaart
 • 1080p Full HD resolutie
 • 120 graden kijkhoek
 • Nachtzicht in kleur dankzij o.a. twee geïntegreerde spots
 • Ingebouwde PIR bewegingssensor
 • Objectidentificatie
 • Twee-weg audio
 • IP66 gecertificeerd, stof- en waterdicht
 • Tot drie aangepaste 10-seconden spraakberichten
 • Geïntegreerde sirene
EZVIZ BC1 - Draadloze camera van dichtbij
Ook 's nachts neemt de EZVIZ BC1 beelden op in kleur

Installatie van het EZVIZ BC1 bewakingssysteem

Laten we maar bij het begin beginnen: de installatie. De inhoud van de verpakking bestaat, uiteraard, uit de camera’s en het basisstation. Daarnaast vind je 2 magnetische voeten, 2 schroefvoeten en twee voedingskabels inclusief voedingseenheden in de verpakking. Ook worden schroeven, boorsjablonen en pluggen meegeleverd. Nogmaals: dit is de inhoud van de EZVIZ BC1-B2, de EZVIZ BC1 kit bestaat uit slechts één camera en de EZVIZ BC1-B3 bestaat uit drie camera’s. De inhoud daarvan kunnen jullie wel raden denk ik.

EZVIZ BC1 Basisstation - Aansluitingen voor stroom en netwerkkabel. Zo verbind je het systeem met je router.
EZVIZ BC1 Basisstation - Aansluitingen voor stroom en netwerkkabel. Zo verbind je het systeem met je router.

De EZVIZ BC1 camera ondersteunt 2.4 GHz wifi. In dit geval een bewuste keuze, omdat het apparaat hierdoor een groter bereik heeft dan het geval zou zijn met 5 GHz wifi. Dankzij de H.265-compressie zou de relatief lagere transmissiesnelheid er niet toe mogen doen.

EZVIZ BC1 Basisstation - Micro SD-kaartsleuf ondersteunt lokale opslag van je opnamen tot 256 GB aan data..
EZVIZ BC1 Basisstation - Micro SD-kaartsleuf ondersteunt lokale opslag van je opnamen tot 256 GB aan data..

De installatie voer je uit via de gratis EZVIZ-app. Deze is beschikbaar voor iOS en Android. Nadat je het basisstation met een kabel op het netstroom en op je wifirouter heb aangesloten, synchroniseer je de camera’s met het basisstation. Er is een knop hiervoor aan de onderkant van de camera. Alles is zeer intuïtief en gemakkelijk uit te voeren.

In de EZVIZ app bekijk je de beelden van je camera op ieder moment en vanuit elke locatie.
In de EZVIZ app bekijk je de beelden van je camera op ieder moment en vanuit elke locatie.

De EZVIZ BC1 Camera aan de muur monteren

Zoals je van een wifi buitencamera mag verwachten, wordt de camera met een magnetische voet op een metalen oppervlak bevestigd. Ook kun je ervoor kiezen hem direct aan de gevel te bevestigen door een gat te boren. Gratis tip: in dit geval moet je er voor zorgen dat de buitencamera in de zomer niet permanent aan zonlicht wordt blootgesteld.

De slimme camera's kunnen worden gemonteerd met behulp van een schroefvoet of een magneetvoet, beide varianten zijn bij de levering inbegrepen.
De slimme camera's kunnen worden gemonteerd met behulp van een schroefvoet of een magneetvoet, beide varianten zijn bij de levering inbegrepen.

Een ander belangrijk ding is natuurlijk: niet vergeten op tijd op te laden. Dit kun je bijvoorbeeld ‘s nachts doen via de meegeleverde USB-kabel. De batterij heeft een capaciteit van 12.900 mAh. Dat is ruim voldoende voor een oplaadbare camera. Ik kan echter nog niet beoordelen of dit daadwerkelijk genoeg is om de camera een jaar lang te laten werken. Dat hangt altijd af van hoe intensief je de camera gebruikt.

EZVIZ Wifi camera in combinatie met Google Nest Hub

Wat mij positief verraste was de mogelijkheid om het live-beeld ook op de Google Nest Hub te laten afspelen. Om dit te doen verbind je de camera met je Google-account. Dan kun je het live-beeld gewoon op het slimme display laten zien: “Hey Google, laat me de groentetuin zien”. Dit kan op elk gewenst moment, zonder een vinger uit te steken. Voor mij werkt het perfect, echt een aanrader!

Kortom

Met de EZVIZ BC1 als batterijgevoed bewakingssysteem wordt werkelijk elke buitenruimte direct veiliger. Of het nu gaat om een grote tuin of een volkstuin, een oprit of een binnenplaats. Dankzij de flexibele montagemethode worden de mogelijkheden alleen beperkt door je wifi bereik. Repeaters kunnen dit echter snel verhelpen. Zelfs de meest afgelegen gebieden kunnen worden uitgerust met zowel wifi als videobewaking.

De slimme videobewaking zorgt voor een extra paar ogen rondom je woning.
De slimme videobewaking zorgt voor een extra paar ogen rondom je woning.

In de test was ik vooral blij met de compatibiliteit met de Google Nest Hub. Spraakbediening is gewoon echt een handige functie als je je handen vol hebt bijvoorbeeld. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn groentetuintje straks goed beveiligd is. Niet alleen omdat de producten van hoge kwaliteit zijn, ook omdat ze een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding hebben.