Vraag tink

Voorjaarsschoonmaak: huishoud gadgets voor een schoon huis

Deze slimme tips en gadgets helpen je bij de voorjaarsschoonmaak.

De lente is absoluut de beste tijd om je huis een goede schrobbeurt te geven en een frisse start van het jaar te maken. Er is veel te doen, maar met huishoud gadgets hoef je het niet alleen te doen. We hebben wat tips voor je om de voorjaarsschoonmaak wat te automatiseren, zodat je deze taak in een mum van tijd kunt afvinken.

Planning is hier het allerbelangrijkste. Om het overzicht niet te verliezen is een schoonmaakplan of checklist aan te raden. Verdeel de taken in prioriteiten. De taak die het eerst moet gebeuren heeft de hoogste prioriteit. Het is ook een goed idee om de taken per kamer te scheiden, zodat je alles in de gaten kunt houden.

Maak een lijst van de taken die je jezelf hebt opgelegd voor een bepaalde ruimte en zet een vinkje zodra een taak is voltooid. Het afstrepen van de taken motiveert je niet alleen, maar brengt je ook dichter bij je doel.

Heb je het gevoel dat je voorjaarsschoonmaak checklist te lang is voor jou alleen? Gelukkig zijn er handige en slimme gadgets zoals slimme stofzuigrobots die je een deel van het werk uit handen nemen, zoals het schoonmaken van je vloer.

Wat kunnen robotstofzuigers als huishoud gadget?

Een robotstofzuiger aanschaffen is een investering die niet alleen jouw voorjaarsschoonmaak, maar ook jouw dagelijks leven gemakkelijker zal maken. Als je eenmaal zo’n slimme hulp hebt, wil je niet meer zonder. Hij zal je ook in de toekomst blijven helpen.

Met de instelbare tijdschema’s kan de robotstofzuiger zo worden geïnstalleerd dat hij regelmatig voor een schone vloer in je huis zorgt, zelfs dagelijks als je dat wilt. Dit maakt thuiskomen na het werk veel aangenamer.

Hombli Robot Vacuum Cleaner
Met Hombli Robot Vacuum Cleaner hoef je nooit meer zelf je huis te stofzuigen of dweilen.

Ze maken ook gemakkelijk plaatsen in je huis schoon waar een normale stofzuiger niet gemakkelijk bij kan. De wendbare en compacte robot is ideaal voor moeilijk bereikbare plaatsen zoals onder banken of bedden. Hij verwijdert moeiteloos het stof, zonder dat jij enige moeite hoeft te doen.

Zo krijg je niet alleen een schone vloer, maar ook meer comfort. Je kunt jouw slimme stofzuigrobot gemakkelijk bedienen via spraakopdrachten of met de desbetreffende app – wanneer en zo vaak als je wilt. Stel gewoon een individueel tijdschema in dat de robot moet volgen.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een robotstofzuiger?

De keuze is reuze en de beslissing is moeilijk. Voordat je een robotstofzuiger kiest die het nieuwste lid van jouw gezin wordt, moet je letten op bepaalde eigenschappen die belangrijk zijn voor de selectie. Het gaat om criteria zoals de levensduur van de batterij, de reinigingsprestaties, de wasfunctie en de bediening.

Ook de navigatie van het apparaat speelt een grote rol. Voordat je de robotstofzuiger koopt, moet je echter niet voorbijgaan aan de hoogte van het apparaat, zodat de slimme helper echt onder het bed, de bank en de ladekast past. Vergelijk de hoogte met de afstand tot de vloer van jouw meubels.

De zuigkracht is ook cruciaal. Als je thuis een hond en een kat hebt, moet je een robotstofzuiger kiezen die een hogere zuigkracht heeft om het huisdierhaar te verwijderen.

Andere criteria die je aankoop moeten beïnvloeden zijn het geluidsvolume van het apparaat, of het apparaat een ingebouwde filter heeft en of de robotstofzuiger een klimfunctie heeft om drempels te trotseren. Natuurlijk hangt je keuze altijd af van de grootte van je huis, het werkgebied en gebruik.

Slimme voorjaarsschoonmaak: stofvangers verminderen door indirecte belichting

Natuurlijk is de uitstraling van jouw huis een belangrijk punt. Het draagt aanzienlijk bij tot de sfeer van welzijn en maakt van jouw huis je persoonlijke toevluchtsoord. Maar indirecte verlichting is ook heel praktisch. Als je ledstripverlichting in je huis gebruikt, hebt je ook minder lampenkappen en dus een stofzuiger minder om je zorgen over te maken.

Met de ledstrip van Eve creëer je niet alleen een gezellige woonsfeer die je seriemarathon versterkt. Je breidt de kamer ook visueel uit. Hoe werkt dit?

Voorjaarsschoonmaak: Eve Light Strip
De Eve Light Strip ideaal voor indirecte sfeerverlichting waardoor vuil minder zichtbaar is.

Bij indirecte verlichting wordt het licht gereflecteerd vanaf een oppervlak. Daardoor wordt dit licht breder verspreid dan bij armaturen die de ruimte rechtstreeks willen verlichten. Zo laat je muren stralen en creëer je een uiterst uitnodigende sfeer die de ruimte visueel opent. Je woning lijkt automatisch opgeruimder en groter.

Netatmo Aircare – de huishoud gadget voor schone lucht

Voorjaarsschoonmaak moet niet alleen gaan over zichtbare hygiëne, maar ook over schoonmaken wat je niet als visueel vuil zou beschouwen. Onzuivere lucht is bijvoorbeeld een trigger voor concentratieproblemen, vermoeidheid en onrustige slaap.

Met de slimme luchtsensor van Netatmo verlies je de luchtkwaliteit in je huis niet uit het oog – zonder dat je deze natuurlijk kunt zien. Best handig, toch? Op basis van gemeten gegevens zoals luchtkwaliteit, luchtvochtigheid en temperatuur geeft de luchtsensor je suggesties voor optimalisatie. Hiermee creëer je een gezondere sfeer in huis.

Netatmo Healthy Home Coach
Houd de luchtkwaliteit in je huis bij via de app. De Netatmo Healthy Home Coach registreert veel verschillende luchtwaarden en geeft je handige tips.

Dit apparaat is vooral geschikt voor de hobbykoks onder jullie, voor mensen die ‘s nachts onrustig zijn of zelfs voor astmapatiënten. Dankzij de zeer eenvoudige integratie van de luchtsensor in Apple Home kunnen ook alle Apple-fans van dit huishoudelijke apparaat genieten.

Tip voor de voorjaarsschoonmaak: muziek als motivatieboost

Een van de belangrijkste tips voor de voorjaarsschoonmaak: als het leuk is, gaan tijd en werk nog sneller. Daarom mag je de juiste muziek en geluidskwaliteit voor je voorjaarsschoonmaak niet onderschatten. Profiteer van zeer krachtige en rijke geluiden uit je Sonos smart speakers. Je afspeellijst geeft je extra motivatie. Dit maakt het schoonmaken veel gemakkelijker.

Met de Sonos One krijg je ook toegang tot Google Assistant of Amazon Alexa, wat niet mag ontbreken in een modern huishouden. Je spraakassistent leest ook je to-do lijst voor en met een spraakopdracht bedien je ook je Philips Hue lampen of andere slimme producten.

Sonos Era 100 bij je voorjaarsschoonmaak
Gebruik de nieuwe Sonos Era 100 speaker om jezelf met muziek te motiveren tijdens de voorjaarsschoonmaak.

Lees hier nu ook meer over de Sonos Era speakers die Sonos recent lanceerde. Deze beloven je geluidservaring naar een hoger niveau te tillen. De Sonos Era 100 is daarnaast ook de opvolger van de Sonos One, dus als je echt up-to-date wil zijn, valt het aan te raden om deze aan te schaffen.