8.4
Authorized reseller of Meer van Wallbox

Wallbox Copper SB Laadstation 3-fase 22kW

1

€ 999,00 € 909,95

Aanbevolen verkoopsprijs € 0,00

Korting € 0,00

Prijs € 0,00

Incl. btw

Wallbox Copper SB Laadpaal 3-fase
Aantal:

1

€ 999,00 € 909,95
Aanpassen
€ 999,00 € 909,95

1

€ 0,00

Aanbevolen verkoopsprijs € 0,00

Korting € 0,00

Prijs € 0,00

Incl. btw

Aanpassen
€ 0,00

Aanbevolen verkoopsprijs

Korting € 0,00

tink korting
Exclusieve kortingen op productsets en speciale deals alleen bij tink 
€ 0,00

€ 0,00 Incl. btw

 • Gratis verzending en retour
Special

De voordelen bij laadstations van tink:

 • Beste prijs garantie met €200 cashback
 • Gratis videogesprek met een expert
 • Vaste prijsopgave voor installatie
 • 2 jaar garantie op jouw laadstation

Meer informatie vind je op onze E-mobility pagina.

Belangrijkste functies

Voordelen van de Wallbox Copper SB Laadstation 3-fase + Power boost in één oogopslag:

 • Driefasig laadvermogen tot 22kW
 • Dynamic Load Balancing
 • Eco-Smart functie voor opladen met zonne-energie
 • Laadschema's programmeren
 • Type 1 & 2 aansluiting
 • Geschikt voor gebruik met RFID-Kaarten
 • Inclusief Wallbox Backoffice

Expert review
8.4
Getest door tink expert
Sonik

Snel slim makkelijk en veilig laden. Wat wil je nog meer! De Wallbox Copper SB is in deze bundel voorzien van een Power Boost die Dynamic Load Balancing mogelijk maakt. De slimme energiemeter meet alle stroom die je verbruikt en geleid de beschikbare stroom naar je elektrische auto. Dus op het moment dat jij een licht uitdoet of de tv uitschakelt, zal je auto sneller gaan opladen omdat er meer stroom beschikbaar is! Daarnaast geniet je van alle slimme functies van de Wallbox Copper SB.

Meer details
Productinformatie

 • Indrukwekkend snel opladen: Het Wallbox Copper SB Laadstation 3-fase is compatibel met laadstroom tot 32A. Als je toegang hebt tot laadstroom van 32A, zorgt dit in combinatie met het driefasige laadvermogen voor een maximaal laadvermogen van 22kW. De laadpaal is ook compatibel met laadstroom van een lager aantal ampère. Hoe dan ook: dit 3-fase laadstation kan je EV drie keer sneller opladen dan een 1-fase laadstation. Voor 3-fase opladen, heb je krachtstroom nodig. Om gebruik te kunnen maken van krachtstroom zal je netbeheerder je stroomnetwerk hiervoor geschikt moeten maken, wat extra kosten met zich meebrengt.
 • Dynamic load balancing mogelijk: De slimme Power Boost energiemeter uit deze bundel sluit je aan op je meterkast en meet exact hoeveel stroom er over is in jouw netstroom. Deze stroom wordt gebruikt voor het opladen van je elektrische auto. Op het moment dat jij een lamp uitschakelt, of een apparaat uit het stopcontact plugt, zal de energietoevoer naar de auto automatisch hoger worden aangezien er meer stroom beschikbaar is.
 • Zonne-energie gebruiken: Met de Eco-smart functie kun je zonne-energie die je thuis hebt opgeslagen gebruiken om je elektrische auto op te laden. Deze functie is gratis beschikbaar in de app en je kunt kiezen uit twee verschillende standen: full-green-stand en eco-stand. Hiervoor is wel een compatibele energiemeter vereist bij je thuis!
 • Geen hoge uitschieters meer: Dankzij het continu meten van de maximaal beschikbare stroom zul je geen hoge uitschieters meer hebben op je energierekening. Als je de beschikbare stroom dat in jouw contract is opgenomen overschrijdt, kun je namelijk hoge rekeningen binnenkrijgen.
 • Foutmelding bij stroomlek: Dankzij ingebouwde DC-Lekdetectie heb je geen Type B aardlekschakelaar nodig en bespaar je geld. Intelligentie technologie kan een stroomlek detecteren. Op het moment dat de kabel niet correct is aangesloten en er energie verloren gaat zal de Wallbox Copper een foutmelding geven en zal het geïntegreerde ledlicht van kleur veranderen. Daarnaast ontvang je een melding in de overzichtelijke app waardoor je direct op de hoogte bent en zo min mogelijk energie wordt verspilt.
 • Wallbox Backoffice geïntegreerd: Het Backoffice systeem van Wallbox is geheel gratis. Met het gratis basis abonnement kan het laadpunt op afstand in real-time bediend worden en is de status van het laden overal in te zien via internet. Via de app kun je laadschema's instellen en het opladen van je elektrische auto('s) starten of pauzeren. Daarnaast kun je handige statistieken inzien van de huidige maand wat betreft stroomverbruik en oplaadsnelheid. Ook kun je statistieken verder in het verleden inzien.
 • Compatibel met Type 1 & 2 aansluiting: Het Wallbox Copper SB Laadstation 3-fase is compatibel met zowel Type 1 als Type 2 aansluiting. Ideaal voor als je de paal gebruikt voor op het werk waar veel verschillende auto's de paal gebruiken, of wanneer je thuis over twee elektrische auto's beschikt met een ander type aansluiting.
 • Onderscheid privé en zakelijk laden: Om het slimme laadstation toegankelijk te maken voor een selecte groep mensen kunnen je deze toegang geven via de app. Hiernaast is de Wallbox Copper SB geschikt voor het gebruik van RFID-Kaarten. Via RFID-Kaarten kan er onderscheid gemaakt worden tussen privé en zakelijk laden. Na het scannen van een (vooraf ingestelde) zakelijke RFID-kaart kunnen kosten bijvoorbeeld via een werkgever worden verrekend. Het automatisch verrekenen van zakelijke laadkosten kan echter niet via de Wallbox Backoffice. Hiervoor zul je een abonnement moeten afsluiten met een aanbieder van laadstation software, zoals bijvoorbeeld E-flux.
 • Verbinding via wifi, bluetooth of 3/4G: Voor het bedienen van het slimme laadstation via de app, moet het laadstation in verbinding staan met internet of bluetooth. Verbinding is mogelijk via wifi, bluetooth of 3/4G. Daarnaast kun je een ethernet kabel aansluiten voor een extra stabiele internetverbinding.

Expert review
8.4
Getest door tink expert
Sonik
Installatie 7

Installatie is behoorlijk complex en we raden aan de installatie door een professional te laten uitvoeren.

Productkwaliteit 8

Voorzien van moderne slimme technologie van zeer hoge kwaliteit.

App/Software 8

Handige app. Zeer overzichtelijk en makkelijk in gebruik.

Functionaliteit 10

Slim laden voor gevorderden. Klaar voor de toekomst en auto's met hoge accucapaciteit dankzij hoog laadvermogen. Daarnaast vele functies als laadschema's, lekdetectie en dankzij de Power Boost Dynamic Load Balancing.

Betrouwbaarheid 9

Vele verbindingsmogelijkheden via internet of bluetooth en functioneert naar behoren. Reageert snel en betrouwbaar.

Ontwerp 9

Zeer strak hard glas design dat een professionele uitstraling heeft.

Gegevensbescherming 8

Wallbox verzamelt enkel benodigde data en versleutelt deze veilig end-to-end.

Prijs-kwaliteit 8

Een flinke investering, maar wat ons betreft zeker de investering waard. De modernste technologie en hoogste kwaliteit met een indrukwekkend laadvermogen.

Installatie is behoorlijk complex en we raden aan de installatie door een professional te laten uitvoeren.

Klantenrecensies
App Download
Technische details

Technische details

WallboxCopper SB

Afmetingen Wallbox: 260 x 192 x 113 mm
Gewicht2 kg
Stekker compatibiliteitType 1 & 2
BedrijfstemperatuurIn gebruik: -25 ºC tot 40 ºC
Bij opslag: -40ºC tot 70ºC
Overspanning categorieCAT III
RCCBExterne aardlekschakelaar vereist
Nominale frequentie50 Hz / 60 Hz
BeschermingsgraadIP54 / IK10
Ingangsspanning400 V AC ± 10% (3-fase)
Maximaal vermogen22 kW
Inbegrepen functiesPower Sharing, DC-lekdetectie, Laadschema's
Inhoud levering1x Wallbox Copper SB Laadstation 3-fase
1x Montageset
1x Handleiding

Wallbox Power Boost

KleurWit
Maximale stroom32A
Stroomspanning 400 V AC ± 10% (3P)
CompatibiliteitWallbox Pulsar Plus, Wallbox Copper SB
Installatie
FAQs
Wat is het verschil tussen het Wallbox Copper SB Laastation 3-fase en de Wallbox Pulsar Plus Laadstation 3-fase?

Naast dat de twee in uiterlijk verschillen zijn er enkele andere verschillen. Zo kan de Wallbox Copper Type 1 en Type 2 aansluitingen opladen en de Wallbox Pulsar Plus enkel Type 2. Daarnaast is de Pulsar Plus niet geschikt voor gebruik met RFID-Kaarten en de Copper wel. Een laatste verschil is dat de Pulsar Plus kan laden in zowel 1-fase als in 3-fase. De Copper kan enkel in 3-fase laden.

Wat is het maximale laadvermogen van de Wallbox Copper SB Laadstation 3-fase?

Het maximale laadvermogen van de Wallbox Copper SB Laadstation 3-fase is 22 kW. Als deze het maximale laadvermogen haalt kan het laadstation een elektrische auto met een accu van 40kWh binnen 2 uur opladen.

Wat is het voordeel van 3-fase laden?

Een 3-fase laadstation thuis gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V) en is hierdoor 3 maal zo snel als 1-fase laden.

Hoe beperkt Wallbox Slimme Energie Meter 3-fase stroomstoringen?

De Wallbox Slimme Energie Meter 3-fase gebruikt enkel stroom die beschikbaar is binnen jouw net en zal dus nooit overbelasten. Bij overbelasting kan een stroomstoring worden veroorzaakt.

Kan ik de Wallbox Slimme Energie Meter 3-fase zelf installeren?

Wallbox raad het af om de Wallbox Slimme Energie Meter 3-fase zelf te installeren. Wij sluiten ons als tink daarbij aan en raden aan om een professional de installatie te laten uitvoeren.

Hoe bespaar ik met de Wallbox Slimme Energie Meter 3-fase op mijn energierekening?

Met de Wallbox Slimme Energie Meter 3-fase bespaar je niet per se op je energierekening. De energiemeter meet echter het stroomverbruik en zal ervoor zorgen dat het maximale stroomverbruik, opgenomen in jouw contract met de energieleverancier, niet wordt overschreden. Als je dit overschrijdt kan de energieleverancier je opzadelen met hoge rekeningen. Met deze slimme energiemeter zal dit nooit het geval zijn, mits je deze juist afstelt.

Gratis expertadvies

Onze Smart Home experts adviseren je graag over individuele Smart Home oplossingen

Maak nu een afspraak
Gratis verzending en retour

Je betaalt geen verzendkosten. De bedenktijd bedraagt 14 dagen na ontvangst.

Functioneert garantie

Bij tink staat klantentevredenheid hoog in het vaandel. Wij verzekeren dat alle tink-producten naar behoren functioneren.

Zo maak je gebruik van de functioneert garantie