8.1
Authorized reseller of Meer van Alfen

Alfen Eve Single S-line 11kW (met kabel)

1

€ 759,99

Aanbevolen verkoopsprijs € 0,00

Korting € 0,00

Prijs € 0,00

Incl. btw

Aanpassen
Aantal:

1

€ 759,99

1

€ 139,00

Aanbevolen verkoopsprijs € 0,00

Korting € 0,00

Prijs € 0,00

Incl. btw

Alfen Kabel 3-fase

Alfen Kabel 3-fase

€ 139,00
Aanpassen
Aantal:

1

€ 139,00

1

€ 0,01

Aanbevolen verkoopsprijs € 0,00

Korting € 0,00

Prijs € 0,00

Incl. btw

Aanpassen
Aantal:

1

€ 0,01

Aanbevolen verkoopsprijs

Korting € 0,00

tink korting
Exclusieve kortingen op productsets en speciale deals alleen bij tink 
€ 0,00

€ 0,00 Incl. btw

 • Gratis verzending en retour
 • tink 'functioneert-garantie'
 • Gratis deskundig advies
Special

De voordelen bij laadstations van tink:

 • Beste prijs garantie met €200 cashback
 • Gratis videogesprek met een expert
 • Vaste prijsopgave voor installatie
 • 2 jaar garantie op jouw laadstation

Meer informatie vind je op onze E-mobility pagina.

Belangrijkste functies
Kan gegevens uitwisselen in een lokaal netwerk via een netwerkkabel.
Ethernet/LAN
Het product is weerbestendig en kan buitenshuis worden gebruikt / gemonteerd.
Weerbestendig
Moeilijke Installaties

Voordelen Alfen Eve Single S-line 11kW + Kabel + DLB in één oogopslag:

 • Wandmontage
 • Compact en modern
 • Dynamic load balancing compatibel
 • Inclusief RFID-kaartlezer
 • Alfen netwerk tot 100 oplaadpunten
 • Inclusief 6 maanden gratis E-flux
 • Ontworpen voor thuis
Expert review
8.1
Getest door tink expert
Sonik

E-flux en Dynamic Load Balancing zorgen voor het complete management pakket. De Alfen Eve Single S-line komt met gratis E-flux back-office systeem en optioneel kun je kiezen voor Dynamic Load Balancing. Waar E-flux het managen van je stations zo aangenaam en moeiteloos mogelijk maakt, zorgt Dynamic Load Balancing voor het optimaal verdelen van de beschikbare stroom. De ingebouwde RFID-Kaartlezer laat jou bepalen wie er toegang krijgt en de laadstatus zie je eenvoudig online, of via het geïntegreerde ledlicht.

Meer details
Productinformatie

 • Hoogwaardige technologie, compacte behuizing: De Alfen Eve Single S-line (zonder kabel) staat via ethernet in verbinding met internet en is voorzien van uitgebreide en moderne technologie. Dit zorgt ervoor dat de integratie en samenwerking makkelijk wordt gemaakt met zelf-opgewekte hernieuwbare energie, energieopslag en flexibele energietarieven. Desondanks is het design van dit product compact en daarnaast duurzaam dankzij het gebruik van zeer stevig polycarbonaat.
 • Ruimtebesparende wandmontage: Dit Alfen laadstation wordt geleverd met wandmontageset waardoor het laadstation aan de muur is te installeren. Zo kun je ruimte besparen en het station op een zo onopvallend mogelijke manier wegwerken. Montage op een paal is ook mogelijk. Laadpalen waarop de Alfen Eve laadstations zijn te installeren zijn apart verkrijgbaar.
 • Mogelijkheid tot Dynamic Load Balancing: Als je gebruik wilt maken van Dynamic Load Balancing kun je deze optie selecteren tegen meerprijs. Dit maakt het mogelijk alle beschikbare stroom in het netwerk optimaal te verdelen over het aantal laadpunten. Op deze manier wordt de laadsnelheid geoptimaliseerd. Daarnaast zal de limiet niet worden overschreden om hoge kosten van je energieleverancier te voorkomen en wordt ook de kans op een stroomstoring beperkt.
 • Privé en zakelijk scheiden met RFID: Om toegang te geven aan iedereen die jij wilt, is het voor de Alfen Eve Single S-line mogelijk toegankelijkheid te regelen via de RFID-kaartlezer. Dankzij de RFID-kaartlezer kun je instellen dat de paal enkel (gratis) beschikbaar is voor personen die over een bepaalde pas met RFID beschikken. Zo kun je misbruik voorkomen en gemakkelijk het laadstation toegankelijk maken voor wie jij wilt. Ook is het op deze manier mogelijk onderscheid te maken tussen privé en zakelijk laden.
 • Uitbreidbaar tot wel 100 oplaadpunten: Binnen een netwerk kun je het aantal oplaadpunten uitbreiden tot wel 100. Dit betekent 100 verschillende enkele laadstations, 50 dubbele laadstations of een combinatie van beide. Via het netwerk kun je laadprioriteiten instellen en de manier van opladen afstemmen hoe jij maar wilt.
 • Led-indicatie en Plug & Play: De Alfen Eve Single S-line is in het bijzonder ontworpen voor het opladen van elektrische auto's thuis en maakt gebruik van het Plug & Play principe. Je kunt gemakkelijk, snel en direct laden. Het laadstation is voorzien van een handig ledlampje die de status van het opladen weergeeft. Laadgegevens kun je via ieder met het internet verbonden apparaat inzien.
 • MID gecertificeerde energiemeter: Dit laadstation is standaard uitgerust met een MID gecertificeerde energiemeter voor het verrekenen van stroom. Dit geeft aan dat er nauwkeurig wordt gemeten en deze manier is goedgekeurd door de belastingdienst. Zo kunnen kosten correct en eerlijk worden verrekend met een eventuele werkgever.
 • Gratis software en soepele installatie: Dankzij Libra EV-Go krijg je bij aanschaf van dit laadstation 6 maanden gratis E-flux software. Met behulp van dit platform worden alle laadsessies bijgehouden en automatisch verrekend tussen de werkgever en werknemer. Daarnaast heb je 24/7 toegang tot een live helpdesk, krijg je hulp bij de installatie en kun je laadpalen van verschillende merken via dit systeem beheren. Ook voor particulieren kan E-flux interessant zijn. Je kunt via E-flux namelijk zelf bepalen of jouw bezoek gratis of betaald mag laden en de afhandeling van de betaling wordt automatisch voor je geregeld.
 • Snel laden dankzij 3-fase oplaadkabel: De geïntegreerde 3-fase oplaadkabel maakt 3-fase laden mogelijk. 3-fase laden gaat drie keer zo snel als 1-fase laden en in combinatie met het vermogen van 16A resulteert dit in een laadvermogen van 11kW. De kabel is geïntegreerd in het laadstation en zit dus bevestigd aan het laadstation. Voor 3-fase opladen, heb je krachtstroom nodig. Om gebruik te kunnen maken van krachtstroom zal je netbeheerder je stroomnetwerk hiervoor geschikt moeten maken, wat extra kosten met zich meebrengt.

Expert review
8.1
Getest door tink expert
Sonik
Installatie 7

De installatie is ingewikkeld, en zal door een installateur moeten worden uitgevoerd. Echter wordt er op afstand realtime hulp geboden dankzij het gratis E-flux abonnement.

Productkwaliteit 8

Gemaakt van zeer stevig en robuust polycarbonaat en beschikt over de modernste technologie.

App/Software 9

Lekdetectie en overstroombeveiliging maken dit tot een veilig en betrouwbaar product.

Functionaliteit 9

Breed scala aan functies en verschillende uitbreidingsmogelijkheden. Ideaal voor zowel privé als zakelijk gebruik dankzij de mogelijkheden tot het gebruik van managementsystemen.

Betrouwbaarheid 9

Breed scala aan functies en verschillende uitbreidingsmogelijkheden. Ideaal voor zowel privé als zakelijk gebruik dankzij de mogelijkheden tot het gebruik van managementsystemen.

Ontwerp 8

Modern design, compact en voorzien van handig ledlampje.

Gegevensbescherming 8

Er wordt geen onnodige informatie verzameld. Alle verzamelde data is versleuteld in de cloud.

Prijs-kwaliteit 8

Uitzonderlijke kwaliteit en eenvoudig in gebruik tegen een passende prijs.

De installatie is ingewikkeld, en zal door een installateur moeten worden uitgevoerd. Echter wordt er op afstand realtime hulp geboden dankzij het gratis E-flux abonnement.

Reviews
0.0
Gemiddelde rating
Your rating
App Download
Technische details

Technische details

Afmetingen370 x 240 x 130mm
Gewicht4 kg
BedieningPlug & Charge autorisatie
RFID autorisatie
Centraal systeem
Apps (via derde partijen)
Bedrijfstemperatuur-25°C tot 40°C
Maximaal laadvermogen3 x 16A (11 kW)
IP-classificatieIP55
ConnectiviteitGPRS, ethernet
FunctiesGeïntegreerde 6mA DC lekstroom detectie
Overstroombeveiliging
Inhoud levering1x Alfen Eve Single S-line
1x 3-fase kabel
1x Wandmontage set
1x Handleiding
Installatie
FAQs
Wat is het verschil tussen de Alfen Eve Single S-line en de Alfen Eve Single Pro-line?

Het voornaamste verschil is dat de Alfen Eve Single S-line speciaal ontwikkeld is voor het opladen van thuis en de Alfen Eve Single Pro-line meer gericht is op zakelijk gebruik. Zo heeft de Pro-line een display met de mogelijkheid tot het uploaden van een bedrijfslogo en het inzien van het laadpercentage. De S-line beschikt over een simpel ledlampje die de indicatie van het opladen weergeeft. Bij de Pro-line modellen is een RFID-kaartlezer standaard ingebouwd en bij de S-line (3-fase) is dit optioneel en niet de standaard. Hetzelfde geld voor mobiele netwerk communicatie.

Is de Alfen Eve Single S-line geschikt voor gebruik met een eigen managementsysteem?

Ja, de Alfen Eve Single S-line is standaard uitgerust met het eigen Alfen systeem maar kan worden geïntegreerd in ieder ander OCPP-compatible backoffice systeem.

Is de Alfen Eve Single S-line waterdicht?

Ja, de Alfen Eve Single S-line heeft IP55 wat betekent dat dit slimme laadstation bestand is tegen regenbuien.

Kan dit oplaadstation ook op een paal worden geplaatst?

Ja, de geschikte Alfen Eve Single montagepaal is los verkrijgbaar en je kunt hier het laadstation op bevestigen.

Functioneert Garantie
Bij tink staat klantentevredenheid hoog in het vaandel. Wij verzekeren dat alle tink-producten naar behoren functioneren.
Gratis verzending en retour
Je betaalt geen verzendkosten. De bedenktijd bedraagt 14 dagen na ontvangst.