8.6
Authorized reseller of Meer van Webasto

Webasto Live 22 Laadstation 22kW + Kabel 4.5m + E-Flux

Kleur

Aanbevolen verkoopsprijs € 1.599,00

tink volumekorting
Exclusieve kortingen op productsets en speciale deals alleen bij tink 
€ 0,00
€ 1.599,00 Incl. btw
 • Gratis verzending en retour
Special

De voordelen bij laadstations van tink:

 • Beste prijs garantie met €200 cashback
 • Gratis videogesprek met een expert
 • Vaste prijsopgave voor installatie
 • 2 jaar garantie op jouw laadstation

Meer informatie vind je op onze E-mobility pagina.

Belangrijkste functies

Voordelen Webasto Live 22 Laadstation 22kW + Kabel 4,5m in één oogopslag:

 • Plug & Play principe
 • Dynamic Load Management
 • Inclusief 6 maanden E-Flux abonnement
 • RFID-kaartlezer geïntegreerd
 • Geïntegreerde 4,5m 3-fase kabel
 • Automatisch kosten verrekenen
 • Aanpasbaar laadvermogen tot 22kW

Expert review
8.6
Getest door tink expert
Sonik

Een compleet slim laadstation, inclusief kabel en E-flux abonnement. Met dit laadstation ben je klaar voor de toekomst. Uitbreidingsmogelijkheden tot wel 250 stations in een netwerk en optimale benutting van de beschikbare stroom. De Webasto Live werkt optimaal dankzij het E-flux abonnement en laat je optimaal genieten van slim laden. De ingebouwde RFID-kaartlezer geeft gebruikers (gratis) toegang die in bezit zijn van een bepaalde RFID-kaart en kosten kunnen automatisch worden verrekend dankzij E-flux.

Meer details
Productinformatie

 • Eenvoudig in gebruik dankzij Plug & Play: Het Webasto Live 22 Laadstation 22kW is zeer makkelijk in gebruik en laadt je auto op de meest eenvoudige manier op. Plug de Type 2 kabel in je elektrische auto en het opladen begint direct. Op het moment dat je elektrische auto is opgeladen hang je de kabel weer terug aan het laadstation en zal het opladen stoppen. De laadstatus is in te zien via de app, of via het geïntegreerde ledlicht. Ook kun je ervoor kiezen het station te ontgrendelen met een RFID kaart.
 • Dynamic Load Balancing & EMS: Het Webasto Live 22 Laadstation is een slim product en kan worden ingesteld als 'master'. Dit houdt in dat er via dit station alle andere aangesloten stations (tot max. 250) worden aangestuurd en de beschikbare laadcapaciteit optimaal wordt verdeeld. Daarnaast kan het station worden aangesloten op een Energie Management Systeem (EMS) waardoor het mogelijk wordt de laadstations te koppelen aan opgewekte zonne-energie.
 • MID gecertificeerde meter en RFID-kaartlezer: Dit laadstation is uitgerust met een MID gecertificeerde energiemeter voor het verrekenen van stroom. Dit geeft aan dat er nauwkeurig wordt gemeten en deze manier is goedgekeurd door de belastingdienst. Je kunt met de ingebouwde RFID-kaartlezer de kosten correct en eerlijk verrekenen met een eventuele werkgever. Zo kun je, als je een pasje hebt, ervoor kiezen om te laden op kosten van je werkgever of laden op eigen kosten.
 • Inclusief 7 meter lange 3-fase kabel: 3-fase laden maakt het mogelijk om jouw elektrische auto sneller op te laden. De naam zegt het eigenlijk al, maar 3-fase laden gaat 3 keer sneller dan 1-fase laden en in combinatie met het vermogen van 32A resulteert dat in een maximaal laadvermogen van 22kW. Voor 3-fase opladen, heb je krachtstroom nodig. Om gebruik te kunnen maken van krachtstroom zal je netbeheerder je stroomnetwerk hiervoor geschikt moeten maken, wat extra kosten met zich meebrengt.
 • Naast laadstation ook een kabelhouder: Het Webasto Live 22 Laadstation 22kW is naast een laadstation ook een kabelhouder. Op het moment dat je de kabel niet gebruikt kun je deze eenvoudig terug in het station pluggen. Zo oogt je oplaadstation georganiseerd zonder dat je een aparte kabelhouder hoeft aan te schaffen. De Webasto Live is geschikt voor wandmontage, of voor montage aan een paal. Bij aanschaf van dt product is geen paal inbegrepen.
 • 6 maanden E-flux abonnement inbegrepen: Bij aanschaf van dit slimme laadstation zit 6 maanden E-flux inbegrepen. E-flux is een back-office systeem die het mogelijk maakt om alle slimme functies van de Webasto Live te benutten. Via dit platform worden alle laadsessies bijgehouden en automatisch verrekend tussen de werkgever en werknemer. Daarnaast heb je 24/7 toegang tot een live helpdesk, krijg je hulp bij de installatie en kun je laadpalen van verschillende merken via dit systeem beheren. Ook voor particulieren kan E-flux interessant zijn. Je kunt via E-flux namelijk zelf bepalen of jouw bezoek gratis of betaald mag laden en de afhandeling van de betaling wordt automatisch voor je geregeld.
 • Optimaal benutten laadvermogen: Het maximale laadvermogen van je elektrische auto kan nog wel eens verschillen. Om het laadvermogen van het laadstation hierop aan te passen is het laadvermogen stapsgewijs aan te passen tussen 3,7 en 22kW. Daarnaast is dit slimme laadstation compatibel met slimme energiemeters. Wanneer dit station wordt aangesloten op een slimme energiemeter zal de maximale capaciteit (afhankelijk van je energiecontract) nooit worden overschreden en zal alle beschikbare stroom binnen de capaciteit optimaal worden benut.

Expert review
8.6
Getest door tink expert
Sonik
Installatie 8

Het installeren van een laadstation is niet eenvoudig en zal door een gecertificeerde elektricien moeten worden uitgevoerd. Hoe dan ook, Webasto probeert het de elektricien zo duidelijk en eenvoudig mogelijk te maken.

Productkwaliteit 8

Slim laadstation, voorzien van onderscheidende technologie.

App/Software 9

Intuïtief en zeer functioneel. Handig dat je ook onderweg kunt zien waar laadpalen beschikbaar zijn.

Functionaliteit 10

Een elektrisch laadstation met een enorm scala aan functies. Van Dynamic Load Management tot het automatisch verrekenen van kosten. Ontdek deze en veel meer functies.

Betrouwbaarheid 9

Hoogwaardige slimme technologie maakt dit product zeer betrouwbaar.

Ontwerp 9

Opvallend modern design, compact laadstation en geïntegreerde kabelhouder.

Gegevensbescherming 8

Verzamelde data wordt veilig gecodeerd opgeslagen.

Prijs-kwaliteit 8

Voor een slim laadstation met een breed scala aan functies een eerlijke prijs.

Het installeren van een laadstation is niet eenvoudig en zal door een gecertificeerde elektricien moeten worden uitgevoerd. Hoe dan ook, Webasto probeert het de elektricien zo duidelijk en eenvoudig mogelijk te maken.

Klantenrecensies
App Download
Technische details

Technische details

Afmetingen (B × H × D)225 x 447 x 116 mm
Gewicht (kg) 4,4 kg
Nominale stroom (A)16A of 32A3-fasig of 1-fasig
NetwerkLAN (RJ45) – 10 / 100 Base-TX
Wifi 802.11b/g - 54 Mbit/s
Mobiele telefonie Invoer voor simkaart (vormfactor 3FF/ micro-sim), geïntegreerd 4G-modem (LTE)
IP-beschermingsklasseIP54
OverspanningscategorieIII conform EN 60664
BeschermingsklasseI
Benodigde beveiligingsinrichtingen Een aardlekschakelaar en installatieautomaat
moeten aanwezig zijn
Maximale laadvermogen22 kW
Kabel Type 2
Bedrijfstemperatuur (°C) In gebruik: -25 tot +40
(zonder direct zonlicht) In opslag: -25 tot +70
Inhoud leveringPlug (8 x 50 mm, Fischer UX R 8) 4x
Schroef (6 x 70, T25) 2x
Schroef (6 x 90, T25) 2x
Sluitring (12 x 6,4 mm, DIN 125-A2) 4x
Schroef (3 x 20 mm, T10) 2x
Wandbevestigingshouder 1x
Kabelopening, (een is op maat gemaakt) 2x
Installatiekit laadkabel:
Spiraalknikbescherming 1x
Kabelbinder 1x
Kabelklem 1x
Schroef (6,5 x 25 mm, T25) voor de bevestiging van de kabelklem 2x
Bedienings- en installatiehandleiding 1x
Installatie
FAQs
Kan ik het Webasto Live 22 Laadstation 22kW + Kabel 4,5m buiten installeren?

Het Webasto Live 22 Laadstation 22kW + Kabel 4,5m beschikt over beschermingsklasse IP54 en is bestand tegen regen. Het is dus mogelijk het laadstation buiten te installeren.

Hoe kan ik het Webasto Live 22 Laadstation 22kW + Kabel 4,5m schoonmaken?

Het wordt afgeraden om met schoonmaakmiddelen te reinigen en in het bijzonder agressieve schoonmaakmiddelen. Reinigen kan het beste met een droge schoonmaakdoek en als dit niet voldoende is, wordt het gebruik van een natte handdoek aangeraden.

Is het Webasto Live 22 Laadstation 22kW + Kabel 4,5m geschikt voor slim laden?

Het Webasto Live 22 Laadstation 22kW + Kabel 4,5m beschikt over vele slimme functies en er is een Webasto Live app. Na het afsluiten van een back-office abonnement kun je van alle slimme functies gebruik maken.

Gratis expertadvies

Onze Smart Home experts adviseren je graag over individuele Smart Home oplossingen

Maak nu een afspraak
Gratis verzending en retour

Je betaalt geen verzendkosten. De bedenktijd bedraagt 14 dagen na ontvangst.

Functioneert garantie

Bij tink staat klantentevredenheid hoog in het vaandel. Wij verzekeren dat alle tink-producten naar behoren functioneren.

Zo maak je gebruik van de functioneert garantie