8.1

Airthings Corentium Home - Radondetector

Kleur

Aanbevolen verkoopsprijs € 179,00

tink volumekorting
Exclusieve kortingen op productsets en speciale deals alleen bij tink 
€ 0,00
€ 179,00 Incl. btw
 • Gratis verzending en retour
 • tink 'functioneert-garantie'
 • Gratis deskundig advies
Belangrijkste functies

De Airthings Corentium Home meet de radonconcentratie in je huis en helpt je op die manier gevaarlijke situaties met teveel radon te voorkomen. Hij heeft een ingebouwd display waarop de gemiddelde concentraties van bijvoorbeeld de afgelopen dag of week worden weergegeven.


De voordelen van de Airthings Corentium Home in één oogopslag:

 • Korte- en langetermijnmetingen
 • Bescherm je gezin tegen radon
 • Draadloos meten
 • Geen single-use radontest nodig

Expert review
8.1
Getest door tink expert
Richard

De Airthings Corentium Home staat voor gebruiksgemak, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. Binnen 24 uur heb je inzicht in de radonconcentratie in je woning en na verloop van tijd wordt de meting steeds nauwkeuriger. Omdat de vervalproducten van Radon kankerverwekkend kunnen zijn, is het essentieel om de radonbelasting goed in de gaten te houden. Wij kunnen de Airthings Corentium Home dan ook van harte aanraden.

Productinformatie

 • Korte- en langetermijnmetingen: Je kunt een uitgebreid rapport printen van de radonconcentraties in je woning maar ook een blik werpen op het scherm van de Airthings Corentium Home, waar je meteen een waarde voor de korte- en langetermijnmeting vindt.
 • Bescherm je gezin tegen radon: Radon is een gevaarlijk gas dat ongemerkt je huis binnenkomt en waarvan je straling kunt ontvangen. Met een radondetector kun je de hoeveelheid radon in je huis bepalen en, wanneer nodig, maatregelen treffen.
 • Draadloos meten: De Airthings Corentium Home werkt op batterijen en is volledig draadloos. Je kunt dus eenvoudig op verschillende plekken in je huis de radonconcentraties meten.
 • Geen single-use radontest nodig: De radondetector van Airthings is dag en nacht aan het meten en geeft je al na 24 uur de eerste resultaten. Je hoeft geen radon test kits meer te kopen die na maanden pas de radonconcentratie weergeven en daarna weggegooid moeten worden.

Airthings Corentium Home in actie

De Airthings Corentium Home geeft je in real time inzicht in de radonconcentratie in je woning en met behulp van langetermijnmetingen, die tot wel een jaar lang kunnen zijn, kun je in de gaten houden of de maatregelen die je treft wel effectief zijn.

Wat is radon eigenlijk?

Radon is een radioactief edelgas dat van nature aanwezig is in de grond. Radon komt via kiertjes, waterleidingen etc. je woning binnen en kan zich daar gaan ophopen en hoge concentraties bereiken. Wanneer vervalproducten van radon worden ingeademd, geven ze straling af in de longen die kankerverwekkend kan zijn. Radon is zelfs de grootste veroorzaker van longkanker onder niet-rokers. Het is daarom van groot belang om te weten hoe hoog de radonconcentratie in je woning is. Hier kan de Airthings Wave, die continu de hoeveelheid radon per kubieke meter meet, van pas komen.


Wanneer continu grensoverschrijdende radonconcentraties worden gemeten, wordt aangeraden om actie te ondernemen. Een goede manier om de hoeveelheid radon onder controle te krijgen, is om een betere toevoer van verse lucht in het huis te realiseren. Soms kan het regelmatig openzetten van ramen genoeg zijn, maar meestal is het installeren van een ventilatiesysteem een betere oplossing. Daarnaast kan het verbeteren van de luchtdichtheid van de woning het binnendringen van radon beperken.

Lees meer
Expert review
8.1
Getest door tink expert
Richard

Reviews
0.0
Gemiddelde rating
Your rating
App Download
Technische details

Technische details

Productafmetingen119 x 69 x 25 mm
Gewicht147 g
Stroomvoorziening3x AAA batterijen
Inhoud doosAirthings Corentium Home
3x AAA Batterijen
Handleiding
Garantie12 maanden
Installatie
FAQs
Hoelang gaan de batterijen in een Airthings Corentium Home mee?

De drie AAA batterijen in een Airthings Corentium Home gaan ongeveer twee jaar mee.

Hoe nauwkeurig zijn de metingen van de Airthings Corentium Home?

De metingen van de Airthings Corentium Home worden nauwkeuriger naarmate hij langer in gebruik is. Na 7 dagen weet je de radonconcentratie binnen 10% afwijking van de werkelijke hoeveelheid en na 2 maanden binnen 5% afwijking.

Hoelang moet ik wachten voor de eerste meting van de Airthings Corentium Home?

Na 24 uur is de Airthings Corentium Home volledig gekalibreerd en kun je de eerste resultaten aflezen.

Functioneert Garantie
Bij tink staat klantentevredenheid hoog in het vaandel. Wij verzekeren dat alle tink-producten naar behoren functioneren.
Gratis verzending en retour
Je betaalt geen verzendkosten. De bedenktijd bedraagt 14 dagen na ontvangst.