9.0
Authorized reseller of Meer van tado

tado° Slimme Radiatorknop Starter Kit + Draadloze Temperatuursensor

1

€ 139,99 € 109,00

Aanbevolen verkoopsprijs € 0,00

Korting € 0,00

Prijs € 0,00

Incl. btw

Aanpassen
Aantal:

1

€ 139,99 € 109,00

1

€ 84,99 € 59,00

Aanbevolen verkoopsprijs € 0,00

Korting € 0,00

Prijs € 0,00

Incl. btw

Aanpassen
Aantal:

1

€ 84,99 € 59,00

Aanbevolen verkoopsprijs

Korting € 0,00

tink korting
Exclusieve kortingen op productsets en speciale deals alleen bij tink 
€ 0,00

€ 149,95 Incl. btw

 • Gratis verzending en retour
 • tink 'functioneert-garantie'
 • Gratis deskundig advies
Works with Amazon Alexa
Works with Hey Google
Works with Apple HomeKit
Belangrijkste functies

Maak je verwarming volledig slim met de tado° Slimme Radiatorknop Starter Kit + Draadloze Temperatuursensor. Deze set bevat alles wat je nodig hebt om optimaal te kunnen genieten van een warm huis, zonder dat je daar voor op hoeft te staan: alles kan worden bediend met je smartphone of zelfs je stem. De Slimme Radiatorthermostaat Starter Kit van tado° bestaat uit de tado° Bridge en een tado° Radiatorthermostaat en in dit pakket zit ook nog een temperatuursensor.

De voordelen van tado° Slimme Radiatorknop Starter Kit + Draadloze Temperatuursensor in één oogopslag:

 • Locatie-afhankelijke regeling
 • Tijdschema's
 • Binnenklimaat in de gaten houden
 • Draadloos temperatuur meten
 • Compatibel met spraakassistenten

Expert review
9.0
Getest door tink expert
Sonik

Met dit pakket van zowel een tado° Starter Kit en een Draadloze Temperatuursensor haal je alles in huis wat je nodig hebt om je huis op een slimme manier te verwarmen. Bespaar geld, geniet van een fijner binnenklimaat en ontdek het gemak van slimme verwarming van tado°. De temperatuursensor is een geweldige toevoeging aan de Starter Kit: je kan niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid nauwkeuriger meten.

Productinformatie

 • Locatie-afhankelijke regeling: Bedien je verwarming waar je ook bent met de tado° app. Bespaar tot 31% op verwarmingskosten met behulp van intelligente skills: locatie-afhankelijke regeling, detectie of je raam open is en weersvoorspellingen.
 • Tijdschema's: Handige tijdschema's vormen de basis van de tado° verwarmingsregeling. Ze verwarmen alleen wanneer de kamer daadwerkelijk wordt gebruikt. Moet je onverwacht eerder vertrekken? Schakel dan de tado° naar de away-mode. De radiatoren verlagen vervolgens de temperatuur.
 • Binnenklimaat in de gaten houden: Met de binnenlucht comfort skill kun je nu eenvoudig het binnenklimaat in de gaten houden. De kwaliteit van de buitenlucht wordt gemeten en de V3+ functie helpt je om een gezond klimaat te behouden.
 • Draadloos temperatuur meten: Thermostaten worden meestal direct aan de radiator bevestigd en dus wordt daar ook de temperatuur gemeten. In de buurt van de radiator is het warmer en de meetwaarden wijken dus af van de temperatuur in de kamer. De tado° Slimme Draadloze Thermostaat lost dit probleem op, je kunt hem namelijk overal plaatsen waar je wilt.
 • Compatibel met spraakassistenten: Aangezien de slimme sensor en de producten in de starter kit compatibel zijn met de spraakassistenten Amazon Alexa, Google Assistant en Siri (Apple HomeKit), kun je ze ook gemakkelijk bedienen met een spraakopdracht. Zo kun je de temperatuur ook opvragen als je niet in de kamer bent en deze zo nodig aanpassen.

tado° Slimme Radiatorknop Starter Kit + Draadloze Temperatuursensor in actie

De slimme radiatorknop Starter Kit van tado° is de succesvolle toegang tot een modern verwarmingssysteem. Het maakt niet uit of je in een huis, in een appartement of een huurwoning woont. Vrijwel elk huishouden kan profiteren van het slimme verwarmingssysteem. Sluit de bridge aan op de router. Het is de link tussen de smartphone en de bedieningsapparaten. De tado° radiatorknop met horizontaal display vervangt je bestaande thermostaat. Om dit te doen, hoef je alleen de oude los te draaien en de nieuwe te bevestigen. Zo eenvoudig? Ja! Omdat je de radiator niet hoeft te ventileren en het water niet hoeft af te voeren voor de ombouw. In de doos zitten ook adapterringen die de tado° radiatorthermostaat compatibel maken met vrijwel alle gebruikelijke ventielen in Nederland.

Slimme verwarming en energiebesparing

De slimme radiatorknop Starter Kit van tado° is ideaal voor kleine appartementen of als je eerst de slimme verwarmingsregeling wilt uitproberen. De basis bestaat uit de intelligente tijdschema's die je in de app voor elke dag individueel opstelt. De thermostaten verwarmen dan alleen op de gewenste tijden. De Geofencing skill helpt je te besparen door alleen te verwarmen als je thuis bent. Een andere handige functie zijn de dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse statistieken over het verwarmingsverbruik. Je kunt snel zien of je 's morgens, 's middags of 's avonds de verwarmingskosten verspilt en je kunt het plan hierop aanpassen.


De tado° draadloze temperatuursensor meet niet alleen de kamertemperatuur maar ook de luchtvochtigheid. Vooral de luchtvochtigheid heeft een aanzienlijke invloed op het binnenklimaat en zorgt er vaak voor dat de werkelijke temperatuur kouder of warmer voelt dan deze in werkelijkheid is. Door de externe meting, verder weg van de radiator, meet je precies waar je het grootste deel van de tijd daadwerkelijk verblijft en kun je dus doelgerichter instellen.

Lees meer
Expert review
9.0
Getest door tink expert
Sonik

Reviews
0.0
Gemiddelde rating
Your rating
App Download
Technische details

Technische details

tado° Slimme Radiatorknop Starter Kit V3+ incl. Bridge

Productafmetingtado° Radiatorthermostaat: 78 x 52 x 52 mm, tado° Bridge: 81 x 27 x 22 mm.
Productgewichttado° Radiatorthermostaat: 110 g, tado° Bridge: 61g
Stroomvoorzieningtado° Bridge: voedingsapparaat, tado° Radiatorthermostaat: 3 VDC (2 x AA batterijen 2400 mAh)
Weergave en bediening:Led display, handmatig op het draaischijf of via app
Sensorentemperatuur, luchtvochtigheid, omgevingslicht
Inhoud doos1x tado° Radiatorthermostaat, 1x tado° Bridge

tado° Slimme Draadloze Temperatuursensor

Productafmetingen104 x 104 x 18 mm
Gewicht137 g
VerbindingFrequentie: 868 MHz
Stroomvoorziening4.5V DC (3 AAA Batterijen 1200 mAh)
Fabrieksgarantie2 jaar
Inhoud doosDraadloze Temperatuursensor
3x AAA batterijen
Plakstrip
Bevestigingsmateriaal
Installatie
FAQs
Op welke verwarmingsventielen kan ik de tado° Slimme Radiatorthermostaat aansluiten?

De tado° Slimme Radiatorthermostaat past op ventielen met schroefdraadaansluiting M30 x 1,5 mm. De leveringsomvang omvat ook een adapterset. Het maakt de thermostaat geschikt voor Danfos, RA, RAV en RAVL ventielen. Met een beetje extra moeite is de radiatorthermostaat compatibel met Comap, Herz, Terrier, Siemens, Olymp als de vier ventielen de afmetingen M28 x 1,5 hebben. Verder is tado° compatibel met ventielen van Caleffi, Giacomini, Vaillant (30,5 mm), Oventrop (M30 x 1,0), Ista (M32 x 1,0), Drayton (M28 x 1,0) en Orkli (M28 x 1,0).

Hoe meet de tado° Slimme Radiatorthermostaat de binnentemperatuur?

De tado° Slimme Radiatorthermostaat heeft een ingebouwde temperatuursensor. Die meet de actuele temperatuur en past de gewenste temperatuur aan op basis daarvan.

Wat kan ik doen als de temperatuurmeting van de tado° Slimme Radiatorthermostaat niet accuraat is?

Ten eerste, dit kan gebeuren omdat tado° de temperatuur direct op de radiator meet. Er zijn twee opties om uit te kiezen: In de app kan je een correctiewaarde voor de kamer instellen. Gebruik dus eerst een externe sensor om de temperatuur in het midden van de kamer te meten. Je kunt dan de afwijking in de app corrigeren door het verschil tussen de twee temperatuursensoren in te voeren. Je kunt ook een tado° thermostaat installeren. De wandthermostaat meet ook de temperatuur en kan als hoofd toegangspunt in de app worden geselecteerd voor de actuele temperatuur.

Wat moet ik doen met het tado° slimme verwarmingssysteem als ik ga verhuizen?

Wanneer je verhuist kun je het tado° slimme verwarmingssysteem gewoon meenemen. Schroef de tado° radiatorthermostaten los en installeer de oude thermostaten opnieuw. Alles is nu weer in zijn oorspronkelijke staat.

Is mijn radiator compatibel met tado°?

De meeste radiatoren in Nederlandse huishoudens zijn compatibel met tado°. Het is belangrijk dat de radiator een thermostaat heeft met cijferstappen voor de regeling van de verwarming. Deze zijn meestal gemarkeerd met 1 - 5.

Kan ik de tado° Slimme Draadloze Temperatuursensor zonder bridge gebruiken?

Nee de tado° Slimme Draadloze Temperatuursensor is een accessoire. Een bridge is noodzakelijk om hem te kunnen gebruiken.

Meet de tado° Slimme Draadloze Temperatuursensor naast de temperatuur nog andere waarden?

Ja naast de temperatuur meet hij ook de luchtvochtigheid.

Hoeveel tado° apparaten kan ik met elkaar verbinden?

Je kunt maximaal 25 tado° apparaten met elkaar verbinden.

Video’s over dit product
Productinformatie
Installatie
Functioneert Garantie
Bij tink staat klantentevredenheid hoog in het vaandel. Wij verzekeren dat alle tink-producten naar behoren functioneren.
Gratis verzending en retour
Je betaalt geen verzendkosten. De bedenktijd bedraagt 14 dagen na ontvangst.