8.6
Authorized reseller of Meer van Bosch Smart Home

Bosch Smart Home Rookmelder

Kleur

Aanbevolen verkoopprijs € 79,95

tink volumekorting
Exclusieve kortingen op productsets en speciale deals alleen bij tink 
€ 0,00
- € 79,95 Incl. btw
 • Gratis verzending en retour
Belangrijkste functies
Works with Amazon Alexa
Works with Hey Google
Works with Apple Home

De voordelen van de Bosch Smart Home Rookmelder in één oogopslag:

 • Geïntegreerde sirene
 • Handige noodverlichting
 • Werkt samen met je smart home via controller
 • Lange levensduur batterijen
 • Compatibel met je smart home

Expert review
8.6
Getest door tink expert
Moritz

Als je al in het bezit bent van een smart home systeem van Bosch, dan is dit een ideale accessoire. De rookmelder kan meer dan alleen waarschuwen voor brand, want de sirene kan eenvoudig worden gekoppeld aan andere smart home producten om een volledig beveiligingssysteem in huis op te zetten. Naast het akoestische en optische waarschuwingssignaal wordt je ook via de app gealarmeerd en ben je optimaal beschermd tegen rookontwikkeling.

Productinformatie

 • Geïntegreerde sirene: De Bosch Smart Home Rookmelder alarmeert in geval van nood door middel van een 85 decibel luide sirene en via pushmeldingen op je smartphone. Het alarm wordt direct doorgestuurd naar de andere rookmelders en het hele huis wordt gealarmeerd.
 • Handige noodverlichting: Wanneer er rook is ontstaan bij je thuis en je hebt geen verlichting omdat de stroom is uitgevallen, dan zullen de rookmelders de weg naar de voordeur voor je verlichten via de ingebouwde ledlampen.
 • Werkt samen met je smart home via Controller: De rookmelder is de ideale aanvulling voor iedereen die de Bosch Smart Home Security Starter Kit heeft. Deze bestaat uit een rookmelder, de controller, een bewegingsmelder en een deur- en raamcontact. Via de controller zijn alle rookmelders aan te sluiten op je smart home systeem. De rookmelder communiceert via radioprotocol 868,6 MHz met de Controller.
 • Lange levensduur batterijen: Met de Bosch Smart Home Rookmelder hoef je nauwelijks te denken aan onderhoud, de rookmelder doet het werk voor je en de batterijen hebben een levensduur van ongeveer 10 jaar.
 • Compatibel met je smart home: Via Apple HomeKit, Google Assistant of Amazon Alexa kun je alle Bosch Smart Home-producten gezamenlijk toevoegen aan jouw alles overkoepelende systeem. Op deze manier kun je de producten laten samen werken met andere compatibele producten.

Expert review
8.6
Getest door tink expert
Moritz

Klantenrecensies
App Download
Technische details

Technische details

Afmetingen11,9 x 11,9 x 5,1 cm
Gewicht165 g
Stroomvoorziening3 V Lithium batterij (niet verwisselbaar)
Batterijlevensduurca. 10 jaar
Geluidssterkte> 85 dB (op 3m afstand)
BereikTot 100m
Verpakkingsinhoud
1x Rookmelder
1x Batterij
1x Montagemateriaal voor schroeven en plakstrip
1x Handleiding
Installatie
FAQs
Wat is het verschil tussen de Bosch Smart Home Rookmelder en de Bosch Smart Home Rookmelder II?

De twee modellen hebben veel overeenkomsten. Het grootste verschil is dat de tweede generatie rookmelder communiceert via ZigBee 3.0 en zijn voorganger via 868,6 MHz radioprotocol. Verder is de nieuwe variant uitgerust met vuilcompensatie, waardoor de kans op vals alarm afneemt. Tot slot heeft de eerste generatie rookmelder een onverwisselbare batterij die 10 jaar meegaat. De Rookmelder II heeft een verwisselbare batterij met een levensduur van 5 jaar. De batterij zal je één keer moeten vervangen; rookmelders moeten uit veiligheidsoverwegingen in zijn geheel vervangen worden na 10 jaar.

Wat is de beste plek voor de rookmelder?

Monteer je Bosch rookmelder idealiter in het midden van het plafond in een ruimte naar keuze. Geschikte kamers zijn bijvoorbeeld de woonkamer en de slaapkamer.

Werkt de Bosch Smart Home Rookmelder ook zonder controller?

Nee, je hebt de Bosch Smart Home Controller nodig om de verbinding te maken met het internet en dus de app op je smartphone.

Video’s over dit product
Productinformatie
Installatie
Gratis expertadvies

Onze Smart Home experts adviseren je graag over individuele Smart Home oplossingen

Maak nu een afspraak
Gratis verzending en retour

Je betaalt geen verzendkosten. De bedenktijd bedraagt 14 dagen na ontvangst.

Functioneert garantie

Bij tink staat klantentevredenheid hoog in het vaandel. Wij verzekeren dat alle tink-producten naar behoren functioneren.

Zo maak je gebruik van de functioneert garantie